29 Октомври, 2018 15:15 6 574 62

Край! Меркел спира с политиката (СНИМКИ)

  • ангела меркел-
  • германия-
  • канцлер-
  • християндемократически съюз

Канцлерът няма да се кандидатира за депутат, нито ще работи в Брюксел след края на мандата си

Край! Меркел спира с политиката (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел няма да се кандидатира за депутат в Бундестага след края на сегашния й мандат, нито ще заеме пост в ръководството на Европейския съюз в Брюксел, предаде DPA, като се позова на източници от нейния Християндемократически съюз (ХДС).

Новината беше съобщена, след като Меркел каза на среща на ръководството на ХДС в Берлин, че е готова да се откаже от лидерския пост в партията. На заседанието са били обсъдени резултатите от регионалните избори в провинция Хесен, както и от тези преди две седмици в Бавария, където управляващата коалиция също не се представи добре. Меркел каза, че иска да остане канцлер до края на сегашния законодателен период през 2021 г.

Преди това тя твърдеше, че двата поста няма как да бъдат разделяни.

Край! Меркел спира с политиката (СНИМКИ)

Меркел е начело на ХДС от 2000 г. През декември партията ще има конгрес, на който ще има вътрешни избори за председателския пост.

Евентуалният отказ на Меркел да се кандидатира за преизбиране би поставил началото на надпревара за неин наследник.

Бившият лидер на консервативния блок в Бундестага Фридрих Мерц oбявил, че ще се кандидатира за лидерския пост в ХДС, допълниха цитираните партийни източници.

Край! Меркел спира с политиката (СНИМКИ)

Генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер също иска да наследи германския канцлер Ангела Меркел като лидер на партията, предаде Reuters, като се позова на партийни източници.

Според източниците Крамп-Каренбауер, която е близък съюзник на Меркел, е казала пред членове на ХДС, че е готова да се кандидатира за председател на партията. Нейното изявление, направено на закрито заседание, било посрещнато с аплодисменти.

Край! Меркел спира с политиката (СНИМКИ)

Партийни източници казаха, че здравният министър Йенс Шпан от дясното крило на ХДС също планира да се кандидатира за лидер на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    77 17 Отговор
    Веднага пача долна! Къде ще бягаш чака те народен немски съд? Да не емигрираш в израел? Или сащ?

    Коментиран от #4

  • 2 Емил

    57 25 Отговор
    Време беше! Дано следващият канцлер да е по-смел и да ускори обединението на ЕС (и "велика"британия няма да пречи повече). Бързо трябва обща армия, законодателство (примерно общ закон за движение по пътищата) и закриване на националните парламент.
  • 3 Киро

    82 14 Отговор
    Тая трябва да я разстрелят публично.
  • 4 Емил

    21 40 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Нещо си се объркал - "народен немски съд" - това да не е Русия?! В Германия законът е над всичко!

    Коментиран от #13

  • 5 ванката

    79 7 Отговор
    и сега да си избере един бежански лагер и да си доживее живота там да я оправят полу-човеците за да разбере какво е причинила на бялата раса с еврейската си продажна кратуна боклук долен изперкал
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наглоста на БГ политиците застигна Мерке

    50 6 Отговор
    Ти го плюеш, то си мисли че вали. До 2021 иска да остане на поста си наглата бабка. Пълен погром в политиката, но стои докрай.
  • 8 Kcaniba

    38 3 Отговор
    Мръсната работа е свършена!
    Може да си поди при господарите фащ
  • 9 Баце

    42 2 Отговор
    Заедно с нея и Бойко май ще спира
  • 10 изигра си ролята

    23 5 Отговор
    Е,направи пачката от контрабанда и сега ще си почива.............
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бравос

    30 3 Отговор
    Урааааааааа..да се надяваме,че и тълпите с амуджите ще спрът. Макар че има още много време до махането и..Да се надяваме,че и либералните идиотщини като толерантност,мулти-култи,джендърство и т.н...поне малко ще намалеят.
  • 13 Помнещ

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    В коя Германия ? Преди ,, епохата" Меркел!
  • 14 Ултра национална алтернатива за България

    41 3 Отговор
    Няма нужда да си отива от политиката нека да остане докато се разпадне напълно ЕС за да можеме да излезнем от АДА без да плащаме /като тъпите англичани/. Можеше и да е по добре в ЕС ако не беше тази дъ.та и тъ.а кокошка от източногермански комунистически произход, която ни наводни с всякакви ислямски скапаняци. Жалко за ЕС - България където влезе в съюз той се разпада не след дълго и по-добре защото беше най-тъпата идея на всички времена - с две думи НОВАТА ПАРИЖКА КОМУНА Е ПРЕД РАЗПАД - да го отпразнуваме подобаващо!!!:):)

    Коментиран от #24

  • 15 Morgoth

    12 6 Отговор
    Закъсняло, но правилно решение. Меркел трябва да си изкара мандата, но през това време партията трябва да излъчи стабилен човек, който да успее да консолидира разбягалият се електорат, заради простотиите с имигрантите.
  • 16 Мерджоо

    27 2 Отговор
    Къде и да ходи вече няма смисъл.Цяла Европа вече е поробена и осрана.Свършено е.Слагайте бурките, а Ханс с новото име Хасан ще носи потури.
  • 17 адвокат

    23 1 Отговор
    Да бъде изправена пред трибуналът в Хага! За умишлена промяна на ген фонда на ЕС с африкански! Погроми по границите на държавите от ЕС и излизането на Англия от ЕС поради тези зловещи действия!Съд за бабата!
  • 18 Ханс Мюлер

    23 1 Отговор
    Събуди се германецо! И вместо на вълна интеграция-работи на вълна-ДЕПОРТАЦИЯ!

    Коментиран от #22

  • 19 Хасан

    1 15 Отговор

    До коментар #11 от "Таратута":

    ВИЕ ОПРАВЕТЕ ПЪРВО ВАШИТЕ ХРАНИТУТНИЦИ и после с тия.МИШОЦИ СТРАХЛИВИ И УПЛАШЕНИ!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Orthodox

    25 1 Отговор
    Тя вече направи голямата беля - не само на Германия, а на цяла Европа, а сега ще се оттегли да си харчи милионите, с които са й платили за предателството. Кел файда вече, че се оттегля. След дъжд - качулка...
  • 22 Хасан

    1 10 Отговор

    До коментар #18 от "Ханс Мюлер":

    И те са заспали като теб и хората около теб!!!МИШОЦИ!!!

    Коментиран от #50

  • 23 Иванов

    10 1 Отговор
    Вай- вай- вай, Баце оправи целия свят, а Германия е пропуснал! Нека иде при картофите и да им начука канчетата та Меркел да си остане на постовете. Инак ще стане страшноооо, поне тук за него. Само като им каже, че трима папи са го галили по тиквата и онези ще кандисат одма.
  • 24 Граф Монте Христо

    24 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ултра национална алтернатива за България":

    Кратко, ясно и точно казано ''НАПРАВО в десетката''. Сещам се за още един съюз /военен/ в който влезна България и който по презумпция скоро може да се разпадне, както ЕС.:):)
  • 25 Диди

    3 23 Отговор
    Русофилите си мечтаят отново за руско робство,НО НЯМА ДА СТАНЕ.Меркел направи грешка през 2015 г, отдавна не приемат така бежанци,както тогава.Въпреки всичко,тя е голем лидер.Нито Путин,нито Ердоган,Макрон и който и да е може да достигне нивото й.

    Коментиран от #29, #34, #60

  • 26 АзГ

    10 4 Отговор
    Трябва да бъде съдена и осъдена за злото, което докара в Европа, защото тепърва, ще берем неговите плодове: изнасилвания, убийства, терор и т.н. !!! Отиде ли си Меркел отива си и неиния прислужник Борисов !
  • 27 СССРБарета

    9 5 Отговор
    историята се повтаря всеки който се изправи в тясна конфронтация срещу Москва бива смазан! забравете глупостите с Mercedes и Лада! най-великата държава в света ще премаже всеки който насочи оръжие срещу нея!

    Коментиран от #33

  • 28 Рер

    6 2 Отговор
    От 2000г е на власт,тая е задминала Путин по диктатура!Иначе се пишат за големи демократи.
  • 29 СССРБарета

    14 8 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Видяхме и нивото! Хората поставят оценка за НИВОТО, набий си го в соросоидната главица! Путин назад да тича пак немогат да го стигнат! България не иска да е под Никакво робство защото пак и единствено Русия може и ще трябва да ни освободи!
  • 30 Хайдутин

    11 4 Отговор
    Да лишиш производството си от един от най мащабните и щедри пазари в света какъвто е руския както и до най- достъпните ресурси единствено и само до това води!
  • 31 252

    14 3 Отговор
    Меркел си е една изкукала бабичка, която просто е говорител на американските боклуци. Последният истински политик беше Шарл дьо Гол,всичко останало като Меркел, Макрон, Бойко са безродови посредствени хора ,които само прокарват чуждите интереси в Европа.
  • 32 Зайко Байко многознайко

    10 1 Отговор
    Меркел освободи духа от бутилката, сега другите да сърбат попарата.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Граф Монте Христо

    17 2 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Нищо добро не сме видели от немските комунисти, социалисти и т.н.т а пък от източногерманските комунисти ептем нищо добро не сме видели и няма как да видим, така че Меркел я отсвириха противниците на комунизма в Германия /малко късно, но по-добре от никога/. Стига с тази НОВА ПАРИЖКА КОМУНА наречена ЕС и тъпата кокош.а Меркел която разсипа Европа за 100 години напред. Не мисли че само русофилите са критици на НЕО-ЕВРОПЕЙСКИЯТ КОМУНИЗЪМ - наречен ЕС. Поздравявам ПУТИН че ни спаси от тъпотията на ЕВРОПЕЙСКИЯТ НЕОКОМУНИЗЪМ И СКАПАНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ С ПО 7 НУЛИ ЗА ДА НИ НАЛАГАТ СТРАННИ И ГЛУПАВИ НЕЩА БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ СМИСЪЛ И ПРИЛОЖЕНИЕ В ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЛАВЯНСКИ СТРАНИ. Този комунизъм - ''не нам, не нам''.

    Коментиран от #37

  • 35 всеки боклук

    12 0 Отговор
    рано или късно го изхвърлят. Въпросът е ще получи ли смъртно наказание за огромните страдания и щети причинени на европа и конкретно за смъртта на германки, и не само, причинени от емигранти. Иначе следващия политбоклук ще върши същите безобразия
  • 36 Чичо АДИ

    12 1 Отговор
    ЕЙ ДОЖИВЯХМЕ без баба е по добре ,ако разкарат и приматите още по добре
  • 37 Диди

    5 15 Отговор

    До коментар #34 от "Граф Монте Христо":

    Не можеш да сравняваш животът на европейците с този на руснаците.И не ми говори за ,,руска братска любов, ,.А тези,които имат претенции да получават заплати равни на германските, ще кажа. ..КОЛКО ГЛУПАВИ ТРЯБВА ДА СТЕ ЗА ДА МИСЛИТЕ ЧЕ ИМАТЕ ПРАВО НА ТОВА.ХОРАТА НА ЗАПАД СА СИ ИЗГРАДИЛИ ТОЗИ ЖИВОТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ С ДИСЦИПЛИНА ЗА РАБОТА,ЗА ОТГОВОРНОСТ И Т.Н. ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ НАУЧАТ НА НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА,НЯМА КАК ДА ИМА РАЗВИТИЕ.

    Коментиран от #38

  • 38 Граф Монте Христо

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    Именно точно това казвам - не налагайте на запада нео-комунизъм особенно вие източногерманците. Вас трябва отново да ви изолират с стена от Западна Германия и изборите тия дни доказаха какво искат западногерманците. Искат разпад на ЕС и връщане на марката - писна им от НЕОКОМУНИЗЪМ и тъпото евро.

    Коментиран от #39

  • 39 Диди

    2 11 Отговор

    До коментар #38 от "Граф Монте Христо":

    1.Не живея в Източна Германия.
    2.Германците не искат разпад на ЕС.
    3. Първо се информирай, после пиши.

    Коментиран от #40

  • 40 Граф Монте Христо

    11 3 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    1. Живееш в България, но си роден в Източна Германия.
    2. Ако беше умен щеше да е обратното:)
    3- то Германците искат разпад на ЕС и връщане на марката, защото им писна да плащат хиляди евра от заплатите си за тъпанари чиновници, еврофондове и т.н.т - вземи се информирай и ела в Цюрих да видиш как живеят /живеем/ хората тук.

    Коментиран от #42

  • 41 Иванов

    6 2 Отговор
    Какво искате от жената. Много си е добра. Искаше да разнообрази нацията цветово. Все пак е от ГДР.Явно има слабост към мургави хора.Ама и доста я търпяха.
  • 42 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Граф Монте Христо":

    Живея от 3г в Хамбург. Не съм родена в И.Г. Германците не искат разпад на ЕС. Зная как живеят хората в Германия .

    Коментиран от #43

  • 43 Граф Монте Христо

    9 3 Отговор

    До коментар #42 от "Диди":

    Цюрих не е в Германия, а в Швейцария - вземи да научиш географията на Западно Европейските държави и тогава ''се пренеси да живееш насам''. Швейцария не е в ЕС и никога няма да влезне и да приеме еврото, така че като дойдеш в Западна Европа тогава ще разбереш какво искат германците. Засега знаеш само какво искат от свободно общество на Сорос.

    Коментиран от #45, #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Граф Монте Христо":

    Нима си толкова глупав,за да мислиш че не зная къде е Цюрих???
    Ти от колко години живееш там?

    Коментиран от #55

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Plovdiv

    4 2 Отговор
    Това трябва да е една много добра новина, но вече просто не вярвам, че може да дочакаме такава... Все пак дано тая безумна, патологична толерастия в Европа, чиито отровни плодове берем и тук в България с оная Подживотинска Сган, да свърши! С всичкото възмездие за ония, които се облагодетелстваха от нея!

    Коментиран от #54

  • 48 Гюнтер

    4 1 Отговор
    Торба с л*йна
  • 49 Позор

    6 3 Отговор
    Това чудовище , Меркел трябва да бъде осъдена и вкарана в затвора за дълги години , заради това ,че напълни Европа с убийци и изнасилвачи , мюсулмани !
  • 50 Насран Асан

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Абре Асене,Хасане, ти българин ли си или турчин?
  • 51 Обонго

    4 1 Отговор
    За пенсионирането на Меркел и подариха
    един скитащ камилар
    и един банано-берач
  • 52 Историк

    2 3 Отговор
    Путиноидите люто мразят Меркел защото тя първа каза, че Путин няма връзка с реалността и живее в собствен паралелен свят.
  • 53 Простетник Вогон Джелтс

    2 3 Отговор
    Заслужава участта на Бенито Мусолини.
  • 54 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Plovdiv":

    За евразийските подчовеци ли става въпрос?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Браво!!!

    4 1 Отговор
    Чао, бабушкеро мръсна!!! Взимай си и твоя любимец от БГ!!!
  • 58 Кимчо

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Кво се смееш като чукана уруспия,руското оръжие е най доброто затова Турция купи руски ракети С-400 а и сумати свят се натискат да ги имат а американците летят в космоса с руски двигатели ...

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 no name no face no number

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    лидер с дупка няма как да е лидер историята помни единици, но тази няма да е сред тях. Биологически лидерството и воинството е повелено на мъжете и колкото и да се напъвате не ви се отдава, нещо като с управлението на автомобил примерно. Айде лека нощ

    Коментиран от #61

  • 61 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "no name no face no number":

    Абсурдно е това което си написал.
  • 62 Анонимен

    2 0 Отговор
    ЕС или илюминати под прикритие "еврейски съюз" постигнаха целта си! Сега да му мисли бедната християнска Европа какво я чака оттук нататък...
Новини по държави: