21 Януари, 2019 09:17 1 511 3

85 станаха жертвите в Мексико

  • жертви-
  • мексико-
  • експлозия-
  • тръбопровод

Трагичен инцидент с много жертви и ранени

85 станаха жертвите в Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Загиналите при експлозията на тръбопровод в централната част на Мексико нараснаха до 85, съобщи министърът на здравеопазването Хорхе Алкосер, цитиран от AP. Експлозията стана в петък близо до Тлахуелилпан, на 85 км северно от столицата Мексико.

До пробива в тръбопровода се събрали много хора, за да се опитат да източват гориво, посочва DPA. 72 души са настанени в болница, а десетки се водят за изчезнали. Губернаторът на щата Идалго Омар Фаяд каза, че останките на деветима души са идентифицирани, но разпознаването на останалите може да отнеме месеци.

Щатското и федералното правителство обявиха, че покриват разходите за лечение на ранените и за погребения на жертвите. Непълнолетен пострадал с обгаряния е транспортиран в детска болница в американския град Галвестън, щата Тексас.

Мексиканската държавна петролна компания "Пемекс" не е затворила клапана на протеклия петролопровод, когато за пръв път течът бил забелязан, защото първоначално се смятало, че не е от значение, съобщи мексиканският министър на сигурността Алфонсо Дурасо. Министър Дурасо каза на пресконференция, че военните са установили теча около четири часа преди Пемекс да затвори клапана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    9 0 Отговор
    Гледах ги как се къпят с гориво, те 1% от това което излизаше не можеха да напълнят.
    Но, взрива не съм го гледал, явно някой малоумник запалел цигарка.
  • 2 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Който краде, рано или късно си го получава!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: