Last news in Fakti

21 Януари, 2019 12:20 2 012 10

Никой не иска талибаните за враг

  • афганистан-
  • пакистан-
  • талибани-
  • ашраф гани

Кабул е готов да преговаря с бунтовниците чрез посредник в лицето на Пакистан 

Никой не иска талибаните за враг - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Афганистан Ашраф Гани заяви, че е готов да води преговори с движението на талибаните чрез посредник в лицето на Пакистан, съобщи пакистанският вестник News, цитиран от ТАСС.

"Талибаните разполагат с два основни варианта. Първият е да бъдат представени на различни преговори от Пакистан или друга страна от региона, а вторият е да участват самостоятелно", каза Гани. Според него правителството на Афганистан е готово да преговаря и с Пакистан, ако талибаните го изберат за посредник.

В същото време президентът отбеляза, че за талибаните би било по-добре да водят пряк диалог, ако искат да бъдат "част от афганистанския народ".

Това изявление на държавния глава идва на фона на активизация на опитите да се започне пряк диалог между представители на талибаните и на ръководството на Афганистан. Талибаните обаче отхвърлят подобни инициативи, като в същото време показват намерението си да преговарят с представители на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 логика

    6 2 Отговор
    За да не искаш да бъдеш враг с убийци , трябва да станеш като тях.
    Добре ли звучи , г-н Стайков

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Кажувай ва

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "логика":

    А кои са убийците ?
  • 3 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    ТООО никой не иска и САЩ ЗА ВРАГ....нооо това НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ....Тааа талибаните знаят много добре с КОГО да преговарят.....пък както забелязвам и ние ЗНАЕМ кой ни избира самолетите....нищо ,че се ,,водят,,българи....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    заглавието на статията е неточно.трябва да бъде че сащ искат да са враг с талибаните независимо че талибаните искат примирие.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Димитърд

    1 5 Отговор
    Талибаните са опасни защото след извършване на някоя военна акция бягат основно в Пакистан. Кой им дава оръжие и екипировка, пари и тн. Те и руснаците ги бяха окупирали, но след като САЩ им дадоха стингър, руските самолети и хеликоптери почнаха да падат на земята като зрели круши. Въпреки всичко все пак
    Щатите убиха Бин Ладен и обезглавиха Ал Кайда.

    Коментиран от #7

  • 7 СССРБарета

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Димитърд":

    старата българска поговорка който копае гроб другиму сам пада в него! американците подкрепиха талибаните във войната им срещу Съветския съюз и после самите те се погребаха! великата суперсила Америка не можа да се справи с талибаните Ти да видиш! неотдавна Тръмп призна че губят войната срещу талибаните!
  • 8 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Пак си права ма. Също както га твърдеше че ким до часове ще бъде убит от снайперисти, от тюлени и моржове, от високоточни крилати ракети, от точен ядрен удар и т.н. Десо десооо коя чавка ти изпи мозъчето?
  • 9 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ти като редактор на сайта ли се изживяваш?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: