23 Януари, 2019 06:32 1 959 9

Салвини: Франция не иска спокойствие в Либия

  • франция-
  • матео салвини-
  • либия

Според него страната има петролни интереси в региона

Салвини: Франция не иска спокойствие в Либия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският премиер Матео Салвини заяви, че Франция няма интерес от внасянето на спокойствие в Либия, съобщи ANSA.

Преди изявлението на Салвини, френското правителство привика италианският посланик в Париж. Причината беше изказване на италианския вицепремиер Луиджи ди Майо, който обвини Франция, че създава бедност в Африка.

„Франция няма интерес да стабилизира ситуацията в Либия. Там страната има петролни интереси, които са в противовес с италианските:“, заяви Салвини.

Салвини често критикува проевропейската позиция на Италия и Германия. В момента той се опитва да създаде съюз с Попша за следващия европейски парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    2 24 Отговор
    Популистите/националисти освен да създават проблеми и смут,за друго нямат капацитет. Са пък Франция създавала глад в Африка. Смешници. На италианците толкова ли им беше акъла да изберат тия поляци. Не помнят ли какво се случи последния път с фашисти/националисти начело на Германия и тяхната страна

    Коментиран от #3, #8

  • 2 п.п.

    1 11 Отговор
    *паляци имам предвид !
  • 3 Симо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Чети Гогол абзац 3 там дето прескачат реката
  • 4 Хасан

    13 1 Отговор
    Френските компании печелят от хаоса и войната а след това цяла Европа поема масрафа за бежанците от Африка
  • 5 Патриот

    7 3 Отговор
    Истината е че негрите, исляма, либералите и джендърите са опасност за Европа. Негър Българин няма и не трябва да има. Имат си африка и там мразят и завиждат на белия човек, че е имал привилегията да се роди бял.
  • 6 Хахаха

    8 1 Отговор
    Какви популисти и националисти бе, ГосТ?
    Те ли отидоха да бомбардират и разрушат една много модерна държава?
    На всичкото отгоре и много ефективна бариера срещу бежанци, както се оказа в ретроспекция.
  • 7 Okoto na Jupiter

    4 0 Отговор
    Едни се карат с други заради петрола на трети..
  • 8 no name no face no number

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    За сега се справят чудесно, това е едно от най добре работещите правотелства в Италия, започват и пенсионна реформа , но за разлика от евроидиотите те ще намалят пенсионната възраст и ще индексират пенсиите, което е пихвално. Аз самият смятам, че е много грозно човек цял живот да внася осигуровки, държаеата през цялото време да работи с парите му за мерси и на всичкото отгоре да лъже, че нямало достатъчно младежи , за да изплаща пенсиите, които хората сами са си спестявали, те не се влиаят от бъдещите поколения с които ЕС политиците обичат да се оправдават за пивишаването на пенсионната възраст и наналяването на пенсиите в ЕС.
  • 9 no name no face no number

    2 0 Отговор
    И за петрола по времето на Кадафи Италия имаше договор за петрола и Ени работеше и все още работи там. Но сащ съсипаха тази държава за да си го вземат за тях, може и с Франция и Германия да са партия те бомбардираха Либия и съсипаха живота там. И никой все още не ги е осъдил, а трябва да плащат репарации до дупка
Новини по държави: