Last news in Fakti

31 Юли, 2018 09:10 2 985 11

Условията на Иран за преговори със САЩ

  • иран-
  • преговори-
  • сащ

Страната иска Америка да се върне в споразумението за иранската ядрена програма

Властите в Иран обявиха, че са готови да преговарят със САЩ, ако страната се върне в споразумението за иранската ядрена програма, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да разговаря с ирански представители без да поставя условия. Според съветника на иранския президент Хасан Рохани – Хамид Абуталеби, това може да стане при връщане на Америка в споразумението за ядрената програма на Иран.

„Настояваме за уважение на правата на Иран, преодоляване на враждебността и връщане към споразумението за иранската ядрена програма. Това са стъпките, които могат да се предприемат, за да се възобновят преговорите между САЩ и Иран“, заяви Абуталеби.

Тръмп извади САЩ от споразумението за ядрената програма на Иран по-рано през годината. Той отдавна настоява, че споразумението е неефективно.

От тогава отношенията между двете страни отново се обтегнаха. Европейските държави се опитват да съхранят споразумението. Според тях то е важно за стабилността в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 34 Отговор
    Тия от блъскане на челата в дувара са забравили кой командва парада,просто не са в състияние да поставят условия.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Borislav Popov

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Не са забравили те ! Знаят много добре кой командва парада ! Императорът седи в Кремълския дворец . За това и са ербап тия ! Сега бай дони да му мисли !
  • 3 deadman1488

    27 1 Отговор
    С ИРАН НЕ ТРЕБЕ ДА СЕ ЗАКАЧА НИКОЙ .НИТО САЩ НИТО ЕВРЕЯ.
  • 4 onq s konq

    3 15 Отговор
    След като Иран се чувстват силни и независими икономически с огромните си нефтени залежи и приятелите си Русия и Китай ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО МОЛЯТ САЩ ЗА ПОДНОВЯВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО?Могат на практика да търгуват С КОГОТО СИ ИСКАТ В ЦЕЛИЯ СВЯТ,а и стоката им е една от най-търсените!Факт неуспорим са и ПЛАМЕННИТЕ УБЕЖДЕНИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ СРЕДИ,СЕ СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е МНОГОПОЛЮСЕН-какъв е проблемът?А нима САЩ могат да забраняват на КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА В СВЕТА ДА ТЪРГУВА С ИРАН?Нещата обаче са категорично ясни и недвусмислени:Кандидат-полюси по света много,но ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛЮС В КОЙТО ИМА ТОК Е САЩ и останалите са ДЛЪЖНИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТОВА.А който не желае си е негов проблем-винаги е съществувал САДОМАЗОХИЗМА,лошо няма:)

    Коментиран от #11

  • 5 хахах

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    И кой командва парада те Корейците не го взеха на сериозно та Персите ли хаха
  • 6 Иван

    19 0 Отговор
    САЩ нещо почнаха да губят лидерството, Турция не ги бръсне, даже се противопоставя на САЩ, Иран същата работа, Северна Корея пък е готова да воюва със САЩ, като цяло светът не иска да се съобразява със САЩ повече.
  • 7 Морук

    11 0 Отговор
    Модата на ингилизите отминава,дай Боже и на чифутите барабар с тях
  • 8 Тоягата

    0 6 Отговор
    Думи нямам - след като валутата на иран се обезцени с 18% за два дена, а изгледите не са добри,това ги кара да търсят диалог с виновника - САЩ. Но пак погрешен е подходът - те не са в позиция да поставят условия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Барчо

    1 0 Отговор
    Преговори без да се поставят условия е нещо като да кажеш "красив грозник". Самите преговори са поставяне на условия и от двете страни, като в крайна сметка се намери някакъв компромис за договарящите се страни.
  • 11 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Разсъждението ти е като на малко дете. Има сключен договор и той трябва да се спазва. Елементарно. Американците се отказват от сключения договор едностранно без каквито и да са доказателства за нарушението му от другата страна. Всички уважаващи себе си държави трябва да се противопоставят на това. Иначе всяка една държава, която си надигне главата и реши че стига са бозали от нея ще бъде смачкана по същия начин. Щом мечката заиграе у съседа, ще дойде и в твоя двор. Днес е Иран, утре Турция, а нататък не се знае дали и ние няма да изядем дръвцето. Начини различни.