Last news in Fakti

17 Януари, 2019 19:26 6 662 59

Русия насочва "Турски поток" през Балканите

  • русия-
  • турски поток-
  • сърбия

Владимир Путин заяви, че иска проектът да стигне до Европа

Русия насочва "Турски поток" през Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да насочи „Турски поток“ към европейските държави. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на посещението си в Сърбия, съобщи РИА Новости.

Руският държавен глава обяви, че неговата страна е готова да инвестира $ 1.4 млрд. в Сърбия за изграждането на газопровода. Така той ще стигне до европейските държави през балканските страни.

„Ние сме готови да изпълним плана за насочване на „Турски поток“ към европейските държави и потребители. Много страни имат интерес към това“, заяви Путин по време на съвместната си пресконференция със сръбския президент Александър Вучич.


Според него това зависи много и от позицията на другите балкански държави и страни от ЕС. Той ги призова да защитят своите суверенни национални интереси в диалога с европейските структури.


Путин припомни работата по проекта „Южен поток“, за която той подчерта, че не е била спряна по вина на неговата страна и посочи, че в момента България проявява интерес към „Турски поток“.


Той допълни, че по-късно ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, който гледа положително на продължаването на проекта към Европа.


Путин посочи, че Русия и Сърбия са заинтересовани ситуацията на Балканите да остане стабилна. Той заяви, че Косово действа провокационно със създаването на своя армия, което буди несигурност на Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СссереМ

    22 76 Отговор
    Дано не е през българия,стига робия от тая просия.
  • 4 Киро

    58 11 Отговор
    Батебойковците пак ще съботират нещата от страх от европата.

    Коментиран от #14

  • 5 Тръмп

    20 54 Отговор
    Турция и Сърбия ще духат газа,България решава!!!:):):)
  • 6 пирински сокол

    35 6 Отговор
    Екозелените не дават потока да мине през България, ще наруши екологията.
  • 7 Borislav Popov

    20 27 Отговор
    Аз като върл русофил, от колко време все чакам, Путен да спре кранчето на проклетата западна Европа, а той напротив, гледа още тръби да им прекара ! Не мога да я разбера тази путинска логика, проклетите западняци ги съдраха от санкции, а руснаците се скъсаха да им правят тръби и патоци ! Къде са останалите русофили, кой може да ми я обясни тази руска логика ??

    Коментиран от #9, #10, #11, #12, #13, #26, #29, #35

  • 8 onq s konq

    26 35 Отговор
    Сърбия не е в ЕС и НЯМА ЕВРОПОДКРЕПА като България,поради което Сръбското правителство е изцяло в ръцете на Путин.Затова и виждаме СЪЩИЯ РУСКИ НОМЕР който за щастие не успя у нас,но явно ще проработи в Сърбия-руска "инвестиция" за изграждане на газопровода,която СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ НАРАСТНЕ ПОНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ НАКРАЯ И ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ СРЪБСКИЯ НАРОД под формата на НЕПОЛУЧАВАНЕ НА ТРАНЗИТНИ ТАКСИ В БЪДЕЩИТЕ 20 ГОДИНИ.Сега обаче е момента БГ да се договори ХЛАДНО И ПРЕСМЕТЛИВО какво ще получаваме НИЕ като НАЕМ ЗА ТРАНЗИТА през територията ни,КАКТО И ЦЕНАТА НА ГАЗТА КОЯТО ЩЕ КУПУВАМЕ от Русия.С 2 думи-РУСИЯ НИ Е В РЪЦЕТЕ,защото отчаяно се нуждае от ПЛАТЕЖОСПОСОБНИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ за пласмент на стоката си!

    Коментиран от #15, #18

  • 9 Borislav Popov

    9 19 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Аз, Борко, също не мога да ги разбера руснаците, понеже аз така знам, примерно, на теб ти слагат санкции, а ти естествено отговаряш и ти ги санкционираш, тоест врътваш им кранчето ! Те ти отменят санкциите, ти отваряш кранчето ! Нооо, русукят път е друг път, особен, без аналог, онези им правят санкции, руснаците им праят паток. Браво, слава Росии !!

    Коментиран от #56

  • 10 гост

    11 22 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Глад ,голям глад ще настъпи,Борка,като врътнат кранчето!Виж и какво бързане пада ,само да са първи,ама ние не бързаме ,чакаме и други потоци.

    Коментиран от #49

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Воrislav Ророv

    11 23 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Адаш, той Путин от добро сърце гледа да помага с каквото може- с гас, с бамби и т. н.
  • 13 Воrislav Ророv

    7 17 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Адаш, той Путин от добро сърце гледа да помага с каквото може- с гас, с бомби и т. н.
  • 14 Пешо

    41 9 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    По-скоро краварите ни прецакват постоянно.

    Коментиран от #19

  • 15 България

    44 10 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    няма подкрепа, нито от НАТО, нито от ЕС. Те унищожиха икономиката ни и откраднаха работната ни ръка. С такива съюзници не ни трябват врагове.

    Коментиран от #17, #57

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    8 19 Отговор

    До коментар #15 от "България":

    Явно изпитваш носталгия по соца,при който всички бяхме ЕДНАКВО БЕДНИ/с минимални изключения/ и не си сред множеството българи за които БГ е рай.Ами имаш УНИВЕРСАЛНО ТЕСКЕРЕ В ДЖОБА СИ,кво те бърка да си потърсиш друг рай?:)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ....

    28 5 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Защо 🐄 -те, българските управници си цакат народа, а американци си търсят интереса на кой им се върже! САЩ заявяват че излизат от НАТО, а България ооо кой ще ни пази?! ЕС и НАТО нама интерес да те опази, а да те ограби!
  • 20 Радиус

    11 11 Отговор
    Плах опит на Сърбия да бъде фактор на Балканите...
  • 21 Ястреб

    25 7 Отговор
    Точно от тук ще минава, антибългарите от НПОто на Сорос няма думата този път!
  • 22 onq s konq

    9 15 Отговор

    До коментар #18 от "Кабагайдаров":

    МОЛЯ БЕЗ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ от типа "А бе ...едикакъв си",защото всъщност трябва да си ми признателен че те отразявам изобщо.Колкото до глупостта ти че Путин щял да насочи потока през Гърция...Ако имаше поне малко хабер от Икономика и Рентабилност щеше да си наясно че "НАСОЧВАНЕТО НА ПОТОКА" не е като да си насочиш оная работа за да се подписваш с кеф по снега,А СЕ ТЪРСИ НАЙ-КРАТКИЯ ПЪТ!

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Голем смях

    5 14 Отговор

    До коментар #18 от "Кабагайдаров":

    Дай Боже да я насочи,защото нашия тиквоний е готов да се изръси няколко млрд. за да продават руснаците газа си.Тутракански кяр дето му викат.На сърбите ще построят сръбската част от трасето,а българите да си плащат сами.Но гърчетата не са балами,а от там през Адриатика до Италия....Бая ще се изръсят ватенките.
  • 24 Анонимен

    7 15 Отговор
    Чета две последователни новини в този сайт ,,Русия излиза от съвета на Европа,, и тази че насочва потока към Балканите. То не бяха анекси на чужди територии преврати в разни съседни страни, подпомагане насепаратисти хипер оръжия с които плаши половината свят. После икономически проекти.
    Путин и руснаците трябва да научат че: не с-реш там дето ядеш.
  • 25 Кабагайдаров

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ако според твоята логика се гледаше най-краткия път ...........би ли ми казал защо не се състоя Южен поток който щеше да минава през Варна. Защото тука главна дума е ПОЛИТИКА...........с две думи интереса клати феса......И мога да ти кажа че на Путин изобщо не му дреме за България........ човека си гледа интереса.

    Коментиран от #30

  • 26 Евроглас

    11 12 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Как Путен да спре газта? Какво друго да продаде? Правилно казват Русия-Просия ,ако не продават суровини ще умрат от глад !

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Доктор Ох Боли

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    ... ха хаха.... Южен и Северен поток не е като да гу мушнеш отпреде и узаде.... ха хаха......

    Коментиран от #33

  • 29 Хахаха

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Не ви ли омръзна дя говорите да санкции. Лавров за пореден път заяви вчера, че за Русия въобще не съществува въпроса със санкциите. Само тези които ги измислиха говорят да тях, опитвайки се да оправдават тази безсмислена мярка на въздействието срещу Русия. Кога ще разберат, че Русия е велика, ядрена държава, самодостатъчна във всяко едно отношение и при желание ще може да остави света на самооцеляване. Слава Богу, че е цивилизована страна и няма да допусне светът да бъде унищожен. Бъдете благодарни на разума на нашите лидери.

    Коментиран от #34

  • 30 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Кабагайдаров":

    Защото както знаем от Айнщайн, най-краткото разстояние м/у две точки не е правата линия, а геодезичната крива.
  • 31 Цар Симеон II

    10 8 Отговор
    Абе много е ниско тва Русо джудже на снимката? Джендърче руско ли е?

    Коментиран от #48

  • 32 Хахаха

    14 5 Отговор

    До коментар #26 от "Евроглас":

    Примитивно и закостеняло мислене. Сега сме 2019. Нарочно са ви направили неграмотни, за да нямате достъп до информация и да се задоволявате с примитивна русофобска пропаганда. Не се отнася за всички, естествено. РУСИЯ продава това което има и може да продаде. И вие продавайте, каквото можете. Домати, например. Само , май, не ви дават, а напротив, пълнят магазините ви с чужда стока. Както се казва, ако си толкова умен, защо си толкова беден?

    Коментиран от #36

  • 33 Бат Ваню

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "Доктор Ох Боли":

    .... ха хаха.... стига уе.... ха хаха...ааааа
  • 34 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #29 от "Хахаха":

    Е като си е самодостатъчна, що се занимава със съседни държави. Те за санкциите предимно от БСП говорят, разбира се че тези санкции са нищо, просто Европа трябваше някак да отговори и избра най-лекият възможен начин. И Турци и Руснаци трябва да разберът че единствените им приятели са останалата част Европа.

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Голем смях

    8 7 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Сега разбрах ,че руснаците са изобретили газа и го продават защото го произвеждат.Иначе са си по-бедни от нас българите.По-ниски заплати,пенсии,стандарт и продължителност на живота и каквото се сетите.Значи ние сме по-умни от тях.И така цяла Европа е по-умна,защото е по-богата.Стократно по-умна.А САЩ..САЩ трябва да са професори в сравнение с Россия.Толкова са богати горките.

    Коментиран от #40

  • 37 заката

    8 6 Отговор
    САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ШАЙКА СУДЖУЦИ И РАЗБОЙНИЦИ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Голем смях":

    Да,да,да! Хахаха
    С кофи да черпят и на килограм да продават, вас какво ви засяга чуждата паница?
  • 41 Хахаха

    10 5 Отговор
    Относно, "Сега разбрах, че руснаците са изобретили газа.. " . Често ли ви се налага да пишете тъпни в качеството на последния" аргумент"? Неграмотността е страшна деградираща сила, както се вижда.

    Коментиран от #43

  • 42 Хахаха

    10 4 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Не знам в коя съседна държава има поне една руска военна база.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Във абсолютно всички, които не са част от НАТО. В част от страните са отцепени територии (Молдова, Украйна, Грузия) съответно Абхазия, Приднестровието, Крим, Донбас. Това са страните които не потдържат политиката на Русия. Останалите, които не желаят конфронтация с Русия са и са приели базите доброволно са: Армения, Беларус, Казахстан, Сирия и тнт В част от страните няма обособени бази а присъствие на военни в местните бази.
  • 45 Гост

    1 3 Отговор
    Военна база трябваше да има и в Косово, но правителството на И. Костов блокира прехвърлянето на войските, като не позволи прелитане през въздушното пространство на стеаната .
  • 46 Нашенец

    1 3 Отговор
    Геополитика,а в Измир си произвеждат вечни двигатели по 1 мгв.и им дреме за трьби,трьбички....
  • 47 Въпрос

    3 3 Отговор
    Ако България каже НЕ в руско-турския газопровод, и като се има предвид че Гърция няма да позволи на конкурент (и от враждебни страни) газопровод да премине през нейната територия, какво ще направят после Русия и Турция, война ли?

    Коментиран от #59

  • 48 фактически

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Цар Симеон II":

    руски матюр лейдибой e
  • 49 Метгонтан

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Брех те тоя Тюркиш поток , все едно сме имали газ цял живот че сега да треперим . Открай време си караме на бутилки от топливо и си трайкаме . Газ има навсякъде , и доставчици има отвсякъде , даже имаме и наша газ . Стига с тези болшевишки закани и мантри . Ушанките ще ядат каубойски бахури . Набутаха им го резаците , сега се комкат със сърбите , само дето не се целуваха по устата кат Брежнев и са дотам . И сант напред няма да идат , те затва рашките искат да разцепят ЕС , за да им минават номерата ама нъцки. Джуджето колко и да обикаля и да ръси тъпизми , и да умува и да се праи на миротворец , в расия народа карат на изпарения
  • 50 ръгай чушки в боба

    4 1 Отговор
    ЖУжи не разбра ли че поток няма да има с негово участие Нанай Йок Нет
  • 51 Ципрас

    8 1 Отговор
    Голем минетчия се извъди този Путкин, ся и на Боко ще му духа за да си пусне газа в България, Ердо вече му го натика отзад, Вучич много висок, аку и курът муй толчав бая зор ши види Путя.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 звз

    6 2 Отговор
    Не ни трябва тоя поток и нищо свързано с Русия!
  • 54 ръгай чушки в боба нека да е лют

    5 2 Отговор
    Я кажи ни сега Путине кой ви даде Азбуката и на какъв език пишете и четете на кой Бог се молите и на коя земя живеете
  • 55 Apple

    3 3 Отговор
    Турски поток е поредната зависимост. Досега от Русия, а вече и от Турция.
  • 56 Ппппп

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Бориславе ти май сам си задаваш И отговаряш на въпросите си . Ако човек сам се смее не е добре но сам да си говори това е много зле .Ти напрво си се издухал .Отивай на врач!!!
  • 57 Венет

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "България":

    Кой ни открадна работната ръка ???? Нашите работници май са на запад а не на изток ..Голям си тупан.
  • 58 ЦВЪКО

    1 0 Отговор
    Сссереш на всякъде ти си бил голям презерватив -използван. Кой ти плаща бе ненормалнико ,а да не забравите да почерпите краварите догодина с още ДВА МИЛИАРДА защото Тръмчо ще ви накаже.
  • 59 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Въпрос":

    Не. Вдига се залога и почват още "по-къси" пазарлъци и по-добрия търговец печели, а доколкото знам и турците и гърците ги бива в занаята. А Ганьо от край време лапа мухи и си "чеше езика".
Новини по държави: