Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 07:17 3 246 9

Арести в Сърбия, заради фалшиви български паспорти

  • сърбия-
  • арест-
  • паспорти

Задържани са четирима души

Четирима граждани от Пирот, Димитровград и Чуприя са арестувани от полицията поради съмнения за вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорт, съобщиха от вътрешното министерство в Сърбия, съобщи NOVA Тв.

"Задържани са 60-годишен мъж., който е работил в Общината на град Пирот, 38-годишен лекар от Димитровград, 39-годишен мъж. от Димитровград и 68-годишен от Чуприя. Всички те са заподозрени в даване и вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорти", се казва още в официалното съобщение на сръбското вътрешно министерство.

Според силите на реда двама от мъжете през последните две години са плащали на лекар да издава фалшиви медицински уверения без да бъдат извършвани прегледи за лица от Сърбия и след това са плащали на чиновници от общината в Пирот на същите тези лица да бъдат издавани уверения, че имат български произход. По-късно тези уверения са предавани на държавните органи в България за издаване на български паспорти", пише още в съобщението. Срещу всички задържани е издадена заповед за "задържане под стража за 48 часа". След това всички те ще бъдат предадени на прокуратурата. От полицията не уточняват дали тези арести са свързани с полицейската операция в България и задържането на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    43 3 Отговор
    За македонците,уредили се с български паспорти,разследване няма да има.Не питаме защо.Грозна гледка е обаче да чуеш как македонец,наместил се на добра работа в чужбина,благодарение на български паспорт,плюе по България.

    Коментиран от #3

  • 2 Смърт на сръбските свине,

    13 9 Отговор
    Намериха пак повод за поредните репресии срещу останалите неасимилирани българи там

    Коментиран от #4

  • 3 свидетел

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Стара традиция е, когато получи паспорта да се препикае ! В Студентски град се канеха като на рожден ден за препикаването на паспорта!

    Коментиран от #9

  • 4 От провинцията

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смърт на сръбските свине,":

    Да бе . Точно тска е какмидли твоята празна кратуна. Сръбската полиция и държава работят срещу престъпноста а не като нашата да работи заедно с престъпноста.

    Коментиран от #8

  • 5 хубаво е да се види

    2 4 Отговор
    Има едно предаване на Валя Ахчиева от 17 февруари,2017 г.Там е и другарката Йотова......
  • 6 гост

    4 0 Отговор
    На всичките такива да им се отнеме българското гражданство.
  • 7 Пешо

    7 0 Отговор
    Първо на всички наши дупетати и министри да се отнеме българското гражданство, пък после ще му мислим за останалите. 😂
  • 8 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "От провинцията":

    Абсолютно си прав!
    https://m.fakti.bg/bulgaria/340116-bivsh-slujitel-v-dabch-vmro-se-izdarja-prodavaiki-balgarsko-grajdanstvo
  • 9 ganio

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "свидетел":

    Тогава предлагам и ние да въведем нов обичай: да препикаем всеки македонец, който получи български паспорт.
Новини по държави: