16 Ноември, 2018 17:02 1 374 8

Сърбия не търси военни съюзи

  • сърбия-
  • нато-
  • ес

Ивица Дачич иска европейска интеграция за страната си

Сърбия не търси военни съюзи, но гледа към членство в ЕС. Това заяви външният министър на Сърбия Ивица Дачич, цитиран от B92.

Дачич заяви, че Сърбия е готова на диалог с Косово, ако от там покажат готовност за компромис. Според него е неприемливо да се очаква, че Сърбия ще признае независимостта на Косово.

Той подчерта, че времената се променят, като Русия вече е значително по-силна страна. Според него Сърбия трябва да търси мястото си в тези нови времена.

Дачич отново повтори, че Сърбия не търси военни съюзи, включително и НАТО. Той заяви, че страната му има позитивна позиция за решаването на спора между Гърция и Македония.

Дачич призна, че присъединяването на Сърбия към ЕС зависи от диалога на страната с Косово. Според него страната му очаква председателството на Европейския съвет от Румъния като възможност за продължаване на процеса по членство.

Сърбия ще продължи да провежда политики, за европейско законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    5 2 Отговор
    Не става, като се жениш за про..... върви в комплект с венерическите!
  • 2 onq s konq

    6 6 Отговор
    Сърбия не търси Военни съюзи,щото В МОМЕНТА Е В СЪЮЗ С РУСИЯ.И колко трябва да са изперкали руснаците,че да подаряват Мигове на бъдеща членка на НАТО?!А "воплите за помощ" на Сърбия към Русия при решаване на Сръбско-косовския проблем?Колкото до щенията им за ЕС,ще почакат "малко"...докато "им уври булгура" и си изберат НОВО ПРАВИТЕЛСТВО СЪС ЗАПАДНА ОРИЕНТАЦИЯ...КАТО МАКЕДОНИЯ!Между другото имам въпрос към русофилите-ЗАЩО ТУРЦИЯ И СЪРБИЯ се стремят неистово към ЕС,а вие НАСТОЯВАТЕ БГ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС?Ние по-глупави ли сме,или те са по-умни?А ако въпросните русофили ПРЕНЕБРЕГВАТ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОЛЗИ ЗА БГ В ИМЕТО НА ПОСЛЕДВАЩИ ПОЛЗИ ЗА "МАТУШКА РУС"...не са ли това ОТЯВЛЕНИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ?

    Коментиран от #3

  • 3 НКВД

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кога сърбите ще влязат в съюза който им цепи тиритория и им пуска уранови бомби бе!! Кога ще стане това? Това да не са ти русофобите които целуваха ръка на французите и англичаните след освобождението от благодарност за предоставените оръжия на Турция в Руско-Турската освободителна.!!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хах

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Русия не ни е освобождавала де факто а ни стана васал и ако не беше обидине Нието с източна Румелия можеше и да я няма България а сърбите не един път са ни предавали подтиква ни от Русия .за геноцида срещу българите в Македония и Сърбия да не говорим долна паплач.
  • 6 Пешо

    6 3 Отговор
    За какво им е на сърбите НАТО? За да ги принуждава да дават за боклуци на краварите 2 % от БВП, да изпращат младежите си да бъдат избивани на мисии в полза на чужди интереси, като на всичко отгоре сами ги финансират.
  • 7 M. A. G. A.

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Офицер":

    Посерковци сте съветските,,, офицери " от БНА, повечето от вас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: