Last news in Fakti

10 Март, 2012 12:17 2 545 8

Албанци и македонци се биха в Скопие

  • македония-
  • скопие-
  • албанци

Етнически сблъсъци избухнаха в Македония и пратиха няколко хулигани в ареста. Младежи от албански произход и техни връстници македонци се биха тази нощ в столицата Скопие, предаде електронното издание „Гласът на Русия“. В региона отдавна тлее напрежение между двата етноса.

Само в Скопие тази нощ има три инцидента, включително и нападения над коли от градския транспорт. Полицейското присъствие е засилено.

Македонското вътрешно министерство призова хората да се въздържат от насилие. От началото на година при подобни ексцесии са пострадали 38 души.

През 2001 година албанци и македонци се споразумяха за мир – албанците се съгласиха да се разоръжат, а македонците – да им дадат повече права и постове в държавната и местната власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДИ

    0 0 Отговор
    Това са глупости!
    снощи се прибрах от там и всичко си беше спокоино.
    Имало е някакъв инцидент преди около седмица, но страстите са в рамките на "нормалното".
    Не правете от мухата слон! Не е в ничий интерес.
  • 2 koko

    0 0 Отговор
    Няма да ги бъде тия да живеят под един покрив!!! Ще има още една държава от албанци в близките няколко години . . .
  • 3 Душан

    0 0 Отговор
    ќе станува уште полошо Албанците сакаат полна автономија
  • 4 Се е свршено

    0 0 Отговор
    Збогум Македониjо! Здраво Велика Албаниjо!
  • 5 Георги Дренски

    0 0 Отговор
    Разбира се ,че става по-лошо. Не ми е ясно само защо македонците плюят по нас с такова настървение вместо да се опитат да са по-сговорчиви и да имат някакъв гръб срещу наглите албанци. Албанците им вадят нож , ние им признахме първи държавата ,че и оръжие им подарихме...Те обаче на албанците метани правят , а по нас градушка от плюнки ...Отделно и историята ни крадат....Нямам думи. Дано поне оцелеят като държава , но като гледам ,че са една шепа народ , а албанците отхапаха по най-наглия начин Косово от Сърбия и то при положение ,че и като армия и като държава бяха много по-силни от Македония...
  • 6 тония

    0 0 Отговор
    Пете , сто години си назад мале --македония нема , а прочети некой ред че пиши тогава , а тия албанци са такива , че дадахме и паспорти направихме ги , българи , чиста лудост
  • 7 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Благодарете се,че има ЕС.За една нощ ще си върнем БЪЛГАРИЯ.
    Как можахте да забрави те майка БЪЛГАРИЯ.Тук при нас нещата не са добри,но БЪЛГАРИЯ си е БЪЛГАРИЯ.С уважение към професор БОЖИДАР ДИМИТРОВ от групата на ИРАКЛИС!
  • 8 Ivan

    0 0 Отговор
    A nashte cigani nqma li da stanat "albanci"