15 Януари, 2019 19:14 3 954 21

Германия не иска излизане на Русия от Съвета на Европа

  • хайко маас-
  • германия-
  • съвет на европа-
  • русия

Тревожим се, че Русия се отдалечава, посочи германският дипломат

Германия не иска излизане на Русия от Съвета на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съветът на Европа (СЕ) и Русия трябва да намерят решение на продължаваща от няколко години криза, за да се избегне излизане на Москва от организацията, заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от ТАСС.

"Ясно е, че Съветът на Европа преживява труден период. Тревожим се, че Русия се отдалечава от Съвета", каза Маас на съвместна пресконференция в Страсбург с генералния секретар на СЕ Турбьорн Ягланд. И двете страни трябва да предприемат действия за отстраняване на съществуващите разногласията, призова германският външен министър.

Маас подчерта, че "Русия е част от Европа и следователно принадлежи към Съвета на Европа с всички произтичащи от това права и задължения". Германия иска "да допринесе активно" за уреждането на конфликта, увери германският външен министър и съобщи, че възнамерява да обсъди темата с руския си колега Сергей Лавров тази седмица в Москва.

Кризата между Русия и СЕ възникна след анексирането на Крим през 2014 г. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), в която влизат над 300 представители на 47 страни, санкционира Русия, като лиши нейните парламентаристи от право на глас. В отговор Москва спря да изпраща свои представители в ПАСЕ, а от 2017 г. не изплаща годишната си вноска от 33 милиона евро в бюджета на Съвета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    75 1 Отговор
    Франция и Германия си работят с Братушките само нас цакат!

    Коментиран от #3

  • 2 НКВД

    83 5 Отговор
    Русия е част от Европа! Верно ли? Само 4 милиона кв. км е Русия от Европа колкото 4 франции и 4 германии! По- скоро Русия е Европа и вие сте там със нея!
  • 3 антисоросоид

    77 1 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Не ни цакат Германия и Франция а САЩ защото нашите са се навели към тях и им свирят...
  • 4 американoсран

    52 1 Отговор
    половината Европа е Русия! благодарение на това че руснаците са великодушни все още цялата Европа на Русия!
  • 5 северномакедонец

    1 23 Отговор
    Тръц, ЕС сатава ЦЕС/Цивилизован ЕС/ и толкоз. На останалите Пръц))))))
  • 6 ****

    52 0 Отговор
    А ето каде е ключа от бараката,става въпрос за 33-те милиона евро да бъдат взети от Русия,че чиновниците нямат за тлъсти заплати.

    Коментиран от #7

  • 7 и това е вярно

    39 0 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    но проблемът не са толкова парите,колкото инструментите да се опитват да влияят на Русия.Най кофтито е че ЦЯЛА уж Европа няма самостоятелна външна политика,защото се управлява от същият етнос ,който управлява и САЩ- уж произходящите от Давид,а в действителнос- просто мошета!
  • 8 Русия следва да преустанови

    39 0 Отговор
    Членството си и преустанови плащания в организация където не я зачитат като РАВНОПРАВНА ! ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ !
  • 9 Простак

    36 0 Отговор
    разбирасе , че ще се отдалечава Русия , какво да прави при Европейските ,,Педофили и Джендъри ,,
  • 10 И ние трябва

    24 1 Отговор
    Да се махнем
  • 11 Опечален

    28 1 Отговор
    Ха-ха.........а тия пък искат тя да им плаща за това, че те да плюят по нея!!! На тези брюкселски зелки явно акъла им чавки съвсем са го изкълвали!!!
  • 12 Borislav Popov

    33 3 Отговор
    От пиене на много сайдер европейските началници забравиха къде се намира Русия ! А бе ей - Русия е държава на два континента !!! какво я интересува вие как се наричате ! Дали Европейци или индианци. Те са си руснаци и това е - защото тяхната половина от континента се казва Русия !!
  • 13 гинкобилоба

    10 3 Отговор
    Русия е алергична към съвети, тя харесва само собственото си мнение, германците са олигофрени.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 РУСИЯ СПИРАНЕ НЯМА !

    8 1 Отговор
    Нито НАТО, нито ЕС нито, могат да се напинят на Русия. А САЩ .еши ли да се напиня на Русия ! САЩ ще завърши своя земен път !

    Коментиран от #17

  • 15 Румяна Костова

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "гинкобилоба":

    Алергична е Русия към съвети откакто цял отбор от американскиски ,,експерти" съветваше Елцин и руското правителство.Обираха им всички ресурси и даже им искаха пари за тази,, експертна " шашма. Като дойде Путин кранчето се затвори.Ето защо толкова много им причинява безсъница и грижи руският президент.
  • 16 ЗайоБайо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "гинкобилоба":

    Русия не е алергична към съвети, а към заповеди. Това е проблема
  • 17 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "РУСИЯ СПИРАНЕ НЯМА !":

    Спри препаратите за вани,че ти се разпада мозъка ,путинофилче.В реалния свят ,евро-азиатската кочина наречена русия е едно военно и недоразвито джудже ,което е с икономиката на Индонезия ,с развитието на Филипините и със стандарта на живот на Бахрейн.Световното влияние на руснаците е по-малко и от на Италия.Рашка не само ,че ще бъде победена от САЩ ,ами направо ще бъде прегазена ,ако американците решат.Прибавим ли и НАТО ,изнасилването ще стане направо грозно,а от руснаците ще останат само леките жени !

    Коментиран от #18, #21

  • 18 РУСИЯ НАМА ДА ВОЮВА ТОЗИ ПЪТ

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ ! РУСИЯ НЯМА да воюва само в Европа ! Този път САЩ " МЕТЪР " няма да мине ! САЩ ЩЕ ГОРИ И то на НА ПЪЛНА " МРЪСНА ГАЗ " ! Вола кога ние, на гърба си хвърля ! А ЕС е сбирщина като пътнически влак Ихтиман - Подуяне - цигания до шия ! СЛАВА РОССИИ !
  • 19 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    4 1 Отговор
    Какъв Х , тъ.сят на нейните граници ? За какъв Х, ние се превъоръжаване ? За какъв Х насила вкарват мизерниците от Източна Европа в НАТО? З какъв Х, вместо 2 % от НБ ще отиват за ВОЕННИ РАЗХОДИ А НИ ЗА ЗАВОДИ, РАБОТНИ МЕСТА, СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. И до кога ще чакаме ДОТАЦИИ от Брюксел ? КАКВО ПРАВИ С НАС. Ев.о Съюза ? ЗАЩО Юнкер, прегръща Брата си Бойко ? От какъв зор е ТАЗИ ГОЛЯМА ЛЮБОВ ?
  • 20 Аз срещу РУСИЯ НЕ ВОЮВАМ !

    4 1 Отговор
    РАБОТА ОТИВА НА БЕЗУМНА ВОЕННА АВАНТЮРА, която се организира захапали " свещи " американски ЕЛИТ ! Но този път ТЕ ЩЕ ГОРЯТ В АДА ! И това ще е СПРАВЕДЛИВО !
  • 21 Ти си герой от " Умно село "

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    НА Доню Донев ! Играехме си с ОГЪНЯ ! Ще боли ! Живот, имоти и пари , всичко огън ще го гори ! Оръжия който стяга, далеч не стига.
Новини по държави: