Last news in Fakti

6 Септември, 2018 11:45 4 495 75

Лондон: Путин стои зад атаките във Великобритания

  • александър петров-
  • новичок-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • руслан боширов

В крайна сметка руският президент е отговорен за нападението с "Новичок", каза британският министър по сигурността 

Лондон: Путин стои зад атаките във Великобритания - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс обвини руския президент Владимир Путин, че е отговорен за нападението с "Новичок", извършено през март срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря в Англия, предаде ВВС.

"В крайна сметка, разбира се, той е отговорен, той е ръководителят на държавата", каза Уолъс в ефира на "ВВС radio 4".

Вчера британският премиер Тереза Мей обвини руското военно разузнаване (ГРУ), че стои зад покушението.

"В края на краищата е отговорен, имайки предвид, че той е президентът на Руската федерация и че неговото правителство контролира, финансира и ръководи военното разузнаване", добави Уолъс.

Лондон: Путин стои зад атаките във Великобритания

Според Лондон атаката е дело на двама агенти на ГРУ, идентифицирани от британската полиция като руските граждани Александър Петров и Руслан Боширов. Полицията смята тези имена за псевдоними. Издадена е заповед за арест на двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    22 104 Отговор
    Намесата в изборите в сащ и химическия тероризъм във Великобритания са фаталните грешки на Кремъл,в пъти по големи от агресии те в Украйна и сирия.за тях прошка няма да има

    Коментиран от #7, #9, #14, #16, #64, #75

  • 2 Прометей

    68 17 Отговор
    ...ама вие наистина нямате срам, ми СПРЕТЕ да лижите ПОНЕ ДНЕС.....дребните нещица на дребнобританчетата.......
    Обидно е....меко казано това което се опитвате да внушите......
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ИНТЕЛЕКТА НИ........поне днес........
  • 3 среднощен

    56 9 Отговор
    Шоу за телевизионните зрители..! Когато има много шум по важен въпрос, обикновенно се бяга от тежък отговор..! "Лотъргейд", "Люински"...!?
  • 4 Пеньо

    20 60 Отговор
    Разбира си, че оркът е шефът на убийците. Това му е работата, за това е обучаван и се справя не зле. Но пък винаги го хващат. До кога ли ще е недосегаем!

    Коментиран от #18, #34, #58

  • 5 СссереМ

    12 62 Отговор
    Това беше ясно от самото начало,еее сега като има и доказателства кво аджаба правиме господа русофилистици?

    Коментиран от #30

  • 6 балама

    59 10 Отговор
    Нещо така, доказателства!? Или за зомбитата на т.нар. "медии", на т.нар. "международна общност" не е нужно. Просто трябва да се повтори лъжата хиляда пъти и... готово.
  • 7 хаха

    59 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Що не обявят война на Русия тогава? Да покажат колко са смели великите британци, а не само да джафкат като квартални кучета.

    Коментиран от #19, #37

  • 8 Идиоти

    61 6 Отговор
    Путин стои и зад планетата Нубиро-която уж щеше да унищожи Земята...и той докара марсиянците.....И вулканите изригват по негова заповед....и заметресенята са по негова вина...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Meganoob BG

    60 8 Отговор
    Преди 300 години Англия е продала 3 милиона африканци за роби, ама естествено че сигурно Путин трябва да поеме отговорност и за това.
  • 11 НАГРАДА

    44 4 Отговор
    100хил. евро, за този, който посочи доказателство за участието на Русия, руснаци и Путин, в случая Скрипал.
  • 12 ГосТ

    48 4 Отговор
    Първо англичаните излязоха от ЕС, след това скалъпиха и този нелеп скандал. Как да не са троянския кон в Европа ? Несъмнено са останали и някакви читави хора там,но като цяло тоя остров е залят от помия. Всичко ,което бълват прилича на клюки в жълтите вестници. Отиде им реномето на тайните служби.
  • 13 СссереМ

    10 40 Отговор
    КГБ-ейските номера изплуват ама вече няма СССРе,сега с новите санкции и пенсионерите ще работят до 98 год. ако устискат де.

    Коментиран от #35

  • 14 Гост

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Кириле, Кириле, чавка ти е изпила мозъка бре момче! Ти на англетата ли вярваш?! Че те мразят всеки, който не е техен васал!
  • 15 GCHQ

    36 3 Отговор
    На английските политици им трябва враг. Спешно. За да разсейват английските овце от много неприятнте последствия на брекзита върху техния живот. Новичок е вътрешна операция на техните специални служби и химическата лаборатория край Солсбъри.
  • 16 Onq s konq

    12 23 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    АБСОЛЮТНО ! Няма друг толкова агресивен и мразещ различните човек като Путин ! Ние с Кирето сме застрашени от неговата агресия към хомосексуалните и се СТРАХУВАМЕ за живота си , РАЗЧИТАМЕ на Сащ да защитят гей общността и в малка България

    Коментиран от #24, #26

  • 17 Borislav Popov

    23 1 Отговор
    Ако съм на мястото на Путин ще повдигна въпроса за дебъркирането на английските войски във Владивосток през 1918 година и техните варварства там ! Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.

    Коментиран от #20

  • 18 аналитик

    28 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Англичаните се излагат с тия обвинения. Да на пръв поглед има логика руски служби да искат да очистят Скрипал, за предателството. Но първия поглед често подвежда. Англичаните излъгаха няколко пъти, за начина, по който е убит Скрипал и отказват да допуснат и руски и др... специалисти до тфуповете. Те излъгаха 2 пъти, за броя на хората и начина на убийството, повече няма какво да им вярваме. Не може да те лъже държавен орган и да му вярваш. Някой вярва ли на Калинките в нашите институции? По-скоро на Хари Потър ще повярвам в илюзиите, отколкото и на тия тук, лъгали ни многократно. Англичаните посочват Русия и Путин, но лъжат, значи не може да им вярваме, те искат да е виновен Путин, но не казаха истината за станалото.

    Коментиран от #22

  • 19 СеСеСере

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    Много си прост!
  • 20 СеСеСере

    6 20 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    А, какво ще кажеш за нахлуването на руски войски в добруджа и битката между българи и руснаци 1915г. близо до Добрич.

    Коментиран от #31, #32

  • 21 1122

    16 0 Отговор
    Лично той е разбъркал новичока нали Бабо Мей.
  • 22 Калоян

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "аналитик":

    Той нали жив беше. Дъщеря му също...

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Kcaniba

    25 4 Отговор
    Путинофобията на гендърнята е потресавяща!!!
    Лично Путин ги е тровил - няма как!!
    Скалъпени и подли британски лъжливи убийци!!!
  • 24 аналитик

    17 1 Отговор

    До коментар #16 от "Onq s konq":

    Няма защо да се страхуваш за трибуквието си ог Путин, а от новите лекари, доктори, професори, спасители на ЕС на меркел - там обичали хомото и ги лекували отзад в болестта с кеф. Путин си пада по жени, човека е мъжкар, а не фен на сгрешилите пола си.
  • 25 аналитик

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Калоян":

    Лично не зная. Англичаните лъжат за не едно по случая. Дали е още жив не зная, но писаха, че са умрели. Каквато и да е истината, след като веднъж са излхгали официални лица, повече не можеш да им вярваш. И да са живи и да са мъртви, англичаните крият истината, но им е удобен случая да плюят по Путин и Русия.
  • 26 Готин ама не съвсем

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Onq s konq":

    Ха вземете се разберете със серящия, Путин гей ли е или не! Щото той твърди, че е гей, а ти, че мрази гейовете!
    Ми уточнявайте си опорните точки, дето ви ги спускат от Амбасадата, че ставате за смях!
  • 27 Продуцент

    22 2 Отговор
    Двамата убийци се оказаха английски актьори, а кадрите са от сериал. Коментара на английския продуцент е изтрит от фейса.
  • 28 русия е кочина

    5 18 Отговор
    Че кой друг ако не комплексираното нещастно джудже
  • 29 аналитик

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Калоян":

    Помисли добре! Колко лесно може да се убие човек и без Новичок. Достатъчно е било отровителя с Новичока, да подшушне на Скрипал: ще те пратим в България, да живееш и работиш 12 години за 500-600 лева на месец и да плащаш за шенсии и застраховки, които няма да ползуваш, или умираш сега или ге пращаме под Бонова диктатура?! Скрипал и Юлия, като знаят кви мутри и крадци и лъжци са на влат тук, са позеленяли от ужас и са се самоотровили с нафта. Ние как още сме живи ог мафията в кочината тук и науката не може да изясни? А англичаните са решили, че Путин бил наредил? Дръжки! Скрипал и Юлия умират от ужас, да не ги пратят тук да живеят и работят, ако не са умрели вече...
  • 30 На никой не му пука за теб

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Къде са доказателствата, а посерко?
  • 31 Borislav Popov

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "СеСеСере":

    И кой е виновен за тази ситуация и какво печели България от това ? На 1 септември 1916 г., Царство България обявява война на Румъния. Българските и турските войски разгромяват подкрепяната от руски и сръбски сили румънска армия в Добруджа. През септември 1918 г. съюзническите сили допускат пробив при Добро поле, което става и повод за Владайското въстание. Български войници отказват да воюват, вдигат бунт и се оттеглят, като в своя протест достигат до столицата. Причината за този бунт е изнемощялата икономика на страната. Войската е принудена да живее от изключително мизерни дажби храна. Когато войниците се връщат от фронта, изпокъсани, осакатени, изтормозени и паднали духом, точно тогава се ражда идеята за надигането с цел София. Бунтът е потушен, което всъщност е и началото на края на войната за България. Цар Фердинанд I абдикира.
  • 32 Borislav Popov

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "СеСеСере":

    България е първата държава, която подписва примирие на 29 септември 1918 г. Войната е изгубена, а в резултат на подписаните впоследствие договори страната е принудена да изплаща милиони франкове репарации на страните-победителки. България преживява нова национална катастрофа.
  • 33 Ауууууу

    21 1 Отговор
    А англичаните стоят зад милиони избити, поробени и насилени жители на Африка, Северна Америка, Австралия и Азия. Ако тръгнем да сборуваме техните зверства и грабежи в световен мащаб, чак Луцифер ще им завиди....
  • 34 ЗайоБайо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Пеньо, коментарите ти са умни и благозвучниточно като името ти
  • 35 Дедо

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Твоята пенсийка от гуруто ти Иван Костов , колко е ?
  • 36 патриотъ

    18 5 Отговор
    Англичаните в края на краищата доказаха,че наистина са пълни дебили и това е безспорно!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дебилка

    13 5 Отговор
    Добре, че е Путин, иначе земята да са я взривили демократите! Погледнете само българската история- всички беди идват от англичаните, сега се преродиха на соросоиди....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Само питам

    9 10 Отговор
    Дали мръсната и продажна измет, която с такова вдъхновение защитава агресивната руска кочина, някога е защитавала ст аната, в която се е родила?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Метро

    9 5 Отговор
    Вчера пред метростанцията имаше кучешко г..но, убеден съм че няма как Путин да не стои зад това.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Bubbles

    14 1 Отговор
    Бе онзи ден в Япония мина мощен тайфун, та се чудя дали случайно Путин не е виновен?

    Коментиран от #51

  • 51 Лорд

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Bubbles":

    Можеш да бъдеш абсолютно сигурен, highly likely е именно така.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Генерал де Гол

    5 11 Отговор
    .

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 54 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    естествено че путин е отговорен.няма как да се проведе такава операция без негово знание и одобрение.в русия го питат как да се подстригват и кога да си е.ат жените ,кво остава за опрация във великобритания с цел убииство.всички власти в русия са под прякото подчинение на руския цар,тва не е европа или сащ да има разделение на властите и институциите!
  • 55 Random

    9 1 Отговор
    Тереза Мей имала разтройство. Путин е заподозрян че й сипал разхлабително в чая.
  • 56 Св.Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Джон Маккейн пита за теб .
  • 57 аналитик

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Защо караме вносни трошки ли? Защото проклетите Тиквурници и на плстосете от почти взички партии и всички управления, както и Генералния щаб на БА, Главна прокуратура, ВСС, ВКС, ВАС, ... са допуснали юдаистката мафия да овладее всички ръководни постове к по този начин да ни геноцидира и прецаква в близък кадър от 876 години, но и в соца от 1956 г. и досега. И само се правят на невинни, лъжат, грабят, продават и никой не ги наказва, защото навред са все свои хора, но ни маймунясват, че са различни пафтиите, но повечето са финансифани от един кфъг. Юди овладяха и ДС и навред. А такива като Гоце, Бойко, за пафи са готови на всичко, за да лапат. Те нарочно не позволиха да си разработим ресурсите, за да съборят соца и да ги ограбят, чрез корпорации, зад почти всички, които ни извличат изкопаемите и друго гук, ЛукОйл и др., стоят феймъли РотШийлд, а ченгета и военни няма нищо българско по морал, задето допуснаха това и го толерират. Те са виновни, защото пазят и служат на врагове, а ние народа плащаме, губим и умираме. И докато не се махне от държавни постове, банки, ЗК, комисии, агенции и последният от тях, юе вървим към смъртта и загуби. Затова и Омуртаг завеща на синовете си: не пускайте евреи в царството! Те с коварство се нагнездват насред и плдкопават Болгар. Но от столетия това не се спази и сега от векове евреите ни грабят и геноцидират. А слугинчета като Бойко и други за пари им служат. Ето ти отговора - ЗАЩ
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Св.Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "България е във НАТО и ЕС":

    Джон Маккейн те очаква скоро .
  • 60 аналитик

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    А слугинчета като Бойко и други за пари им служат. Ето ти отговора - ЗАЩО? Сам разбираш, че с вълк пастир и вълци пазачи, стадо не остава... И като казвам, че военните и ченгетата ни предават отдавна, срещу нас, не лъжа. Това са фактите в историята и досега. Кога ще се оправи тук ли? Ако не измрем от тия политици и продажни фуражки, то когато Ванга познае, когато евреите бъдат сритани, както е предсказала и застанат на сласт справедливи българолюбци и накажат досегашните ни крадци и убийци. Нито миг по-рано.
  • 61 Врачка

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "се се се ре УМРЕ ураааааааааааааб":

    Няма да си жив да го видиш !
  • 62 Обикновен Бг

    6 2 Отговор
    Тия англета Ни взеха за пълни идиоти , ТЕЗИ ДВАМАТА УЖ РУСКИ АГЕНТИ СЕ ОКАЗАХА АНГЛИЙСКИ АКТЬОРИ , ВИЖТЕ СТАТИЯТА на адрес https://bultimes.com/Руснаци-заподозрени-в-отравяне-на-Скр/
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Кире

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Нима си РОДОПСКА ГАЙДА? Какво школо си изкласил и как хляба си вадиш бе добиче , та още си жив?
  • 65 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    3 6 Отговор
    РОССИЯ - В етой имя ОГОНЬ И СИЛА ! В период , РОССИЯ ! НАТО са меки ц.ци ! ЗЛОБЕЯТ ! F.ck then!
  • 66 ясновидец

    4 3 Отговор
    до коментар 49 Българин- Българино ти ша пукнеш от яд много преди него
  • 67 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 4 Отговор
    Аз съм антибългарин и неграмотна русофилска подлога и най-обичам група американци да ми се празнят на челото
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ПРАВЕДНИЯ

    1 0 Отговор
    Естествено ,че това заслужава всеки един шпионин и доносник аз съм твърдо ЗА линчуването публично и убийство на такива уроди...!!!!
  • 71 Макаренко

    2 2 Отговор
    Ми разбира се , в Рушландия нищо не става без заповед на Дребния владетел ! Особено пък мерзости от този род, където той е специалист...
  • 72 РК1

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "путин при кобзон !!!!!!":

    Ми що не отидеш да я изтриеш от лицето на земята!!!!
    Смешник!!!
  • 73 msc

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Ами по същите причини заради ,които германските летци в прав текс си бяха казали ,че предпочитат МиГ 29 заради неговите прекрасни летателни характеристики но няма как,Еврофайтър - това е положението.А за Скрипал ..... случая е ясен и на Форест Гъмп така да се каже без да обиждаме един от хубавите американси филми .......
  • 74 Сульо

    1 0 Отговор
    казват, лично Путин и Шойгу са се маскирали като Петров и Дебоширов и лично са намазали вратата на Сркрипалови с парфюм Нина Ричи подарен им от техния фен Берлускони. Англетата западат и това са им предсмъртните стонове. Дано не разпалят ТРета световна война, че те тъй или иначе загиват,ама да не повлекат и другите с тях.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: