17 Януари, 2019 14:26 3 369 4

Шотландия с условия към Тереза Мей

  • шотландия-
  • тереза мей-
  • великобритания

Никола Стърджън иска различно отношение по време на преговорите от британския премиер

Шотландия с условия към Тереза Мей - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън настоя, че британският премиер Тереза Мей отказва да изслуша нейните предложения за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

Според Стърджън Мей приема само мнения, които са съгласни с нейното. Шотландското правителство е едно от най-проевроейските на британска територия.

„Не всичко е поставено на масата. Предложението на премиера е разговори, на които да слуша само това, което съвпада с нейното мнение“, заяви Стърджън.

Тя допълни, че нейната Шотландска национална партия повече няма да участва в процеси за губене на време. Стърджън заяви, че ще бъде отворена за разговори. Тя обаче настоява Мей да изключи сценарий за излизане от ЕС без споразумение.

Стърджън иска удължаване на преходния период по излизането от ЕС и да се разгледа вариант за втори референдум.

След като получи подкрепа на вот на недоверие в британския парламент, Мей заяви, че е готова да разгледа различни варианти за преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    1 6 Отговор
    Когато отиваш да искаш увеличение на заплатата, трябва да си готов да напуснеш.Иначе ....си смешен! През 2014 г., шотланците заплашиха с референдум за напускане. Англичаните отговориха: Давайте, и без това сте ни в тежест! Направиха референдум и не напуснаха. Тази с мъжкото име наистина не я гледат сериозно.

    Коментиран от #2

  • 2 Перник

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    А бе не беше съвсем така!
    Цяла Европа беше на щрек, да не вземат да се разсъхнат нещата с UK, защото следващите щяха да са Испания, Франция и т.н.
  • 3 плевен

    0 2 Отговор
    Не съм казал и дума за емоциите на Европа. Отбелязах само, че англичаните не си мръднаха пръста да задържат Шотландия. А самата Шотландия след, като видя, че шантажа не минава се върна на работното си място със същата заплата. А перничани са страхотни, за разлика от съседите.

    Коментиран от #4

  • 4 ненков

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    5 милярда субсидии получава шотландия годишно от лондон,
    автономия
    мн такси от нефт, риболов в техни води
    няма да напуснат UK само плашат и така е от 4-500 г
    ще искънкат още нещо и така
Новини по държави: