Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 11:52 4 993 25

Отидоха до селото на руския военен лекар Мишкин

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • александър мишкин-
  • село-
  • лойга-
  • новичок

Няколко души го разпознаха

Отидоха до селото на руския военен лекар Мишкин - 1
Снимка: БТА/ AP

Малкото селце Лойга в Северна Русия не е място, което се очаква да се превърне в център на международен шпионски скандал. С по-малко от 1000 жители, към селцето има ЖП линия, но пътищата са в окаяно състояние.

Именно там обаче е роден един руски гражданин, чието име стои в основата на грандиозния дипломатически скандал между Лондон и Москва. Разследващите журналисти от Bellingcat разкриха, че военният лекар от ГРУ Александър Мишкин е един от двамата руски „туристи“, изпратени на Острова да убият бившия агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Неуспешно.

Преди четири години президентът Владимир Путин лично е наградил Мишкин. Екип на Би Би Си отиде до неговото село, където се срещна с четирима жители, които познават Мишкин. Един от тях – Денис Краснов – е бил в едно училище с него и го позна по снимките. Той разказа и интересни подробности за военния. В младежките си години той е обичал да играе на видео игри и да слуша електронна музика.

Александър Мишкин е живял в Лойга със своите родители и сестра Мария. Баща му е бил горски. В края на 90-те години родителите му се местят в Ломоватка, Вологодска област, но Мишкин остава в селото, за да завърши училище. През 2007 година Мишкин регистрира адреса си в Санкт Петербург. Сградата, където е живял, е в съседство с Военномедицинската академия, където са завършили голяма част от руските военни медици.

Профилът на Александър Мишкин е много близък до другия агент, натоварен със задачата да убие Скрипал. И двамата са от малки население места, амбицирани, и бързо се издигат в силовите структури. Печелят доверието на своите началници, участват в специални операции, и дори са награждавани с високи звания. Кремъл продължава да отрича, че двамата заподозрени са военни и твърди, че всъщност са цивилни – въпреки редицата доказателства в обратното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоянов

    36 31 Отговор
    Някаква постановка или самостоятелна аматьорска игра на някой. Агент на КГБ би свършил тази работа без никакви следи и никога няма да бъде и разкрито кой го е направил.

    Коментиран от #8, #14

  • 2 пропаганда ООД

    34 29 Отговор
    Поредните фантасмагории.

    НЯМА доказателства, че двама руснаци са слагали отрова КЪДЕТО И ДА Е. А дали са работили за ГРУ или не са работили - е съвсем друг въпрос.
  • 3 стоян георгиев

    25 24 Отговор
    скоро снимки и от семеиствата им .другари ама вие отричаите до последно!!!!и ако не става с отричане може да обявите че европа са джендъри и готово.щом са джендъри в европа значи може да се трепат ора там на воля и да се лъже че мишкин е всъшнтност цивилен и че фалшивия му истински паспорт е съвсем нормално да бъде такъв !!!!както и е съвсем нормално путин да лъже че тва са двама цивилни дето тои въобще не познава ,нищо че ги е награждавал лично с наи-високото отличие на русия ит съвсем скоро ,при неслучилите се битки в украина!!!!та мишкин и колегата му коткин са наградени с военния медал герои на русия за секретна мироопазваща операция преди четири години.наградени са лично от путин.

    Коментиран от #13

  • 4 Реалист

    25 24 Отговор
    Защо ли като профил са копие на путлер - амбициозни провинциалисти от малки населени места, готови да оставят трупове след себе си за да се издигнат. Разликата е само в мащаба - путлер убива хиляди

    Коментиран от #16, #25

  • 5 Наблюдател

    18 16 Отговор
    Не знаехме, че в ГРУ има лекари убийци. Достоен заместник на д-р Менгеле

    Коментиран от #24

  • 6 БЕНЗИНДЖИЯ

    9 23 Отговор
    Бай Ганьовци сляпо защитавате хора който непознавате защо така бе горете в АДА заради техните грехове бе като се правите на криво разбрани в огъня да се гърчите от мъки АМИН АМИН АМИН
  • 7 Чукундур

    10 3 Отговор
    Къде мога да си купя мухозол новичок,алиекспрес дали ще го доставят вече
  • 8 Сериозно ЛИ ??

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стоянов":

    Преди 70-80 години може , Отдавна хората не Пасят Трева ДЯДКА !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    14 12 Отговор
    Обикновени касапи, като дребния диктатор, който бе изловен със смъкнати гащи и сега отново трупа лъжи.
  • 11 Сашко

    12 1 Отговор
    .................Той разказа и интересни подробности за военния. В младежките си години той е обичал да играе на видео игри, и в свободното си време всеки ден обичал да трови с Новичок по двама-трима невинни, за предпочитане семейства. И най-интересното - след войната в забутаното селце години наред се криел самия д-р Менгеле. Под неговото благотворно влияние, Сашко станал военен лекар...........................
  • 12 Borislav Popov

    6 6 Отговор
    Както тия селяни го разпознаха така и продуцент на сериала “KGB Spy” - Майкъл Кълиган позна като английски актьори !!! Пол Колинсън и Джефри Фийлдс, а видеото от камерите за видеонаблюдение на които са заснети, се оказаха снимки от поредицата на сериала “KGB Spy”, който беше показан по британската телевизия в началото на 2000-те. Майкъл Кълиган : -“Приятели, това е нещо невероятно . Това е по-забавно от мистър Бийн. Майка Тереза (очевидно авторът е имал предвид британския премиер Тереза Мей) показва снимки на двама руснаци, които са били снимани в моя сериал от преди 20 години, дори взеха и кадъра от там. Между другото, момчета – са британци!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Boxer

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Стоянов":

    Абе, и аз така си мислех, обаче версията на инглишите, повече се вързва отколкото на тия двамата, дето били път до острова, пък се уплашили от калта. Виж от кои места са, там дето само верижна техника може да се придвижва целогодишно... Друго обаче, също не може да се отрече, а именно синхронизираното лаене на техните независими медии, още преди да са излезли резултатите от разследването, което определено дразни. Въпреки това, според мен англичаните са по-убедителни, в случая, отколкото руснаците, когато тайните агенти станат ТВ звезди...

    Коментиран от #17

  • 15 Токо

    5 6 Отговор
    Просто комунисти! Не им се сърдете, те това могат - това правят! Правили са го и продължават да го правят. Та, като дойдат избори внимавайте как гласувате!!! Германците признаха грешките на Фашизма.Комунистите не признават нищо.... Няма как да стане!
  • 16 Kcaniba

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Путлери, хитлери, наполеони, са си такива - комплексари!!
    Президента на Русия обаче, например, е от перлата на северните морета, културният и великолепен Санкт Петербург, и му личи!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Охболи":

    Я пак - опитай се да напишеш нещо което има смисъл а не да се плюнчиш "яростно". Това минава само пред наборките ти в пенсионерския клуб на БСП. Отивай да хвърляш пари от терасата.

    Коментиран от #21

  • 21 Доктор Охболи

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Това новите опорки ли са? Щом ти казва някой , че си прост и ограничен, то той е от пенсионерския клуб на БСП и трябва да хвърля пари от терасата? Това татко ти ли го е свършил?
  • 22 ЗайоБайо

    3 3 Отговор
    Пичове, няма нужда от излишна полемика. Разгледайте в нета с какво се занимава инвестигативния портал bellingcat и ще ви се изясни всичко. Тоя портал е Гьобелса на системата. Как се намират например в Интернет документите на руски шпиони отпреди 17 години? С гугъл? На тия ако им се плати ще намерят и убийците на Кенеди и Даяна, и тялото на джими хофа. Всичко със снимков материал и свидетели
  • 23 Малък въпрос

    0 1 Отговор
    Защо снимчиците стърчат пред печатите и ограничителната рамка на документа ?

    На едната снимка много ясни се вижда , че главата на снимания е над червената рамка на документа , а на другата ясно се вижда ,че снимката е пред печата и го закрива , като печатът не обхваща ръба на снимката , както това трябва да бъде в документ за идентификация.
    Бърз отговор - снимките са насложени , при това несръчно , и са отсканирани върху документите. Много кофти фалшивки , мислех ,че в МИ5 имат повече професионализъм ...все пак те очистиха Георги Марков с т.нар. български чадър, който ако не знаете е разработка точно на МИ5.
  • 24 До Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Ни тЪ знам кво наблюдаваш ама си пропуснал, че ГРУ го нЕма от 1992г. , тогава го разпуснаха ...
    Главное разведывательное управление (ГРУ) — спецслужба, орган внешней разведки Министерства обороны СССР,Создана 5 ноября 1918 года - Распущена 1992г.
  • 25 Симо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Путлер убива само твоето либидо. Не знам руснаците изобщо да се занимават с подобни мокри поръчки. Те са в арсенала на ЦРУ ,МИ-6 и най вече на МОСАД.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания