Last news in Fakti

28 Януари, 2019 07:57 1 758 6

Вътрешната война на Тръмп струва $1,6 млрд.

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Толкова са загубите за столицата Вашингтон и нейните близки околности от най-дългото в историята прекъсване на работата на федералните институции

Вътрешната война на Тръмп струва $1,6 млрд. - 1
Снимка: Shutterstock

Милиард и 600 милиона щатски долара са загубите за столицата на САЩ и нейните близки околности от най-дългото в историята на страната прекъсване на работата на федералните институции, съобщава The Washington Post

Освен това икономистите са на мнение, че по имиджа на града и на федералното правителство са нанесени неотстраними рани. Моралният дух на държавните служители е подкопан, а в очите на бизнес обществото на страната правителството изглежда ненадеждно като партньор и работодател.

На 22 декември американското правителство частично преустанови работа заради нежеланието на депутатите демократи в Конгреса да отделят средства от бюджета за изграждане на стената по границата с Мексико. Без финансиране се оказаха девет министерства с 800 хиляди сътрудници, от които 380 хиляди бяха принудени да излязат в неплатен отпуск.

На 24 януари стана известно, че държавните служители, които останаха на работа без заплащане, масово отказват да се явяват на работните си места. На 26 януари беше постигната договореност за временно прекратяване на спирането на функционирането на правителствените институции, станало известно като „шътдаун“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ььььььь

    12 3 Отговор
    Разтурайте това змийно гнездо-та целият свят да си отдъхне.
  • 3 Бай хой

    10 0 Отговор
    По точно е да се каже - вътрешната война СРЕЩУ Трамп.
  • 4 Пеньо

    4 1 Отговор
    Оранжевият клоун си осигури място в историята! Много му пасва!
  • 5 Borislav Popov

    0 3 Отговор
    Току що по новините на телеканал Русия -2 казаха, че загубите на американците от тази така наречена война са били 6 милиарда долара, е гаси и лъжците.
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АБЕ , НАШАТА СДЕЛКА ЗА ИЗСТРЕБИТЕЛИ В НИЩОТО НЕ Е ЛИ ПО- ГОЛАМА КАТО МАНГИЗИ -НАТЮРЕЛ ???!!!