Last news in Fakti

22 Януари, 2019 19:00 3 313 19

Германия и Франция искат супер - ЕС

  • германия-
  • ес-
  • франция

Националистите недоволни от споразумението между Ангела Меркел и Еманюел Макрон

Германия и Франция искат супер - ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA


Крайнодесните политици в Германия и Франция разкритикуваха новото споразумение, сключено между двете страни, съобщи France 24.

Новият договор за приятелство беше подписан между германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.

Според лидерът на френския „Национален фронт“ споразумението е акт, граничещ с държавна измяна. Лидерът на националистическата партия „Алтернатива за Германия“ Александър Гауланд заяви, че със споразумението двете страни се опитват да създадат супер – ЕС.

„Ние настояваме първо да се погрижим за собствената си страна. Ние не искаме Макрон да възстанови своята държава с германски пари“, заяви Гауланд.

От френското президентство заявиха, че споразумението ще надгради здравата основа на ЕС.

В същото време италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини се опитва да формира общ фронт с Полша срещу проевропейската политика на Франция и Германия.

Бизнес всекидневникът "Ханделсблат" нарича съдържанието на договора "плахо и нерешително".

Льо Пен вече обвини Макрон, че е решен да събори властта в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    30 5 Отговор
    Супер ЕС - демек Европа на две скорости ;)

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ами като

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    сме некадърни и избираме калпави кормчии и капитани ти на каква скорост искаш да се движим...но всъщност ес е на 3 скорости защото ние сме на задна !!
  • 3 Borislav Popov

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Скоростите май станаха по вече от две ! Италия ,Испания, Португалия, Гърция - не се движат със същата скорост като Германия и Франция ! Полша Чехия , Унгария Словакия пък не са в лигата на Италианците. Ние и Румънците пък сигурно караме на задна !!!

    Коментиран от #4

  • 4 ами то

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    икой не е длъжен да изчаква другите особено когато имат различи интереси . немците бачкат и спестяват, италианците и гърците се скатават и гледат как леко да минат метър ,чехите и словаците са като немците а поляците и унгарците се дървят заради шалварестите(и то правилно) но се оставят да ги работят популисти...както и румънците се набутаха напоследък а ние ....по-добре за умрял да не се говори лошо

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "ами то":

    Така е - особено когато тия гледат допълнително да ти натискат главата под водата ! Колко западни банки има у нас ? Май всичките ?!! А енергоразпределителните дружества ? А телевизиите ? А БТК -то ? А мобилните оператори ? Да ги изреждам ли всичките ? Обраха ни като скакалци ! С какво да ги стигнем ? С трошките втора употреба които ни натикаха тук ? С ментетата перилни препарати , напитки и храни ?!!

    Коментиран от #7, #8, #14

  • 7 какво

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    разбираш под това да стигнем западняците ?? по заплати ли или по бвп ?? според теб ако банките,енергото,телевизиите и т.н бяха на български собственици те щяха да започнат да плащат на работниците си както на запад ли ?? ами нали сега нашите така обичани от теб български работодатели за да не вдигнат заплатите си вкарват работници от украйна,молдова . айде развий си тезата а не само да подмяташ . викаш ако собствениците бяха българи щяха да си държат парите в България (ами то и сега има над 40 млрд по банките и какво от това) или щяха да ги харчат за луксозни български стоки и да почиват само в България....

    Коментиран от #9

  • 8 Диди

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Купи си нова западна кола,никой не ти пречи.
  • 9 Диди

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "какво":

    Така е.За много българи Западът е виновен за всичко,или Демокрацията.Но в ежедневието си използват Смартфони,коли,Компютри и т.н. Е как да им се обясни на такива,те просто си знаят своето.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Чичо

    6 1 Отговор
    Супер ЕС ?! Нали тъй ни го 'набиха' американците. Пробутаха идеята за Съединени Европейски Щати с общо правителство, армия и пазар, които да се противопоставят на САЩ. Напълниха Брюксел с корумпирани травестити и ..... край с Европа. Сега на ред са 'супер' съюзчета от по 2-3 държави и ........... 'бежанците' ще свършат останалото.
  • 11 Китко Миткин

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Ха-ха. Нещо бъркаш политиката и еволюцията. Това, че сме във феодализма, значи ли, че трябва да си изхвърлим печките и да почнем да готвим на огнища. Не, че не отиваме натам.
  • 12 Бай Шиле

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Диди,този сайт не е за теб.Фейсбук и гледай да не ти загори манджата в кухнята.Виж Гугъл "макроикономика".
  • 13 Plovdiv

    8 1 Отговор
    Tия са два политически трупа, къде са тръгнали?!
  • 14 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Така е, натискат ни и ни заставляват да бъдем корумпирани и некадърни и всичко да потъва в канализацията. И чалга ни задължават да слушаме и проститутки и маргинали да продуцираме ! Това най вече нас ! Защото сме силни и можем да застрашим и френската и германска икономика взети заедно 😂 ааааХАХАХА Евала!
  • 15 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Кажете условието драги, кажете, че искат държавите членки да се откажат от суверенитета си! ;) така си мислят тия, свършиха маймунките на клона!
  • 16 евромислещ

    3 0 Отговор
    Нали, бяхме всичките, в един съюз ЕО, сега нещо куца , в съюза
    нещо се случва, и ние блеем, докато ни кажат, че струваме само пари, усвояваме субсидии, и нищо не правим, което си и е вярно, за
    съжаление, парите се раздават, на приятели мигновенно ,за да
    потеглят за офшорните сметки!
  • 17 сноу

    2 0 Отговор
    Супер ЕС .....?? Аха...Значи Асан ,Мемет и Айшето ще бъдат вече супер.Не че нещо, ама те отдавна са хипер.
  • 18 До Диди

    0 0 Отговор
    Диди, не им обръщай внимание на тези простаци. Те ти завиждат за ясната и точна мисъл, за твоя всеобхватен мироглед.
  • 19 Диди-президент!

    0 0 Отговор
    Диди, защо не се кандидатираш за президент? Онзи комуняга се натиска да купува "Грипен" без ракети. Твоята печеливша платформа, разбира се, ще бъде метла-яхваш я и като се развъртиш с нея на бойното поле... Парламентът ще отдели пари за лопатки и черпаци... Диди-президент! Диди-президент!
Новини по държави: