Last news in Fakti

26 Януари, 2019 11:37 1 304 1

Взрив уби 4 души в Афганистан

  • афганистан-
  • взрив-
  • убити-
  • ранени-
  • талибани-
  • ислямска държава

След талибаните и Ислямска държава засилва позициите си

Взрив уби 4 души в Афганистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Четирима души са загинали, а други 20 са ранени след взрив на волейболна площадка в североизточната афганистанска провинция Баглан, съобщават местните власти. Петима от пострадалите са приети в болница.

Причината за взрива все още не е ясна. Той е станал на територия контролирана от талибаните. До момента никой не е поел отговорността на терористичния атентат.

Правителствените сили продължават да се сражават с талибаните на територията на цялата страна. По-рано последните завладяха значителна част от селските територии на Афганистан и започнаха настъпление към по-големите градове. Също така се засилиха и позициите на терористичната групировка Ислямска държава. Националните сили за отбрана и сигурност на Афганистан провеждат мащабни операции срещу тероризма на територията на цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    5 0 Отговор
    Янките пак ги наеха като трудовашки колички. Къде идат се пердах ядат. Вече лафа е бит като супер технологичен хамерикански тюлен. Почему и талибаните и идил разширяват териториите си при крава нойс. Вече владеят почти 2\3 от територията на Афганистан. Ф16 май и срещу талибани не стават.
Новини по държави: