28 Октомври, 2018 20:49 3 060 11

Нови буреносни облаци над Меркел

  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • ангела меркел-
  • избори

ХДС на канцлера намалява силно подкрепата си сред избирателите в Хесен 

Нови буреносни облаци над Меркел - 1
Снимки: БТА/АР

Консервативната партия на германския канцлер Ангела Меркел Християндемократическият съюз (ХДС) намалява подкрепата си сред избирателите в провинция Хесен с над 10 процентни пункта. На днешните регионални избори в Хесен тя получава 27 на сто от гласовете, сочат екзитполове, цитирани от DPА.

Прогнозните резултати сочат, че 20 процента от гласовете получават Зелените, които в момента управляват в Хесен в коалиция с ХДС и значително са увеличили резултатите си в сравнение с предишните регионални избори през 2013 година.

Спадът в подкрепата за ХДС обаче означава, че двете партии няма да могат да съставят нова коалиция.

Нови буреносни облаци над Меркел

Крайнодясната "Алтернатива за Германия" е спечелила 13 процента от гласовете според екзитполове, което й дава представителство и в последния от 16-те регионални парламента в Германия, в който тя все още не беше представена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо

    41 3 Отговор
    Айде бабо, торбичката и да си ходиш.
    Стига толкова
  • 2 Сорос е дебил

    29 2 Отговор
    Тая еврейка още ли е жива?
  • 3 Не знам

    34 2 Отговор
    Немците защо допускат смъртните им врагове да ги управляват и водят към гибел? Толкова ли са кухи?
  • 4 закономерно

    32 0 Отговор
    Времето на политици които не се съобразяват с обществото си, изтича!
  • 5 оли

    23 5 Отговор
    Ако Меркел се подхлъзне парите за БГ рязко ще намалеят.И край на измисления разцвет.

    Коментиран от #8

  • 6 а не веe

    18 0 Отговор
    Xитлер сигурно ще вдигне купон във ада заради загубата на тая...
  • 7 ****

    18 1 Отговор
    Тази дърта консерва,твърде дълго я търпяха,много непоправими бели докара на ЕС.
  • 8 Антисоциалист

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "оли":

    Заблуждавате се. Негодяите, на които служи Меркел целят каквото и Хиткер - "европейска" империя под германско управление, в съдружество с клекнали, т.е. фиктивни държави. По времето на Хитлер - със съюзна му Франция на Петен, с Италия на Мусолини, с България на Борис Трети, и на почти всички европейски страни, на които не им е дошъл реда. Сега, между другото, по разпореждане на Ердоган в зелените проценти са и тези на турското население...
  • 9 AfD

    7 0 Отговор
    Честита поредна загуба за срамната коалиция! Сега става ясно кой кой е! Сега падат маските! Сега, когато християндемократката Меркел се притеснява за падението на социалдемократите, че без тях мути Меркел е пътник! Или на следващите предсрочни избори ще направи коалиция със зелените, само и само да остане на власт?
  • 10 Зайко Байко многознайко

    8 0 Отговор
    Още 1997 , когато започна подмяната на националните валути и англичаните отказаха да подменят паунда бех писал, че толкова ще им бъде и членството. Германците загубиха марката, цените се увеличиха един и половина да два пъти още с въвеждането на Еврото. Няма да забравя на площад " Щахус" в Мюнхен има подземен гараж. Предният ден платих 15 марки на следвашия 12 евро. Т.е. 24 марки. За франсетата, испанците, италиянците, гърците и португалците смяната донесе само актив, но за сметка на немската
  • 11 Зайко Байко многознайко

    8 0 Отговор
    марка. Така съсипах една от най-големите икономики в света. Шрьодер, Меркел, Фишер, Стейнмайер, Тео Вайгел се оказаха предатели на собствения си народ. Бекстайн и Стойбер бяха против, загубиха под натиска на SPD, FDP и т.панарите die Gruenen зелените. Глупавата Меркел не е никаква CDU, тя си е жива комунистка, да я приемат в партията на Грегор Гизи. Объркаха света!
Новини по държави: