Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 19:09 5 195 16

Русия и САЩ в борба за Македония

  • русия-
  • македония-
  • сащ

Вашингтон отхвърли руските твърдения за намеса в гласуването в македонския парламент

Русия и САЩ в борба за Македония - 1
Снимка: БТА/AP

Предложението беше одобрено от 80 от 120 депутата. За него гласуваха и представители на опозиционната ВМРО – ДПМНЕ. По този начин страната ще подобри отношенията си с Гърция. Така ще може да стане член на НАТО и ЕС.

"Всяко твърдение, че представителите на посолството на САЩ са участвали в процеса на гласуване в парламента, са неразумни и лъжливи. САЩ приветстват решението на македонския парламент да започне конституционните промени, необходими за изпълнението на Договора с Гърция. САЩ смятат, че Преспанското споразумение е историческа възможност за насърчаване на стабилност, сигурност и просперитет в целия регион", заяви говорителят на Държавния департамент на брифинг във Вашингтон в отговор на въпрос на гръцки журналист.

От там призоваха тези, които искат да разследват гласуването, да го направят с консултации с македонските депутати. Македонското външно министерство също отхвърли твърденията на Русия.

Те бяха отправени с изявление на руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Румяна Костова

    22 9 Отговор
    Победитела от тази борба е ясен, САЩ ще победи руснаците с туш, също както ги тушира и в борбата за Черна Гора !
  • 3 напред към НАТО

    21 10 Отговор
    Те американци не са участвали в гласуването - те само са "стимулирали финансово" някои депутати...
  • 4 Пешо

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    На нас не ни казват какво да избираме, направо избират вместо нас. 😂
  • 5 Ристе

    11 9 Отговор
    Борба реално няма, сложиха им го топъл на ватниците както обикновенно.
  • 6 Бесен Язовец

    15 3 Отговор
    От ясно по ясно е, че руско-американските чифути се месят във вътрешните работи на Македония и помежду си делят малките държавички на сфери на влияние, но така или иначе макеата ще влязат в и в ЕС и в НАТО ! Лично аз бих предпочел, македонците да се осъзнаят и да станат пак българи, каквито са си всъщност, но това мое желание е от областа на фантастката, понеже и руските и американските изедници ще са против !

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    0 9 Отговор
    Жалко че Русия се провали в битката за Македония и се лиши от една бъдеща своя СУПЕРСТРАТЕГИЧЕСКА ВОЕННА БАЗА.А и съвсем друга щеше да бъде ситуацията в България,ако имаше една РУСКА БАЗА НА ГРАНИЦАТА НИ,КОЯТО ДА НИ ПАЗИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ!Щеше да има и огромен туристически интерес/и приходи естествено/ от следната атракция:Преминават туристическа група покрай Македонската граница,а водачът излиза от автобуса и виква силно към Македония-"ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ"!И тогава туристите смаяно виждат как строените като войници РАКЕТИ автоматично се събуждат и насочват носовете си страховито към тях...също като Окото във Биг брадър към съквартирантите!
  • 10 Никой не иска

    7 2 Отговор
    Да има беден за приятел.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нормален Язовец

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Един път да прочета нещо нормално от теб.
  • 13 Бесен Язовец

    12 9 Отговор
    Руснаците не се месят а защитават македонците от коварната и алчна хватка на ЕС и САЩ!

    Коментиран от #14

  • 14 Кроткия

    12 10 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Дори малките държави знаят за лукавата политика на Путкин и бягат от Русия като дявол от тамян.
  • 15 СССРБарета

    8 7 Отговор
    Путин го каза много добре в Германия:
    правете си всякакви съюзи Няма проблем нас не ни интересува ние много добре знаем че във всеки брак винаги има първа брачна нощ, и след нея винаги Единият е e......aн!
  • 16 Ставрю

    2 3 Отговор
    Да истината е че ес и нато са мръсни гадни интересчии. Всички знаят че макетата са българи и какво ли не правят да не стане факт осъзнаване на единтичноста си макетата да поискат обединение с майка България. Или истината македония е нужна исторически на американците за да ги използват за базите си а и през оная им работа е дали ракетите на руснаците ще бъдат насочени и към макефония.