Last news in Fakti

18 Септември, 2018 09:40 1 831 4

Още един милиардер се готви за президент на САЩ

  • майкъл блумбърг-
  • президент-
  • сащ

Майкъл Блумбърг обмисля своята кандидатура

Още един милиардер се готви за президент на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Медийният магнат и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обмисля да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Блумбърг обмисля възможността да се изправи срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Той беше обявил, че може да се кандидатира още през 2016 г.

Това стана, след като Тръмп набра сериозна преднина в първичните избори на Републиканската партия. Тогава Блумбърг възнамеряваше да се кандидатира като независим кандидат.

Той обмисля своята кандидатура на последните три президентски вота в САЩ. Блумбърг изпълняваше поста на кмет на Ню Йорк три поредни мандата. Той ги спечели като независим кандидат.

Блумбърг е известен като критик на Тръмп. Сега е възможно той да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия.

Все още не е ясно дали Тръмп ще се кандидатира за следващите избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 5 Отговор
    Най добре е Путин да стане президент и на САЩ, и без това той диктува кво ще става.
  • 2 Защо

    15 0 Отговор
    Пак евреин
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реално

    13 5 Отговор
    Тоя от снимаката няма за какво да се напъва-Тръмп ще е последният президент на САЩ... След него САЩ няма да съществува в този си вид.