5 Септември, 2018 13:46 9 497 77

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ)

  • сергей скрипал-
  • новичок-
  • александър петров-
  • руслан боширов

Британската прокуратура повдигна обвинения на руснаците Александър Петров и Руслан Боширов заради отравянето на Сергей и Юлия

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ) - 1

Британската прокуратура повдигна обвинения на двама руснаци заради отравянето с нервнопаралитично вещество "Новичок" на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, предаде АР.

Издадена е заповед за арест, потвърди и Reuters.

Издирваните лица се казват Александър Петров и Руслан Боширов. Те са на по около 40 години и са пътували с руски паспорти под фалшива самоличност, добави началникът на полицията за борба с тероризма.

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ)

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ)

"Няма да искаме от Русия екстрадирането им, тъй като руската конституция не позволява екстрадиция на руски граждани", уточни представител на юридическия отдел при кралската прокуратура.

Нийл Басу, началник на антитерористичното звено в полицията, заяви, че двамата заподозрени са пътували под фалшиви имена, възрастта им е около 40 години и имат автентични руски паспорти.

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ)

По думите на Басу следи от замърсяване с "Новичок" са открити в лондонска хотелска стая, където са живели двамата руснаци. Те са пристигнали във Великобритания на 2 март и са отпътували на 48 часа по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето ги

    36 5 Отговор
    тези, които са highly likely екзекуторите.

    Коментиран от #65

  • 2 стоян георгиев

    47 123 Отговор
    истината излиза на яве,подобно на сваления малаизииски самолет и тук се вижда отчетливо как деиства режима в москва.след тези разкрития санкциите срещу русия ще се увеличат.няма как русия да убива хора в англия и тва да остане незабелязано.предполагам че сега и ес ще увеличи санкциите!

    Коментиран от #7, #12, #55, #71

  • 3 Kcaniba

    75 32 Отговор
    общо взето типикал бритиш, гендърни хорър истории!!!
    както и сваленият от усраинците малазийски цоинг, по заповед на зру и макейн - всичко отгендърняга е шито с цели конци!!!

    Коментиран от #51

  • 4 АЛО АЛО

    41 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Издирваните лица се казват Александър Петров и Руслан Боширов. Те са на по около 40 години и са пътували с руски паспорти под фалшива самоличност, добави началникът на полицията за борба с тероризма.

    САМО ЗАРАДИ ТОВА, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКЗЕКУТИРАНИ !!!
  • 5 любител

    67 30 Отговор
    Островните педали доста са поджуркали кристалната сфера докато уцелят имената на тия двамата.Сега ако покажат и поне едно доказателство което ги уличава пряко в авторството -кеф ти запис от камера , пръстов отпечатък , ДНК -профил или нещо реално намерено на местопроизшествието ги признавам! Само , че нищо няма да покажат , защото просто нищо нямат освен псевдо анализи , предположения и откровени брътвежи!

    Коментиран от #37

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Истерик

    53 17 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    помня и за атентата срещу папата (за който впоследствие си призна цру то де) бяха хванати заподозряни, единият беше българин....

    Коментиран от #13, #58

  • 8 Гост

    43 14 Отговор
    Този път познаха- единят е шефа на ФБР,а другият е шефа на МИ 6 ! Браво на ингилизите!
  • 9 E TO

    16 40 Отговор
    Все едно... !!! Двама руснака пътуващи с фалшива самоличност в друга държава... едва ли отиват за цветя. Просто трябва да бъдат премахнати, защото заплашват държавната сигурност. Кво ми се ваете тука за 2 отрепки...

    Коментиран от #66

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Borislav Popov

    43 14 Отговор
    И как го разбрахте чак сега ? Паспортите на летището ли останаха ? Тия мира нямат .

    Коментиран от #17, #40, #44

  • 12 München

    33 8 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Този не беше ли двоен агент, т.е. предател?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Borislav Popov

    33 9 Отговор
    Всичката соросня тук трябва да бъде обявена за подпомагане на тероризма . То и за това толкова се напъват тук. Дедо спонсорирали преврата на Майдана ? Да ! Напълни ли Европа с талибани ? Да ! Сороснята негови хора ли са ? Да ! Трябва да се екстрадират към обора .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kcaniba

    12 6 Отговор

    До коментар #13 от "ОЛЕ МАЛЕ":

    я покажи че не си и.ан

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ОЛЕ МАЛЕ

    11 10 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Сине, един ден ще разбереш защо се отказах от теб...
  • 19 ivan4o

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "ОЛЕ МАЛЕ":

    У уикипедия пише за атентата срещу папата

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Правопис

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Вие знаете ли, колко сте неграмотен? Засрамете се и повече никога не пишете на Кирилица!
  • 21 ОЛЕ МАЛЕ

    11 22 Отговор

    До коментар #19 от "ivan4o":

    Е точно де - ПИШЕ ?? И типично за прост комунист, четеш между редовете... "През 1985, в Рим, Чатлъ, лидерът на Сивите вълци, заявява пред медиите, че му са били предложени 3 милиона германски марки от немското разузнаване, за да обвини българското и руското разузнаване за атентата срещу папа Йоан Павел ІІ." НО И ТОВА НЕ Е ДОКАЗАНО- А САМО Е КАЗАНО !!! ПОНЯЛ ДЕБИЛь ???

    Коментиран от #23

  • 22 УИКИПЕДИЯ

    5 11 Отговор

    До коментар #19 от "ivan4o":

    Много си т*п Ivan4o...много си т*п !

    Коментиран от #24

  • 23 ivan4o

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "ОЛЕ МАЛЕ":

    Но недей да четтеш ,от бг написаното. Избери друго
  • 24 ivan4o

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "УИКИПЕДИЯ":

    Пхахахаха
  • 25 Borislav Popov

    24 4 Отговор

    До коментар #13 от "ОЛЕ МАЛЕ":

    Кой измисли "българската следа" в атентата срещу папа Йоан Павел II
    Майкъл Добс: Идеята за "българската следа" изначално е била една глупост.Най-интересното около тази история обаче, се съдържа във формулировката в един документ. Това е публичният Доклад на американския Сенат, който е бил направен във връзка с представянето на Робърт Гейтс /днешният министър на отбраната на САЩ и бивш шеф на отдел "Анализи и информация" в ЦРУ, от времето, когато шеф на разузнавателното управление е бил Джордж Буш - баща. Този Доклад е бил написан във връзка с кандидатстването на Гейтс за поста директор на ЦРУ. Отделен раздел на Доклада е посветен на участието на американското разузнаване и в този раздел прави впечатление следната формулировка: "съзнателно поддържане на недостатъчно обоснована теза за съветско участие в атентата, на база компилация на отделни факти".

    Коментиран от #32

  • 26 българче

    13 25 Отговор
    нали руснаците искаха доказателства, сега ще предадат ли търсените на правосъдието?

    Коментиран от #29, #70

  • 27 Пеньо

    8 18 Отговор
    Очаквано разкриха палачите на орка. И неговият ред ще дойде .
  • 28 ivan4o

    4 5 Отговор
    Мисля че ерди има доказателства срещу страната и затва му се подмазват такапхахахаха
  • 29 Borislav Popov

    21 13 Отговор

    До коментар #26 от "българче":

    Къде е доказателството ? Ами ако тия на снимката са англета с подправени руски паспорти ? То ей така на честна дума стават нещата !
  • 30 Пернииик

    26 11 Отговор
    Да това са те! Видях ги! Те отровиха Скрипал. Тровиха го и викаха постоянно: Путин, Путин ни праща! Няма грешка. После дойде и Тереза и ги видя и тя. После дойде и оня русия идиот, който им беше външен.

    Коментиран от #68

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян георгиев

    10 24 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    идеята за българската следа била глупост казваш.само че интересно що бългаски инструктури са обучавали агджа и що въпросния получава в българия оръжието за убииството?кво ли прави у нас месеци наред заедно с българските служби?дори и държавна сигурност да не е участвала пряко в стрелбата срещу папата и за слепия е видно че логистично е подпомагала атентатора за което няма никакви дилеми.или тва си го пропуснал при четенето на доклада на цру?интересно що българия работи през кинтекс в онзи момент с шефовете на агджа ?все въпроси дето днес или се подминават или се смята че всички по света са ненормални идоти като ги задават!типично по съветски ,както и в случая със скрипал!

    Коментиран от #33

  • 33 Borislav Popov

    17 8 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    "Съзнателно поддържане на недостатъчно обоснована теза за съветско участие в атентата, на база компилация на отделни факти". Идеалната изпълнителка на тази формулировка на ЦРУ се оказва, Клеър Стърлинг.
    С неограничен бюджет Стърлинг пътува из Турция, страни от Близкия Изток, Западна Германия, САЩ, Франция, Италия. Именно Марчевски обръща внимание на връзката Стърлинг - Майкъл Лейдън, също американски журналист, специалист по въпросите на тероризма и Камората. Лейдън е бивш сътрудник на Хенри Кисинджър /държавен секретар на САЩ от 22 септември 1973 г. до 20 януари 1977 г.- бел. Л. М./, на генерал Александър Хейг /държавен секретар при президента Рейгън - бел. Л. М./, работил е със Збигнев Бжежински /политолог, съветник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност 1977-1981 г. - бел. Л. М./. Името на Лейдън се появява, когато на процеса срещу генерал Пиетро Музумечи /работил в засекретената служба суперСИСМИ, паралелна на военното разузнаване СИСМИ, ръководена от генерал Джузепе Сантовито и съвместно с Франческо Пациенца, масони от ложа П-2 - бел. моя Л. М./. Та на процеса срещу генерал Музумечи, генералът открито обвинява Лейдън, че е забъркал кашата с българската следа заедно с Клеър Стърлинг.
    Стриктно спазваща формулировката на ЦРУ, Стърлинг смесва действителни факти с манипулирани и неверни твърдения.

    Коментиран от #63

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 752

    18 6 Отговор
    Дотук ни показват снимки на двама руснаци с фалшива самоличност. Е, и?

    Коментиран от #47

  • 36 Bingo

    5 10 Отговор
    Едва ли тези двамата са още между живите, или ако са, скоро сигурно ще им се случи злополука.
  • 37 Azazel

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "любител":

    В РИА, ТАСС и разни про-руските медии, като "Факти", разбира се няма да видиш "доказателства", но обърни се към британските медии, пред които днес беше изнесена, а после и публикувана от тях цялата информация. С кой полет са пристигнали двамата руснаци. Целият им престой в Англия, по часове и минути - със записи от камерите за наблюдение (в Англия такива камери има на всеки ъгъл). В това число, пътуванията им (две) до Солсбъри и запис на тях двамата точно до къщата на Скрипал. После, веднага след това, връщането им до Лондон и качването на обратния полет за Русия. Добави следите от Новичок (разбирай - оръжието на престъплението) в хотелкската им стая и повече доказателства от това - здраве му кажи. Но, знам, че русофилите сте безвъзвратно увредени от руската пропаганда и когнитивният дисонанс не ви позволява да признаете, че и тук, както при малайзийския боинг, доказателствата са неоспорими, така че - живейте си с мир, пък, ако европейската действителност толкова ви отвращава, прав ви път към Русия.

    Коментиран от #42

  • 38 незнайко

    9 9 Отговор
    Най накрая успяха да скалъпят обвинение. Новичока в хотелската стая обаче, не е от "СМЪРТОНОСТНИТЕ"!!!
  • 39 ЗайоБайо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Dawn Washington":

    Тогава дерзай, изкарвай мангизи и недей само да киснеш из чатовете
  • 40 Метрософф

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    КГГБ НЕ ПРОЩАВА, елеминира и впериот.
    Това са правилата им , дали ви харесва или не - това са фактите.
    Нема хъкъдъ мъкъдъ.
    Това говори лошо ! Гошо.
  • 41 смех бе

    13 5 Отговор
    Смех, смех, смеееехх. Снимали двама човека туристи с руски паспорти , подхвърлили в стаята им химикали и събрали доказателства ! Ама нали другите двама бяха отровени с шишенце от парфюм в някакъв парк ? Малеее, то бива малоумие но англичаните май задминават украйнците
  • 42 Borislav Popov

    10 5 Отговор

    До коментар #37 от "Azazel":

    Тоя новичок да не е паста за зъби ? Следи от него по бравата , в колата , в ресторанта , в хотела и т.н. Нали уж бил страшно оръжие ? А снимките на камерите с английските полицаи без предпазни средства ?

    Коментиран от #60

  • 43 Бай бай БАЛКАНСКИ

    2 8 Отговор
    Тези пишман убийци как ще обеснят на децата си ....? на родата си ?на приятелите си ?
    ЕГАТИ И ПРОФЕСИЯТА .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Румяна Костова

    13 2 Отговор
    Намерили са следи от Новичок в хотелската стая на двамата набедени руснаци.Интересно какво ли са правили с отровния газ?Пресипвали са го от шише в шише ли?В Кремъл не работят идиоти.Ако искат да премахнат някого, ще го сторят без да минават през двама човека с фалшиви паспорти.И където минат,да разсипват по малко от Новичока.Като Хернаел и Грета трохите хляб,да могат английските служби да ги намерят.И какво стана с предишната теза,че жена е извършителката,(по намеречни я флакон с парфюм)?

    Коментиран от #62

  • 46 фдфджд

    14 1 Отговор
    следи от замърсяване с "Новичок" са открити в лондонска хотелска стая, където са живели двамата руснаци - аре стига бе свършила им водката и минали на новичок така ли?
  • 47 Е, и

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "752":

    Такива бяха и руснаците, които искаха да убият премиера на Черна Гора по време на централните избори преди година.Обаче на някой като теб тука му се вижда нормално и правилно наглата намеса на Русия
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 007

    10 2 Отговор
    Как разбраха, че с фалшива самоличност след като паспортите им са автентични , т.е. истински?
  • 50 Ясен

    7 1 Отговор
    Страшна новина! Болиме к-а за Скрипал. Тоя го направихте национален герой.
  • 51 mi ta ka

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    пиши нормално бе говедо
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 патриотъ

    5 1 Отговор
    Кръвосмешението не довежда до добро и резултата го виждаме при англичаните-пълни дебили!
  • 54 vvvvv

    2 0 Отговор
    АБе англичаните са наистина луди. Такова набеждаване. То има ли пострадали. И те са скрити и отвлечени, но няма виновни.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ттт

    3 6 Отговор
    Аз вярвам на англичаните, на руснаците цял живот им вярваме Файда ЬоК!!!
  • 58 1944

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Истерик":

    кой си бил признал казваш? сигурно това го пише в историята на кпсс, защото никъде другаде няма такава информация. а да си чувал, че преди атентата агджа е бил в конспиративна квартира на дс у нас и обучаван от кагебейци? и че има видеозапис на покушението? дано поне не сте се продали за рубли, а за валута.
  • 59 Въпрос

    4 2 Отговор
    Какви "екзекутори"?Кой е умрял?

    Тия са се побъркали...
  • 60 1944

    3 7 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    много малко ви плащат от кремльовските грантове. гундяев нещо не е доволен от еничарите.
  • 61 Хихихихи

    10 0 Отговор
    На първите две снимки в други медии има дата и час в долният десен ъгъл! Интересното е че и за двамата минаващи по коридора на хотел, часа е един и същ-16:22:43, а на снимките вървят по единично! Някой от английските служби яката се е издънил, като е правил фотошопа! А онанистите на Козяк, хвърлят ли слюнки и телесни секрети!
  • 62 ЗайоБайо

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Румяна Костова":

    Е, в следващия епизод става ясно, че единия е жена, дегизиран като мъж, затуй парфюма.....Това е сагата на века. Само глупости
  • 63 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    тва дето си го писал е много хубаво и навярно е истина,но отговори на въпроса ми.съпричастна ли е българия към опита за убииство на папата след като агджа е бил в подготвителен лагер на терористи и там е бил обучаван от български инструктури и дали българия е оказала логистича подкрепа на агджа криеики го у нас два месеца преди атентата ,като у нас получава оръжието за извършване на престъплението от работещи за българското разузнаване турски мафиоти?отговори на въпроса ?ако българия бе нормална страна в онова време дали щеше да има последствия ,дали щеше да се търси отговорност и дори обезщетения от нас?та колко е нямало българска следа е много спорен въпрос и до днес.щото шизофреника агджа обявява наляво и надясно че ще трепе папата и хоп държавна сигурност го обучава после го прибира у нас ,а накрая го и въоръжава и всичко това напълно случаино!смях!

    Коментиран от #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 плевен

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ето ги":

    Вижте в "КУЛТУРА". Същите снимки в статията "Кевин Спейси и Стивън Сегал...."
  • 66 аналитик

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "E TO":

    Те,зи бебчета на снимката биха убили бабите си с бухалка, ако не им дадат пари за бира, но не са това, което някой би изпратил з Скрипал. Освен това не вярвам, че са открити следи от Новичок в стаята, защото щяха да са засегнати и те. А, всяко разузнаване и мафия могат да набарат фалшиви паспорти. Никой няма да им даде руски паспорти и да ги прати за Скрипал... Ще имат поне 2-3 папорта от къде ли не, ако са пратени от служби. Тия хубавци не приличат на агенти. Дори на наемни килъри на Скрипал не приличат. По-скоро на битови Ворове от градски мащаб. Не подценявам външността на човек, те просто не стават за такива агенти. Но биха гръмнали собственник на бар, ако не е щедър. И след убийството биха напуснали с друг паспорт, ако бяха агенти. Тия ги е набелязала хайката, но едва ли са те. .
  • 67 Оутпут

    2 0 Отговор
    И как са убили Скрипал? Така ли: Александър и Руслан са отишли при Скрипал и Юлия и са им казали, че са хомо и искат да праят семейно парти и секс четиримата и д играят на Сляпа баба. Юлия се е навила, но Скрипал имал настинка и отказал. Тогава Александърцелува тъжно Юлия, после Скрипал, пуска език на Руслан, вади одеколона и напръскв за мостра Скрипал и Юлия, да им покаже какво сладко парти изпускат. Юлия почва да прави стрийптийз, а Скрипал кючек. Руслан е в паника дръпва Алекс и хукват по улицата. После хвърлят одеколона в кошче и се скриват у тях... Скрипал и Юлия умират. Агентите изтрезняват и след 48 щаса напускат през терминалите, а Кралската прокуратура ги погва, но те вече са в руска база, където релаксират от мисията. Така ли е станало?
  • 68 аналитик

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пернииик":

    Имаш логика. Май си прав. Колкото взрива на летището в Сарафово е от Хизулла, толкова и тия са убили Скрипал. Ако руснаците искаха да убият Скрипал и Юлия, щяха да изпратят 1 човек, а не двама и повече. Освен това нямаше да има руски паспорти и 48 часа. И агент не би хвърлил Новичок в кошче за боклук, а би го пуснал на по-скрито местенце. Тоя сценарий на прокуратурата не хваща доверие. Тия двамата просто са фиксирани. Може и да са Ворове отишли по бизнес далавери там, среща, но не приличат да са отровили Скрипал. То вярно и кондуктор може да те отрови, ако те напръска с Новичок, но тези не са от службите а РФ, пратени с такава цел. А и никой спец агент не би ръсил Новичок в стаята, където спи. Поредната лъжа измислица.
  • 69 аналитик

    3 0 Отговор
    От прокуратурата пускат партенка. Ако Новичока е бил в шише от одеколон, то той е бил предварително приготвен. И тестван, преди да се даде на килъра. Ако тези двамата са пратени да убият Скрипал, нямаше да го тестват в стаите си. Че нашите политици ни лъжат мачкат и крадат го усещаме отдавна, но Кралската прокуратура така да се излага с гова твърдение е чудно. А, англичаните имат отлични следователи. Явно е пллитически антируски рев. Нали все Русия е винлвна на глобалистите...
  • 70 Крими

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "българче":

    Те продължават да искат, ама няма.
  • 71 London

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Живея от над 30 гидини в Лондон и смея да твърдя че Англичаните са отровили Скрипал.Нещо господине не сте в час , колкото и да не обичате Русия и да симпататизирате на Англия и нейните съюзници/САЩ/.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Рамзес3

    0 0 Отговор
    Коя държава ще остави свой да я предаде коя кажете ми една такава.Някой може да каже бьлгария сигурен сьм.
  • 75 чичо

    1 0 Отговор
    Руснаците, понеже са най -тъпите на света, решиха да използват НОВИЧОК, не за друго, а защото се произвежда само в Русия.Да им завидиш на британския акъл.А ония двамката дето си правили компания в хотелската стая с НОВИЧОК-тъй де, нали са го открили в стаята-как са се отървали живи.Между другото, отдавна заявиха, че 18 са ИЗВЕСТНИТЕ държави, които го произвеждат.
  • 76 ХАХА

    0 0 Отговор
    ако това изобщо са им имената
  • 77 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ето ги екзекуторите на Скрипал... Егати заглавието, ама нали са живи баща и дъщеря, дори сега се чувстват по добре отпреди. Фалшиви новини от Англия,кой ли им вярва ,освен кретени.
Новини по държави: