18 Януари, 2019 17:00 6 301 23

Путин пуска германски и френски експерти до Керченския пролив

  • владимир путин-
  • керченския пролив-
  • русия

Той е дал съгласието си по време на среща с Ангела Меркел

Путин пуска германски и френски експерти до Керченския пролив - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин е дал съгласието си германски и френски експерти да извършат мониторинг в Керченския пролив. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Путин е обсъдил тази възможност по време на среща с германския канцлер Ангела Меркел по време на срещата на Г-20. Германия и Франция ще могат да оценят свободата на корабоплаването в региона.

'Преди месец германският канцлер Ангела Меркел попита президента Путин за възможността да позволи на германски специалисти да проверят как се преминава през акваторията на Керченския проток и да видят какви са стандартите на безопасност. Тогава той се съгласи“, заяви Лавров.

Лавров вече е получил по-детайлно предложение по време на срещата си с германския външен министър Хайко Маас, като подробности трябва да бъдат обсъдени и с Украйна. Има притеснения, че украинско участие може да доведе до усложнения.

Двамата са обсъдили и предстоящите президентски избори в Украйна, като Германия иска всички украински граждани да имат право да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    41 2 Отговор
    Това Путин го предложи още когато на пресконференцията през 2015г.обяви за решението да се строи този мост. Още тогава каза-"Който иска от нашите партньори да се убеди,че моста няма да пречи,може да се убеди още сега като му предоставим проекта,или след построяването на моста"--цитирам по памет.....
  • 2 Генералът

    37 7 Отговор
    Нека да се обедят, че украинците са навлезли в акваторията на Русия. Не само да плюят.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А стига бе

    38 3 Отговор
    Сега тук има една тънкост...Ако немци и французи отидат там-това означава,че веднага попадат под украински санкции. Поне такъв закон приеха в укр.парламент. Как ли ще реагират урките? Или ще си мълчът като пръднали в трамвай-как да писнат че немци и французи нарушават законите им-силно дебилно ще е...
  • 5 Ага Манаф

    11 31 Отговор
    Путин е истински лидер, той знае какво говори, искам да вляза в него!!!

    Коментиран от #6, #8, #11, #13, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 яфф

    5 14 Отговор
    тая наночастица до кога ще локумджийства,пък и кой ли
    слуша лисия карлик🤣!
  • 10 Димитър

    9 36 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Дори и за редник не ставаш с това тъпо изречението. Русия тотално нарушава международното морско право. Построяването на керченския мост също е в нарушение, включително факта, че умишлено е построен по нисък за да немогат да преминават големи кораби до Украйна. Русия се опитва да въведе контрол над Азовско море без да има това право. При нея нарушенията са ежедневие, а не някакво изключение.
  • 11 яфф

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Ага Манаф":

    Евала ага Манаф🤣🤣🤣!
  • 12 1944

    6 30 Отговор
    плешивото педофилче сваля пиратското знаме и вдига бял флаг.
  • 13 Пешо

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ага Манаф":

    Както куцо и сакато ти влиза отзад на теб ли?
  • 14 Гошо

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    То германеца вече каза че няма никакви проблеми и за корабоплаването и за Северния поток
  • 15 антиджендар

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Твойте коментари са като испуснал се гендар след бурно сондиране от африкански бежанец
  • 16 Франц Кафка

    8 15 Отговор
    Стига с този Путин .
    Рейтинга му в Русия е паднал до 34% .
    Ще трябва нова война да започне ..
    А руснаците са изгубили вяра в бъдещето , 16 милиона от тях искат да избягат или в САЩ , или в Западна Европа ..
    Погреба Русия това артилерийско лейтенанче ..

    Коментиран от #20

  • 17 Чоджум

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ага Манаф":

    Балък манаф Така ще ти го Набия в дивия турски задник до макарите чоджум,че ки' ти фръкнат зъркалите кьорави.Аре Гид бурда Миндил,..Ще ми флениш на фуя.Анадък
  • 18 Баба Ванга Софийска Русофилска

    4 7 Отговор
    Путин е умен политик и доста умен човек. Опитва се да тушира недоразуменията предизвикани от руската брегова охрана и пиййнали украинци, предизвикани явно от пиян руски офицер и леко подпийнал украински офицер /защото не са на ''ти'' с алкохола по рождение/:):):) Близки са ми украинците, първата ми жена беше украинка:):) Близки са ми руснаците, втората ми жена ще е рускиня:):) но, от България(:(:(. УКраинците са прави за себе си, руснаците са прави за себе си. Този спор няма да има край, ако не се споразумеят за пари... а и украиницте и русанците обичат парите.... а и ние....:):)
  • 19 Българин във Воронеж

    2 4 Отговор
    Путин е Рептил, нищо хубаво не очаквайте от него, нищо добро не очаквайте от такъв "човек" само войни, беди, скръб и бедност може да докара. Не го слушайте какво говори, вижте какво ке роди! Откакто е на власт, руснаците не живеят по добре, точно обратното.
  • 20 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Франц Кафка":

    Джуджето не е артилериско лейтенантче това е поредния ПР ход цялата си служба е изкарал като чекист. После става прост гавазин на Собчак (сега като се замисля кариерата му много прилича на кариерата на българските му близнак само дето нашия тиквоч е по - представителен)
  • 21 анализатор

    2 1 Отговор
    Този Путин пак показа, че е вербуван чекист. Поредният Горбачов и Елцин - две в едно, но без техните видими дефекти. Школован поставеник на Русия, за което аплодисменти на С А Щ и нашите съюзници ! Да живее Н А Т О ! Предстои естественото сливане на руските територии към нас. Затова се изигра сценария с Украйна! Путин и сие ще се пънат привидно и накрая ще измислят причина за еднакви обществени интереси и защо да не сме едно? Вижте го само как страни от възраждането на С С С Р и създава противоречия с бившите републики - сега са наред Казахстан, Армения, Беларус ... В Сирия си пият кафето и разиграват батални сцени за наивници. Ресурсите на Сирия отдавна са капарирани и не са вече нейни с един привиден ход от играта на доброто и лошото ченге. А играта с газта е само щрих към напасването на най-добрия начин за нейното оползотворяване. Това е конюнктура, тъй като газта не е енергоресурс на бъдещето. Случаят с тръбите в Украйна е по-скоро натриване носа на протежето Порошенко, който здраво и като невиждал щипва от баницата от едните и от другите, за което бият през пръстите. А и идват избори. Интересно ще бъде е ли са му простили или ще го заменят, тъй като им разигра номера на селския хитрец - двама се карат, третият печели! А що се отнася до газта по двата нови потока, големият брат просто иска да си пласира стоката и се ядосва, че не го разбират и нервничи по въпроса - бая газ, бая нещо е складирал и не се спира да произвежда в името на заетостта на
  • 22 цар Крум

    1 0 Отговор
    за какво ти са само да ги хрантутиш като нашите
  • 23 анализатор

    0 0 Отговор
    работната си сила и стабилитета на собствените компании, които пълнят бюджета с данъчни и др. приходи. Явно всички се правят на играчи с удари под кръста, затова и Големият им се върза. Но те ще се разберат - да му мислим ние! А и няма какво да гледаме в канчето на другите. То е пълно! Все ще има нещичко и за нас. Нали сме едно! Сега върви ескалация около Украйна, за да може да се нагнетява пропагандния изход от нея в съзнанието на консервативните руснаци, че всеки да стигне до правилния извод за съгласие да няма война, а взаимно приднаване между Запада и Р Ф, което е вероятно за първа проба-грешка да се случи с изтичането на мандата и естествената смяна на артиста Путин с неговия нов и достоен приемник от народа, какъвто ще е един от култивираните дисиденти. От тогава насетне ще започне срастването в единно пространство - от нас, през Украйна и Русия, нататък ... И едва тогава Курилите няма да са интересен въпрос за обсъждане - твърде вероятно е да се трансформират в най-голямата европейска далекоизточна офшорна зона с евентуално съвместно административно управление при участието на Япония. Ако това се случи, Китай ще бъде принуден да бъде поредният, но вече евразийски компонент от единната глобална система на новия световен ред, като част от Западно-Източният Евразийски съюз, който път на коприната е в тези предначертани граници. Скоро след това космосът няма да е преграда за човечеството и неговите неограничени ресурси ще са новото световно бъдеще !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания