20 Септември, 2018 16:14 14 532 79

Въздушните сили на САЩ са безпомощни

  • сащ-
  • изтребители-
  • военновъздушни сили

Американските въздушни сили имат сериозни проблеми

Въздушните сили на САЩ са безпомощни - 1
Снимка: Shutterstock

Военновъздушните сили на САЩ не отговарят на изискванията за евентуални бъдещи конфликти, съобщи The National Interest.

Информацията е от данни на изследователския център RAND и Сметната палата на САЩ. Те са провели анализи, които показват недоброто състояние на военновъздушните сили на САЩ.

Проучени са възможности за различни бъдещи конфликти. Сред тях са нова Студена война с Русия и Китай, мироопазващи мисии и кампании за борба с различни бунтовници.

Възможностите на американските ВВС са оценени спрямо осем различни задачи. Според оценки на RAND, в нито една от възможностите, американската авиация не може да постигне пълен успех.

В случай на продължителен конфликт успеваемостта при въздушни нападения и въздушни удари ще е между 62 и 62%.

Сценарият за директно бойно съприкосновение се оказва най-проблематичен за САЩ. При такъв случай американската авиация ще може да покрие 29% от нуждите в областта на разузнаването. Успеваемостта при мисиите със специално предназначение е 40%, а при тези с бомбено нападение 46%.

Причината за слабите резултати са техническата поддръжка на самолетите и неквалифицирания персонал. Очакват се реформи в областта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НКВД

    80 28 Отговор
    Хайде сороси оборете ФАКТИТЕ! Това че ВВС на САЩ са несподобни го знае всяко дете в РФ!!

    Коментиран от #6

  • 3 мууу

    41 7 Отговор
    Авеее Бай Дончо, ще тропне......в тоалетната и всички, ще се разбягат !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    34 11 Отговор
    за мироопазващите мисии не се кахърете, те ковбойците такива нямат. Вижте как ще се справят самолетите им във войнозапочващите мисии, че там им е силата
  • 6 Рубладжийче

    26 48 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Тия фейкове са предназначени дбда предизвикат множествени оргазми сред русофилите. Особено след сакатлъка с Ил 20 имате нужда от глътка въздух.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 коки

    42 17 Отговор
    ша има F-овете падат,падат от небето

    Коментиран от #12

  • 9 антрашпиц

    31 12 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Ти самият си фейк..

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Рубладжийче

    14 32 Отговор

    До коментар #9 от "антрашпиц":

    Ако баща ти не беше използвал фалшива гума щеше да има един идиот по-малко.
  • 11 3 ти март ДА ама НЕ

    16 33 Отговор
    Имперските амбиции на Русия са съзирали в нас потенциал за раждането на нова „Задунайска губерния“ е видно и от стр. 308 в първия том на издадената през 1954 г. в съветската страна „История на България“, където е отбелязано, че „Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война“.

    От руските архиви, публикувани през последните години, става ясно, че Русия не е искала България да стане независима, свободна и просперираща държава, а да бъде отвъддунайска губерния, управлявана от наместник на императора. Нещо като база и предмостие за щурма за завладяването на Босфора, стара мечта на руските царе от времето на Петър I и Екатерина Велика.

    Коментиран от #34, #56

  • 12 Рубладжийче

    19 31 Отговор

    До коментар #8 от "коки":

    Засега само самальоти падат и все квичене с руски акцент се чува.
  • 13 guest

    21 38 Отговор
    Вие сериозно ли сте публикували подобно нещо ? Авиацията на САЩ е по-силна и боеспособна от следващите 10 взети заедно.Не съществува авиация ,която дори и малко да се доближава до възмжоностите на американските ВВС.Коя държава ще е по-боезспособна ми е много интересно ? Руснаците ли ,дето изостават с около 20 години от САЩ,имат 3 пъти по-стари изтребители от американските ,10 пъти по-малко самолети от американските и все още дори незнаят как да направят самолет от 5-то поколение или китайците дето купуват руските самолети ? Това е комично.Интересен факт е ,че най-силните и модернизирани военновъздушни сили в света са тези на САЩ ,а вторите са сила са военноморския флот на САЩ.

    Коментиран от #37, #79

  • 14 Доктор

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Ела на преглед!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 3 ти март ДА ама НЕ

    19 32 Отговор
    България плаща с реки от кръв и тонове злато Освобождението си. И нищо не ни е дадено даром, а сме го извоювали сами. Няма друга държава с толкова паметници на Русия и имена на улици на руски князе, генерали и аристократи, помогнали за освобождението на България.

    Имаме най-големият православен храм на Балканите с името на руски светец. Истината е, че покрай комунистическото управление на страната след 9 септември 1944 г. се изграждат и наслагват митовете за руско-турската освободителна война и ролята на Царска Русия в изковаването на българската свобода.

    Коментиран от #20, #38, #74

  • 17 Авиомеханик

    28 13 Отговор
    В случай на война на амерските самолети чарковете ще хвърчът докато оскоряват! Имат вехти които летят но вече не са способни да се противопоставят ма новите руски и нови които са бъкани с повреди които също не ги бива!!
  • 18 Готин ама не съвсем

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "антрашпиц":

    Той не е фейк!
    Той е форум модератор, дето следи всичко и трие коментарите, дето не му изнасят!
    А освен това, заработва допълнително, като трол, за да защитава интересите на платената му медия!
    Та не се чудете на изхвърлянията му! Те тука са няколко такива екземпляра, дето си менкат дежурствата и пишат с едни и същи постове!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Divaka

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "El comandante":

    Определено имаш психични отклонения,колкото по-бързо те освидетелстват,толкова по-рано ще те приберат.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХанкоБрат

    18 12 Отговор
    То това е ясно дори на хората с едно мозъчно полукълбо. Впечатлени от американската армия са само деца вярващи на холивудски филмчета и пратените сорсоидчета. Щом виетнамците ги онождаха с клечки за зъби за каква армия въобще става дума.

    Коментиран от #26

  • 24 неграмотна русофилска подлога

    8 18 Отговор

    До коментар #20 от "А СЕГА НАШТО РОДНО ЗЛАТО":

    Попринцип е желателно да отива за обучението ти ,защото си неграмотна подлога ,но явно отива за нещо друго...

    Коментиран от #48

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 русия е джудже

    14 21 Отговор

    До коментар #23 от "ХанкоБрат":

    Е ти мани това ,ама я кажи как руските джуджета се насраха в Афганистан ? А наясно ли си как Финландците с 30 хилядна армия успяха да избият около половин милион руски нефелници ,като унищожиха и почти цялата руска военна техника ,без дори да дадат особени загуби ?

    Коментиран от #42

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 jforfk

    22 9 Отговор
    Не мога да разбера хора като guest, само питам и други. Добре да приемем, че Нешънъл интерес е руско издание /??/. Та значи когато резултата е неприятен .... видите ли един руснак го писал Но информацията в него е "от данни на изследователския център RAND и Сметната палата на САЩ" Значи и те лъжат?! Айде за RAND как да е ... но сметната палата на САЩ?! И забележете: най-тежко положението е при директно съприкосновение - 29%. Пак по същите данни. А такива като споменатите тук пишат, че САЩ имат най, най, най ... Та защо се смятате, че сте по добри от американските експерти?!

    Коментиран от #31, #32

  • 29 Червен еврейски интернационал

    18 5 Отговор

    До коментар #20 от "А СЕГА НАШТО РОДНО ЗЛАТО":

    Правителството на поставения от висшестоящите кадри от бившата БКП Иван Костов договоря златната концесията срещу 6 милиона долара, за да прехвърли мината в частни ръце срещу скандалните 1.5% от печалбата, които по Сакскобурготско време падат на 0.75%. За справка: дори най-изостаналите африкански държави вземат от конкистадорите 50% от стойността на златото си, за да им позволят да ги дупчат и тровят. Схемата е чудовищна. Дори по цени на БНБ концесионерът изкарва много повече от 200 милиона годишно от подземното богатство на Родината ни. И така година след година. От България ежедневно се отмъкват злато, уран, германий, сребро, платина и др. ценни и скъпи метали…

    Коментиран от #35, #47

  • 30 Шмекер

    9 19 Отговор
    Абе руски бастуни, как ще искат пожече пари за отбрана ако не изкарат авиацията остаряла, Тръмп пак върти номера на сената и ще иска огромна сума за отбрана, че видишли ти току виж Русия ги нападнала. Политиката е мръсна работа.

    Коментиран от #44

  • 31 Само питам

    4 15 Отговор

    До коментар #28 от "jforfk":

    А ти сигурен ли си, че са цитирани вярно?
  • 32 guest

    11 22 Отговор

    До коментар #28 от "jforfk":

    Какви експерти бе копейко ? Нали именно американците посочиха че 45% от темите в The National Interest са тотални глупости или както те му викат bias.Гледай фактите и реалността.Предполагам щом и тук във факти.бг напишат някоя глупост ,ти веднага я приемаш за истина ,защото било написано в сайта разбираш ли ?! Русия имат 10 пъти по-малко самолети от САЩ и са с две поколения назад.Историческите успеваемостта им е почти никаква срещу американските изтребители,а американските са доказани във всякакви конфликти.Та питам ,коя държава ,тогава ще може да бъде конкуренцията на САЩ тука ?
  • 33 комунист идиот

    7 6 Отговор
    Оправдания за раздуване на и без това огромните разходи за армията.
  • 34 Borislav Popov

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "3 ти март ДА ама НЕ":

    И като са искали - що не стана бе ? Кой им попречи - султана ли ?
  • 35 Спец

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "Червен еврейски интернационал":

    Така е. Като казвам, че тук военните и магистратите ни работят и ще закрият България не лъжа Ти просто го потвърди. Но пък какъв патос чо парадите?
  • 36 Borislav Popov

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Списанието е основано от от Ървинг Кристол, баща на настоящият американски консерватор, Уилям Кристол.

    Коментиран от #43

  • 37 Borislav Popov

    19 10 Отговор

    До коментар #13 от "guest":

    Можеш ли да обясниш как Русия със 6 милиарда създаде Су 57 и вече влезе в производство а краварите похарчиха 379 милиарда за разработката на ф 35 и още не са го доизкусурили ?

    Коментиран от #39, #66

  • 38 Borislav Popov

    14 7 Отговор

    До коментар #16 от "3 ти март ДА ама НЕ":

    България не е съществувала 500 години ! От къде извади това злато ?
  • 39 959

    13 10 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    В една друга тема ти бяха обяснили много точно.Като гледам си имаш някакви заучени фрази и въпроси и ги копираш под всяка една тема.Като ти отговорят,зарязваш темата и отиваш и пишеш същата глупост в друга тема ,с идеята ,че никой няма да може да отговори,но след това пак те затапват и ти пак се покриваш.Бая пари ти плащат май да пишеш глупости напред назад.

    Коментиран от #41

  • 40 Borislav Popov

    14 7 Отговор

    До коментар #22 от "Борис":

    Златото в България свършва след 12 години.
    Златото, оловото, цинкът и медта у нас ще свършат до 12 години, показва новата минна стратегия на България до 2030 година. Изчисленията са направени на базата на експлоатираните находища.
    От документа става ясно, че България разполага с 378,6 млн. тона златосъдържащи медни руди, като 94,5% от тях се експлоатират и до 12,6 години ще свършат. Само златните руди пък ще привършат до 10 години, пише „Труд".

    Именно у нас се намира и най-голямата златна мина в Европа - край Челопеч, чийто концесионер е канадската компания „Дънди прешъс металс".
  • 41 Borislav Popov

    11 4 Отговор

    До коментар #39 от "959":

    Дай обясними пак че нещо не си спомням ! Ама тоя ти коментар си го спомням ясно. Чета го за шестнайсти път !
  • 42 Borislav Popov

    18 7 Отговор

    До коментар #26 от "русия е джудже":

    А я обясни ти защо краварите клечат вече 17 години в Афганистан ? А и не могат да се махнат от там - защото трябва да признаят поражението си !
  • 43 Само питам

    9 14 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Провери инфото, което с м ти дал и не лъжи. Лъжеш повече и от джуденцето в Кремъл.

    Коментиран от #50

  • 44 Borislav Popov

    12 5 Отговор

    До коментар #30 от "Шмекер":

    При тоя огромен бюджет - парите пак ли не стигат ? Ти правилно го каза че са шмекери ! Дай направо кажи че са крадци !
  • 45 Лицемери и половина

    12 3 Отговор
    Тея ще погубят света. Ето нова измислена причина да си удвоят военният бюджет...
  • 46 слаби са им анализатори

    15 2 Отговор
    спрямо Боркина Фасо, Уганда, че дори и северозанадна българия биха постигнали пълен успех, стига във врачанско в този ден да не стрелят по пъдпъдъци, де.
  • 47 ЯМИ ОБИСЕТЕ ТОА КОСТОВ

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Червен еврейски интернационал":

    АКО НИ СТЕ НА ЗАПЛАТА ПРИ НЕГУ Ъ....???,
  • 48 УБУЧЕНИЕТО МИ Е ПЕРФЕКТНО НО ЗАПОМНИ

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "неграмотна русофилска подлога":

    ОТ МЕНЯ ТУЙ КОЕТО ТИ ГО Е ДАЛ ГОСПОД НИКОЕ ДАСКАЛО НИ МОЙ ТИ ГО ДАДЕ И НИКОЙ ЕВРОЧУМПИЛ КЪТ ВАЗИ НИМОЙ ГО ВЗЕ.....АЙДЕ ЧЕ ЗАМЕЗВАМ ВЕЧИ...
  • 49 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    18 8 Отговор
    ""Въздушните сили на САЩ са безпомощни
    Американските въздушни сили имат сериозни проблеми. Причината за слабите резултати са техническата поддръжка на самолетите и неквалифицирания персонал."" ОХОХОХО ХАХАХА къде сте бе краварофилчета смешни ревете ли а ревете ли? И това тези сами си го признават, а щели планини от "геройства" да правят. ОХОХОХО ХАХАХА. То за това Кимчо като им се изрепчи и тези се ометоха като бити п....си. Ето ви го великия краваристан.
  • 50 МИ ТИ ДО ГА ША ПИТАШ

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    ДА НЕ СИ НА ШЕСТ .ОТ ЧЕТЕРИ ДО ШЕСТ ЛАПИТАТА САМО ПИТАТ......
  • 51 Ксaniba

    11 5 Отговор
    сороснята е в траур!!!!
  • 52 цирк московски

    10 12 Отговор
    По-голяма глупост не бях чел.Да ви имам платените партенки на които никой не би се вързал.Няма държава ,която дори малко да се доближава ,до военновъздушните сили на САЩ.Незнам въобще откъде ги намирате тея глупости ,че чак и ги слагате тука за няколко клика повече.

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 M. A. G. A.

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "3 ти март ДА ама НЕ":

    Те точно за това са се разгневили толкова на Съединението , защото държава с името Източна Румелия на практика Византия им дава възможност да претендират по-късно за нея тъй като Русия тогава се е изживяваЛа като приемник на Византия. От там е двуглавия орел в герба и.
  • 57 гостгост

    8 6 Отговор

    До коментар #55 от "ТИ ТОА МОСКОВСКИ ДЕТ СА НАПИ И":

    Пич ,нищо не ти се разбира ,честно.Нямаш право да си толкога неграмотен русофил.

    Коментиран от #58

  • 58 НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ ПОЕТ

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "гостгост":

    ИЛИ ПИСАТЕЛ ФАНТАСТ КЪТ СТАНИСЛАВ ЛЕМ. НИВОТО ТИЙ НИЗКО ПОД ЗЕМЯТА.....
  • 59 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    0 7 Отговор
    ОБИЧАМ ГРУПА АМЕРИКАНЦИ ДА МЕ ШИБАТ В РАЗПРАНИЯ ГЪЗ ,ДОКАТО КУРВАТА МАЙКА МИ ,МИ ПРАВИ МИНЕТИ И МИ СЕРЕ В УСТАТА
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Кирка в капака

    6 0 Отговор
    Думам ти дъще, сещай се снахо че трябва да се увеличи военния бюджет.
  • 63 цирк московски

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "цирк московски":

    Много си оригинален пичага ,браво :D
  • 64 Слон

    7 3 Отговор
    Някой дава ли си сметка,какво значат тези цифри,например 46% успеваемост на бомбардировъчни мисии.При Войната в залива 1991г и тази в Ирак 2003,където ВВС почти самостоятелно унищожиха възможността на армията на Ирак да функционира ефективността е била под 30%
  • 65 Rand Corp

    5 5 Отговор
    Да фактите сигурно са такива. Но успеваемостта на ушанките е 30% , при мисите със специално предназначение 12% , при бомбено 28% ,а тоталната успеваемост на руснаците е под 35%. Да не говорим за техническата поддръжка на самолетите и пияния персонал. Връзването с тел е основен технически способ.
  • 66 Кап 1Ранг

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Рътьо ти имаш ли представа колко са 379млрд ,че говориш глупости. На руснажците самолетите им са толкова морално остарели ,че няма накъде повече. Имат 2 самолета що годе по свестни МИГ21 и МИГ29 ,ВСИЧКО ДРУГО Е РАЗКАЗИ ПО КАРТИНКА.
  • 67 Симо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Дмитрий Сайт с е съветник на 3 американски президенти и специален съветник към американския сенат и конгреса. Той живее вече 34 години в САЩ и никой до сега не го е обвинявал в каквато и да е връзка с Путин или ГРУ. Колкото до тъпака с ник Кап 1ранг очевиден глупак разбиращ от авиация колкото свиня от оперна музика . В САЩ нямат нито един самолет способен да съперничи на Су-30, Су-35, Су-57. Нещо което професионалните военни на САЩ много добре знаят и то беше потвърдено при съвместните учения на НАТО и САЩ в Индия. Там прочутите Ф не знам кой си не спечелиха нито една победа. А пилотите на Ф-22 масово подадоха молби за на пускане. В момента компликтацията на американската ВВС е едва 63% . От 270 самолета Ф-22 могат да летят едва 63 останалите са разкомплектовани за резервни части. Ф-22 не се произвежда от 2007 година коренен.
  • 68 Като гост

    3 4 Отговор
    Сигурно малко от драскачите тук са ходили войници. Всичко беше пълна измама, техниката, обучението, облеклото, храната. От всичко се крадеше по много. Защо си мислите, че в "братска" Русия е различно? Напъват се горките като гладен на ср ане.

    Коментиран от #72

  • 69 Усмивката

    1 1 Отговор
    Росене ,ми те Американците имат проблем ,Руснаците ,очевидно.Ми ний къде сме в тая класация
  • 70 Сульо

    2 6 Отговор
    Обръщам се към коминтерновските подлоги. Много сте малко във форумите , за разлика от свободните граждани. Да не говорим ,че умствения ви багаж е на нивото на неандерталец. Единствената ви дейност е да слагате минуси в количество , но тези минуси ви се пишат в Жълтите книжки . Ще дойде време да ви ги заверим.

    Коментиран от #78

  • 71 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    Ми то ВИЕ го измислихте и внедрихте НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ....И НЕ само вие му сърбате попарата а целио свет...Наи-лошото е ,че СУЛЬО И ПУЛЬОни ,,заверяват книжките,,,и оценяват!!!!!!А най лошият компонент е този смотан капитализъм е АУТСОРСИНГА И ПРИВАТИЗАЦИЯ ...дори и там ,където ДОРИ Милтън Фридман НЕ СМЕЕШЕ ДА ПОМИСЛИ!!!!....Пък сега....ЩО ТАКА!!!!!!
  • 72 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Като гост":

    ...ВИЕ убихте СОЦА,ВИЕ ще убиете и този капитализъм....крадците и мошениците.
  • 73 ТАСС

    3 1 Отговор
    е упълномощена да заяви! Захарова повтаря, уж "факти" потретва.

    Най-интересно е, че подобен анализ НЯМА ни в РАНД, ни на сайта на Сметната палата на САЩ. Май е чиста проба фейк "Сделано в рАЗИЯ". Даже се чудзех дали да се хабя да го напиша това, ушанките, дето списват и четат това сайтченце, просто не заслужават човек да си губи времето с тех.
  • 74 Nnn

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "3 ти март ДА ама НЕ":

    Единственото, което мога да кажа за този коментар е, да те напсувам от цялото си сърце и душа.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Иванчо Драгелш

    0 0 Отговор
    Да "помпаш" мускули, без да ги имаш е глупаво, но да лъжеш, че нямаш, е за заблуда на "противника". Та и от този сорт публикации. Всичко се проверява при действие. За "авлигите" са, специалистите си знаят "работата'!
  • 77 Georg

    0 0 Отговор
    Измамна публикация тип-хибридна воина.
  • 78 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Сульо":

    Ти за това си се писал Сулйо, като си помияр и сексуално не ориентиран джендер. Всичките соросутки сте такива. От войната във Виетнам САЩ нямат армия ,а някакви анти партизански части възхваляване от Холивуд. Ако се изправят срещу организирана не от тях сила по правило ги бият като полкове тупна. Справка -Сомалия, Афганистан и т.н.т. Афганските талибани се държаха срещу Русия с помоща на целия запад и монархиите от залива ,а сега навряха американците в кучи гъз без никой да им помага.
  • 79 Рунтавият

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "guest":

    Откъде взе тази фалшива информация господин за един ден...Русия е Велика и е номер 1 на тема оръжия...Треперете кравари...Да живее Велика Русия