5 Декември, 2018 14:03 1 668 10

Словакия експулсира руски шпионин

  • петер пелегрини-
  • словакия-
  • шпионин-
  • русия

Чужденецът вече е напуснал страната

Словакия експулсира руски шпионин - 1
Снимка: Shutterstock

Словакия експулсира руски дипломат, съобщи пред журналисти премиерът на страната Петер Пелегрини, предаде ТАСС.

"Въз основа на информация, получена от военното разузнаване, на 22 ноември 2018 г. бе експулсиран дипломат от апарата на военния аташе към посолството на Руската федерация в Словакия. Той бе обявен за персона нон грата, тъй като е извършвал разузнавателна дейност против Словакия и НАТО", заяви премиерът.

Руският дипломат е напуснал Словакия, преди да изтекат две денонощия от обявяването му за персона нон грата. Според Пелегрини експулсирането е било "извършено учтиво, както е прието в дипломацията, според дипломатическите норми".

"Доволен съм, че молбата ни бе приета с уважение и споменатият дипломат напусна територията на Словакия", каза той.

Словакия експулсира руски шпионин
Снимка: БТА/АР

По думите на словашкия премиер страната му поддържа "стандартни отношения" с Москва и неотклонно изпълнява ангажиментите си към НАТО и ЕС.

Руското посолство в Братислава отказа да коментира събитията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    14 5 Отговор
    Такива трябва за бъдат в затворът,но нали се ползват с дипл. имунитет... А Русия няма какво да коментира....постоянно лъжат.

    Коментиран от #2

  • 2 Пиди

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    а дали това според твоето виждане трябва да важи и за дипломатите от ФАЩ?

    Коментиран от #6

  • 3 ЕФРОПИЕЦЦЦ

    12 2 Отговор
    Браво , ритник в корема.
    ВъНннннннннннн от европа на азиатците
  • 4 742

    8 1 Отговор
    На мен ли така ми се струва или руснаците имат най-калпавите шпиони ? В момента в който напуснат Русия и веднага ги разкриват ,че са шпиони и ги връщат обратно :D
  • 5 Българин

    5 3 Отговор
    А ние трябва да експулсраме половината кабинет и цялото президентство.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Сакс Кобург Гота

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пиди":

    Вие кухите руски манерки , неможахте да разберете следното . Всички държави използват шпиони , но демократичните държави се въздържат да ангажират служители с дипломатически имунитет в пряка шпионска дейност. Руските-съветски червени кхмери не се отучиха от гадния си навик да използват служители с дипломатически имунитет да мишкуват като шпиони за да получат информация. И понеже знаят ,че ще ги хванат използват служители с имунитет за да няма последствия за тях и да бъдат само екстрадирани с което тотално опорочават междунариодните дипломатически отношения. Руснаците от край време са като слонове в стъларски магазин относно дипломацията. Досега хиляди руски служители с имунитет са изгонени от приемащите държави от целия свят. Това са наистина невменяеми хора ,които нямат срама.
  • 7 я пък

    1 2 Отговор
    козяксоросоидите открили нова статия за изява!
  • 8 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Барабар с руските полдоги, да си ходят всичките в Русия !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    В момента в който се озъбим на "братушките" ние "умиргаме"! Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....
Новини по държави: