Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 13:00 3 141 20

Двамата „туристи“ искали да убият Скрипал още през 2014

  • сергей скрипал-
  • чехия-
  • туристи-
  • русия-
  • убийство-
  • агенти-
  • преследване

Руските агенти от дълго време следели Скрипал

Двамата „туристи“ искали да убият Скрипал още през 2014 - 1
Снимка: БТА/ AP

Двамата руснаци, обвинени за отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания по-рано през тази година, са посетили тайно Чехия през октомври 2014 година, показва разследване на Чешкото радио.

По същото време в страната се намирал и бившият руски агент Скрипал, който според разузнавателни източници, цитирани от радиото, помагал на чешките служби в разкриването на руски шпиони в Чехия. Източниците на чешката медия са потвърдили, че Скрипал е бил следван от двамата руснаци много преди опита за убийство на Острова.

След опита за убийство през месец март тази година с „Новичок“, британските служби обвиниха Русия и по-късно посочиха килърите. Това са агентите от руското ГРУ Александър Мишкин и Анатолий Чепига. Мишкин е бил военен медик и е бил награден лично от президента Владимир Путин с орден Герой на Руската федерация. Чепига е служил в спецназа и също е бил награден. От Кремъл продължават да твърдят, че двамата са цивилни.

Двамата руснаци дадоха телевизионно интервю за RT, в което заявиха, че са отишли в Солсбъри като туристи. Те искали да посетят местната катедрала, но не успели заради лошото време. Британските служби, които са проследили движението им чрез записите от охранителните камери, откриха дупки в теорията им. След слизането си на ЖП гарата те не тръгват към катедралата и историческия център на града, а в противоположна посока. Двамата са били в района, където е и домът на Скрипал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    19 11 Отговор
    Фантасмагориите прждължават.
  • 2 Масон

    15 8 Отговор
    Путин го е поръчал това е ясно! Той дори каза, че Скрипал е придател и гнида! Въпроса е друг, защо изтича информацията, как така успяват да разберат личността им, явно не само Скрипал е предател! Някой здраво топи руските служби от вътре!
  • 3 Хъкълбери хрътката

    24 7 Отговор
    Знаете ли, тази история се поизтърка и почна да досажда и омръзва, дори и на най-дебилните.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 ЦРУ

    12 3 Отговор
    А десет години преди Чехия, са били заедно в Русия !!!!!
  • 5 1234

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хъкълбери хрътката":

    Ясно, омръзнала е дори и на теб!

    Коментиран от #10

  • 6 ПреСкрипал

    15 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "са посетили тайно Чехия през октомври 2014 година". Толкова тайно, че не спецслужба а обикновено радио ги е разследвало и "установило" истината.
    Напоследък много хора в Европа не си пият хапчетата. Масова лудост и шизофрения обхваща правителства и електорат на запад от нас.
    От моите наблюдения това е пропагандна машина развъртяна на максимални обороти. Комунистическата пропаганда едно време ряпа да яде.

    Коментиран от #13

  • 7 Boxer

    17 6 Отговор
    Версията на англичаните, се вързва повече, отколкото на руснаците, дето се били уплашили от калта в Англия. Така е, когато тайните агенти, станат ТВ звезди...
  • 8 RIDIK

    10 9 Отговор
    Какво плачете бе. Нали в началото пищяхте няма доказателства, че историята е измислена, че руснаците не са такива а са най-добрите. Сега ревете че от доказателства ви дошло до гуша. Е, с големи букви признайте, че руснаците са червени боклуци и подлеци от векове и, че като кажат "Добро утро" трябва да търсим слънцето. И не започвайте с "Ама ви що си биете негрите."
  • 9 Хъкълбери хрътката

    4 5 Отговор
    Въпросът беше да има доказателства, а не нови измишльотини.
  • 10 Хъкълбери хрътката

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    На теб явно не ти е омръзнала, може да пробваш да заключиш защо.
  • 11 Аз казах

    2 0 Отговор
    Сега се успокой и си избърши пяната
  • 12 Алелуя

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хъкълбери хрътката":

    Напълно съм съгласен , Путин вече е крайно време да обяви ,че операцията по отравянето е на ГРУ и да се приключва .
  • 13 рцфср

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПреСкрипал":

    кОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА ЯДЕ РЯПАТА ,ЩОТО И НАЙ-ВЪРЛИТЕ КОМУНИСТИ НЕ И ВЯРВАХА. нЕ ЗНАМ ЗАЩО СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ ВЯРВАХА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА , СЕГА ЗАПОЧНАХА ДА Я ПОВТАРЯТ И ДА ПУСКАТ ИЗКАЗВАНИЯ В СТИЛ 50-ТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК.
  • 14 Факира Мити

    2 0 Отговор
    Нали съобщиха по факти ,че това са двама идиоти ГейЛордове от ГейРеУууу с паспорти на джендъри-мишоци. Не били си взели галошите да газят в калта и не могли да долазят до Стоунхендж.
  • 15 Пламен Цонев

    1 1 Отговор
    А-А-А-х какви сте ми чебурашки-туристи. Защо ходите по двойки ,поне да бяхте взели и 2 мамашки , за пред хората.
  • 16 Диди

    1 3 Отговор
    Тия двамата убийци били дали интервю на RT. ХА ХА ХА. РАШЪН ТЮДЕЙ...руската лъжлива медия. Руснаците се изложиха толкова,би трябвало да ги е срам,но фалшивата политика на Путин продължава,иначе няма оживяване на столът,на който седи. Прости,руски излагации.
  • 17 Путин е дребно злобно говедо

    2 3 Отговор
    Освен това е очевидно негоден некадърник, способен да лъже денонощно. След като му лъсна лъжливия, насран задник, се превърна в политически миризлив труп. Сам се набута в лайната и няма измъкване. Кочината на Злото и Лъжата издъхва и умира.
  • 18 Кико

    3 4 Отговор
    Полша, Катинската гора Над 20 000 поляци отиват на небето!
    Колко години свинете не признаваха.
    За тях е само статистика!
    Да затриеш толкова живота и да се върнеш в къщи и да погалиш децата си по главички те?

    Коментиран от #20

  • 19 любопитен

    3 0 Отговор
    Как не са го освиткали, като пеленаче?
  • 20 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кико":

    Не си Кико, а куку. Преди да пишеш тия нещица, поинтересувай се колко са убитите и после попрочети решението на съда.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания