Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 15:46 1 755 0

Оптимизъм за сделка между Лондон и ЕС

  • великобритания-
  • ес-
  • юнкер-
  • брекзит

Юнкер се надява до ноември да има споразумение

Оптимизъм за сделка между Лондон и ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е изцяло съсредоточен върху успешното завършване на преговорите за Брекзит и се надява през ноември да има споразумение, предаде Ройтерс.

Според дипломатически източници преговарящите на ЕС за Брекзит са на мнение, че споразумението за условията на раздялата между съюза и Великобритания е "много близо". Това е сигнал, че е възможно в момента да се върви към компромис по най-проблемния въпрос - за бъдещето на ирландската граница.

"Преговорите не са лесни, защото не можем да не бъдем критични, че получаваме разнопосочни сигнали от Лондон", каза Юнкер в реч пред австрийския парламент. "На правителствено равнище във Великобритания има многогласен хор и ние се опитваме да сглобим парчетата, за да могат да се превърнат в мелодия", каза той.

Председателят на ЕК заяви, че се надява този месец Европейският съвет да постигне "достатъчен напредък", за да може през ноември да има споразумение. Великобритания и ЕС се опитват да финализират навреме за двете лидерски срещи на съюза - на 17-18 октомври и 17-18 ноември, споразумението за Брекзит, както и споразумение за отношенията след британското излизане от съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: