Last news in Fakti

11 Януари, 2019 09:34 3 298 22

Германия: Санкциите на САЩ ще са грешка

  • северен поток-
  • германия-
  • сащ-
  • санкции-
  • русия-
  • проект-
  • хайко маас

Тръмп разкритикува Германия, че е станала заложник на Русия

Германия: Санкциите на САЩ ще са грешка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Налагането от Съединените щати на санкции срещу руския проект за газопровод до Германия "Северен поток-2" би било грешен начин за решаване на спора, заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от Ройтерс.

Миналата година американският президент Доналд Тръмп разкритикува Германия, че е станала заложник на Русия заради енергийната си зависимост от нея, и я призова да спре работата по проекта на стойност 11 милиарда долара.

"Въпросите на европейската енергийна политика трябва да бъдат решавани в Европа, а не в САЩ. Налагането на едностранни санкции срещу "Северен поток-2" със сигурност не е верният път", каза първият дипломат на Берлин Маас.

Отношенията между Берлин и Москва се влошиха, откакто Русия анексира Крим през 2014 г., но те имат общ интерес от проекта за газопровод по дъното на Балтийско море. Съединените щати са обезпокоени, че "Северен поток-2", който ще заобикаля Украйна, ще я лиши от важни приходи от транзит, и твърдят, че Русия използва проекта, за да раздели Европа. САЩ рекламират втечнения природен газ, доставян от американски компании, като алтернатива на руското "синьо гориво".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСере

    9 53 Отговор
    Санкции за вечни времена за кочината.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Генералът

    36 2 Отговор
    Кучето си лае керванът си върви.
  • 3 Meganoob BG

    41 5 Отговор
    Каква ти Германия, тя цяла Европа зависи от Русия, ако Русия реши да дръпне кранчето на цяла Европа зимата ще и се стори много по дълга.
  • 4 Vojda

    51 3 Отговор
    Смрадливите кравари се месят навсякъде дет не им е работа. Ама Германия не е България с керливите ф-16 ки, дето треторазрядни краварски чиновници принудиха кекавото ни правителство за закупи на двойна цена.
  • 5 Гост

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Аре заминавай в Киев на топло.
  • 6 гост

    5 29 Отговор
    Като намали наполовина тарифите за вход и изход от ГТС на страната, Киев опроверга мита, че Северен и Южен поток са най-евтиният и най-сигурен маршрут за руския газ за ЕС. Достатъчно е да се сравнят транспортните разходи чрез ГТС на Украйна – за идентични обеми (примерно 80 милиарда кубически метра), които са малко над 2 милиарда долара годишно, докато вариантът през „Северен поток“, където само финансовите разходи за обслужване на дълг от 60 милиарда долара са поне два пъти по-високи. Към тях трябва да се добавят и допълнителните оперативни разходи. Новите тарифи не оставят много място за вяра в ключовия аргумент на поддръжниците на „потоците“ в ЕС, че те са „само бизнес“.

    Факт е, че „Газпром“ е в състояние да прикрие голяма част от истинските си разходи на руска територия, като използва различни схеми с държавни субсидии, данъчни облекчения и други скрити форми на държавна помощ. Това само по себе си трябва да бъде обект на внимание и разследване от страна на антитръстовите органи на ЕС, но дори и да се вземе предвид само европейският сегмент от проекта Северен поток, той пак ще бъде много по-скъп и по-несигурен от украинския газов транзит.

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    6 27 Отговор
    Новите тарифи, които Киев обяви, значително ще ограничат шансовете за търговско финансиране на посочените проекти на Газпром. Само по себе си това едва ли може да представлява непреодолимо препятствие, доколкото Газпром отдавна е принуден да ги финансира от собствения си паричен поток. Но тази нова реалност, ще постави под съмнение финансирането през европейски банки и кредитни институции на всички проекти, свързани с него и финансирани от трети страни.



    Преминаването от дългосрочни към краткосрочни договори за търговия и ангажиране на капацитет следва да се оценява на фона на ниските равнища на използване на инфраструктура за прием и пренос на газ в ЕС, което предпоставя несигурно и трудно бъдеще за всеки нов проект.

    Драстичният спад на украинските транзитни тарифи и несравнимите като капацитет възможности за съхранение на природен газ – над 30 милиарда кубични метра – дават на Украйна шанс да съхрани водещото си място на европейския газов пазар, още повече, ако успее да създаде платформа за търговия и осигури през европейски фирми ликвидност на газ на руско-украинската граница.

    Коментиран от #11

  • 8 Джендърска политика

    39 0 Отговор
    Значи за Германия може, а за България не може да идва газ от Русия!? Долни и мръсни джендъри, това е ЕС! Ето как Вазов ги е виждал "Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни –
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи." Сега не са ли същите?
  • 9 Русофил

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Хайдееее. Соросоидно джендърските нискоинтелигентни ражбирачи макро икономисти аседнаха да ми оборват германската икономическа мисъл. Отдалече подхващате да не би да жасегнете германския външен министър. Германия затова е локомотива на Европа защото си изчислява интереса а вие изчислявате интереса на вашите господари. Орбан затова ви би един шут.

    Коментиран от #12, #14, #17

  • 10 антиджендар

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Рано си се дрогирал бе гендар !
  • 11 Патриот

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А бе много нещо Киев така, Киев онака. А защо не пишете за България. Например кога ще си измъкнем Нефтохима от руснаците или Мариците от американците. Докато слугувате на чужди мафий няма да се подобри положението. Аман от чуждопоклонници. Той Киев си гледа интереса.
  • 12 гост

    5 16 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Ами да те светна нещо , че и това не знаеш явно !! Твоя любим Орбан сложи ограничение от 50% за Газпром за "Турски поток" през Унгария !!! Тоест колкото и да им се подмазват Бойко и сърбите , в Унгария ядец , само 50% от тръбата !!! И каква изненада , това е точно по третия енергиен пакет , хахахха !!!
  • 13 Само питам

    16 0 Отговор
    Само да попитам защо не купим германски самолети Торнадо. Нали и те са в НАТО.

    Коментиран от #15

  • 14 Неутрален

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Според мене допълнително ни заразявате с тия термини ,,джендър,, и ,,соросоидни,, крайно време е да ги смените

    Коментиран от #16, #18

  • 15 ....

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Само питам":

    Защото не стават за нищо!
  • 16 Напълно съгласен

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Неутрален":

    Явно Антон Кутев им нареди да не използват “ фашизъм” . Когато нямат факти, използват мантри!
  • 17 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    „Нафтогаз Украйна“ започна през 2018 г. нов арбитраж в рамките на който иска от „Газпром“ преразглеждане на тарифата за транзит на газ за 2018-2019 години, като компанията оценява исковете на сумата от 11,58 млрд. долара !!!! Стокхолмският арбитражен съд през декември 2017 г. и февруари 2018 г. излезе с решение по спора с „Газпром“ и „Нафтогаз“ по отношение на договорите за доставка и транзит на газ, като задължи руската компания да изплати на украинската сумата от 2,56 млрд. долара.
  • 18 Русофил

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Неутрален":

    По полека ще се окапеш. Вие сте отдавна заразени с продажност. В наглостта си стигате до там, че ще обвините Хейко Маас, че е руски агент. До такава степен се самозабравяте. Държавите си имат интереси и си ги защитават. Вие защитавате интересите на чужди държави. А германците ви знаят, че сте американски палячовци
  • 19 El komandante

    9 0 Отговор
    НЕ СИ НЕЗАВИСИМ. Много обичам да разкривам точно такива нагли соросоидни джендери от американската дупка спамещи от сутринта. Колкото и да ми скимтиш тролът си е трол. Ама няма не искам, нзма недей.
  • 20 Чукча

    6 1 Отговор
    Джендъри и други подобни в подобни в тайгата няма , защото в Русия има Владимир Владимирович ,газ ще продава ,на този, който може да мисли преди всичко за интереса на държавата си , вие братушки ще купувате ,,турски,, газ от Сибир да ви е честито , следващото е тока от турската АЕЦ ,която строим на вашата Граница .
  • 21 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    САЩ са против всяка зависимост ...освен от ТЯХ....
  • 22 стоян

    3 0 Отговор
    Германците можаха да спрат южния поток ама сега ревът че американците искали да им спрат северния поток или санкции
Новини по държави: