17 Януари, 2019 07:20 1 785 3

Тереза Мей отправи призив към политиците на Острова

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • политици-
  • призив

Премиерът иска всеки да загърби собствените си интереси

Тереза Мей отправи призив към политиците на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Тереза Мей призова политиците да оставят настрана собствените си интереси и да постигнат консенсус за план за излизането на страната от ЕС, предаде Ройтерс.

Мей също така подчерта, че вратата й остава отворена за опозиционната Лейбъристка партия.
"Разочарована съм, че лидерът на Лейбъристката партия засега е избрал да не се включи. Вратата ни обаче остава отворена", каза премиерът, след като вотът на недоверие срещу правителството, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента.

Тя допълни, че е разговаряла с представители на Шотландската национална партия, Либералните демократи и партията на Уелс "Плайд камри". Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обаче е избрал да не участва в дискусиите.

Междувременно говорителят на британския премиер Тереза Мей не изключи хипотезата за Брекзит без сделка. Той направи това в отговор на съответно искане на лидера на лейбъристката опозиция Джереми Корбин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДДРОнег

    6 3 Отговор
    Голяма грешка е, че почнаха да кроят планове за излизане от ЕС !!!
    И депутатите и народа им са разделени долу-горе поравно, а по такъв важен въпрос не е правилно да се правят фундаментални промени с малко мнозинство !!!
    Но предполагам знаят това ...
  • 3 Уххх

    3 2 Отговор
    Бабата е права. Англия да се спасява докато може. Юнкер това пиянде го оставете. Поне бабата мисли трезво. Ромите идват. Африканските роми идват 80 милиона изрд. Ко ще ги прави Юнкер ще ги налива с алкохол? На тоз ще му забия един шамар и ще му паднат цайсите и ще пукне.
Новини по държави: