Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 08:38 13 843 69

САЩ готвят военен отговор на Русия

  • сащ-
  • русия-
  • ракети

Всички разбират заплахата, която представлява нарушението на ракетния договор от страна на Русия, обяви Доналд Тръмп

САЩ готвят военен отговор на Русия - 1

САЩ готвят военен отговор на нарушенията на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег от страна на Русия. Това предупреди президентът Доналд Тръмп.

"Ще започнем да разработваме варианти на нашия собствен военен отговор и ще работим с НАТО и други съюзници и партньори, за да не даваме на Русия каквото и да е военно преимущество заради нейното незаконно поведение", се изтъква в изявлението на Тръмп.

По думите му, съюзниците на САЩ в НАТО напълно подкрепят американската страна, защото "те разбират заплахата, която представлява нарушението на договора от страна на Русия".

По-рано Тръмп обяви, че на 2 февруари Вашингтон преустановява изпълнението на договора за ракетите от 1987 г., сключен между САЩ и тогавашния СССР.

В Берлин отбелязаха, че са готови да използват следващите шест месеца за преговори за запазване на договора, ако САЩ обявят оттеглянето си.

От руското външно министерство подчертаха, че оттеглянето на Вашингтон от договора се явява необратима перспектива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИн

    23 46 Отговор
    Скрих се под леглото с Мадурко, вече нищо не могат да ми направят америте! Може да ни пратят двама🌚 за респект.
  • 2 Бесен Язовец

    117 23 Отговор
    Не мога да разбера, какво толкова се занимават руснаците с тези западняци, направо да им затварят кранчето, а те като измръзнат сами ще се предадат и никакъв Северен поток не трябва да им правят ! Натовците строят ракети, а руснаците им строят газопроводи... какво става тук не знам ?

    Коментиран от #6, #7, #43

  • 3 US Top Gans

    81 29 Отговор
    USA има да догонват 20г. руснаците, а през това време руските оръжейници ще спят ли? Руснаците ди направиха щита със свръх звуковите С400-500 а разработват и още ракети!

    Коментиран от #16, #40, #42

  • 4 НКВД

    26 115 Отговор
    Добра новина! Крайно време е чебурашките да си го получат по пълна програма!

    Коментиран от #26, #52, #59, #65

  • 5 Doni Brasko

    80 6 Отговор
    Единственото, което готвят е увеличаване на поръчките към военно-промишления комплекс и харченето на парите на данъкоплтците, които нищо не казват, защото постоянно се пускат фалшиви новини за противопоставяне и заплаха от нападение.
  • 6 Роко

    19 47 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    А бе те и укрите замръзват вече пета зима пък не са клекнали.

    Коментиран от #18

  • 7 Doni Brasko

    40 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Еми те от това се хранят. Кой ще отсвири най-богатия си клиент?

    Коментиран от #9

  • 8 гларус кръстоносец

    88 11 Отговор
    Мечтии мечтии. Единственото което ще направят е да си пренесат оръжията върху териториите на "новите"бъдещи съюзници и членки на НАТО като Македония Косово България Литва Латвия Естония и Украйна ,за да могат да отклонят от собствената си територия ответния удар на руснаците. И ние ще сме в ролята на пушечно месо и мюре Това ни чака от новата щатска стратегия

    Коментиран от #10

  • 9 Бесен Язовец

    50 23 Отговор

    До коментар #7 от "Doni Brasko":

    Какъв най богат клиент те гони теб бе, соросоид ? Ти не знаеш ли, че Западна Европа гние, загнива и а днес, а утре ЕС ще се разпадне, американския балон ще гръмне, долара също, а рублата ще стане международна валута за разплащане ?! Да се благодарят на братушките, че не им врътват кранчето иначе щяха да хептем бъдат жив зян !

    Коментиран от #12, #13, #15, #50

  • 10 Бай хой

    24 55 Отговор

    До коментар #8 от "гларус кръстоносец":

    Ами емигрирай в матушката си, руска подлого. От там можеш директно да отидеш в рая!

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай хой

    22 55 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Тоя Запад от колко десетилетия гние, бе путиноид? Още от времето на СССР сигурно си квичал по същия начин за загниването на Запада. СССР отдавна умря, пък русоидиге още си квичите същите заклинания.
  • 13 Doni Brasko

    23 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Добре, че не си им външен министър! Колко диоптъра за късогледство имаш.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Руските свине

    24 45 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Ако врътнат кранчето ще умрат от глад, бе руски ибрик. А рублата скоро ще се използва за тапети.

    Коментиран от #28

  • 16 Роко

    19 52 Отговор

    До коментар #3 от "US Top Gans":

    С-400 се оказа че нищо не вижда щото земята била кръгла. Колко години трябва да наваксат руските оръжейници след като на 07.04.2018 година направиха това епохално откритие? А да не забравяме и чудо ракетата дето никой не я е виждал, сигурно щото е много бърза ей това са 30 маха все пак (но злите езици говорят че е станало недоразумение това 30 маха не било скорост, а броя махания направени от попа с кандилото докато я е освещавал). Пич замисли се малко най - добрите учени на Русия отдавна вече са я напуснали (кво да се прави с 30 000 рубляшки трудно се живее толкова е СРЕДНАТА заплата на научен работник в матушката). Всеки малко по кадърен заминава за Сан Франциско или Шанхай (кво да се прави там освен, че плащат много гущерчета и те уважават) Е вярно на всеки напуснал образован руснак в Русия идва по един дворник от средна Азия и Кавказ, но той освен да оперира с метла друго не може

    Коментиран от #33

  • 17 Бесен Язовец

    48 25 Отговор

    До коментар #13 от "Doni Brasko":

    Бъдещето е за великоросите, те ще владеят целият свят, ЕС, НАТО и Америка нямат шанс срещу великата Русия, те ще минат на тяхната страна иначе щк се разпаднат, а Путин ще е властелина на света, учете руски език соросоидчета, ще ви потрябва.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 ....

    24 13 Отговор

    До коментар #6 от "Роко":

    Украинец пита: кога ще стане топло?
    Отговор: лятото, лятото слава Украйна!
    Латото??? Героите слава на който оцелее!
  • 19 Животновъд

    18 37 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Ваксинирам русофили срещу бяс и свинска чума. За пенсионери безплатно!

    Коментиран от #20, #66

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Китаец

    24 41 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Бъдещето на великоросите е да бъдат китайски слуги а рублата са бъде заменена от юана. Русофилите пък ще станат китайофили.

    Коментиран от #68

  • 22 666

    38 16 Отговор
    Русия си е олела кошницата и се е подсигурила и нея и съюзниците си тя е над сащ и нато и може да ги победи в същото време ще претърпи и загуби но европа и сащ ще бъдат напълно унищожени.Така,че тръмп да плаши гаргите в фащ и да си се убиват по-между си защото са ненормални боклуци.
  • 23 666

    40 14 Отговор
    САЩ ОЗНАЧАВА СБИЩИНАТА НА КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ ОТ ЦЯЛ СВЯТ.ТИЯ ЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ СА ДЕМОКРАЦИЯТА КОЯТО НАЛАГАТ ПО СВЕТА КАТО УБИВАТ МИРНИ ХОРА.
  • 24 Doni Brasko

    12 4 Отговор
    Тук виждам са се събрали най-големите стратези, за които бъдещето е прочетена книга. Браво ясно защо сме на този хал.
  • 25 Borislav Popov

    29 12 Отговор
    Бе тия една стена с Мексико не могат да построят поради липса на пари - щели нови проекти да правят. Като гледам с какви темпове върви проекта ф35 започнал в края на 1993 година си представям тия дето още не са ги почнали даже ! Руснаците за 6 години и 6 милиарда направиха самолет - тия 25 години още се туткат .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Торбалан

    33 8 Отговор
    Американците нацвъкаха военни бази от всички страни на граничещите с Русия държави и сега квичат ,че тя предприе адекватни мерки за защита ! Развиват теории за масиран обезглавяващ удар по всички стратегически военни цели на Русия без да и дадат възможност за ядрен отговор !Само атомните подводници , които дремят невидими на километри дълбочина в океана са способни да ги изтрият от лицето на земята ! Ще бъде жалко само за невинните , обикновени хорица ! Всички политици по света си приличат по малоумието !
  • 28 Гурбетчия Ханко брат

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "Руските свине":

    На колко годинки си 10-11.....айде бягай в леглото и се завии да не настинеш , понеделник си на училище......и си напиши домашните

    Коментиран от #29

  • 29 Руските свине

    12 22 Отговор

    До коментар #28 от "Гурбетчия Ханко брат":

    Изнасят единствено суровини, бе руска подлого и ще умрат от глад ако не ги продават. Ти на гурбет в кочината ли си?

    Коментиран от #35

  • 30 бранник

    6 3 Отговор
    бре, бре, тук само военни и геополитически експерти, ц, ц, ц
  • 31 Румяна Костова

    22 5 Отговор
    Тромпет казва, че съюзниците на САЩ и НАТО напълно подкрепят американската страна. А защо тогава от Берлин са изявили, че следващите 6 месеца ще полагат усилия за запазване на договора?Германия вече не е съюзник на САЩ или пък не са слушали речта на Тръмп?
  • 32 Той

    24 5 Отговор
    Реално погледнато тези кравари искат да управляват света. Време е Европа и Русия да се обединят и да спрат влиянието им. Да си гледат краварските обори. Само разпалват конфликти за да си продават оръжията.
  • 33 Гурбетчия Ханко брат

    21 8 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Младежо охрана съм на тези институции вече 17 години в Русия и виждам какво се случва. Почти всяка седмица пристига по 1-2 учени и изобретатели от Австрия , Германия , Холандия така че недей да говориш глупости кой мигрират и кой остава че ставаш смешен , а за с 400 това от пръстите ли го изсмука.....не се натъжавай като пораснеш ще се научиш и ще разбереш ....но до тогава чети и се образовай ...и не чети западни памфлети...убиват ти мозъчните клетки..айде чао

    Коментиран от #46

  • 34 Джентълменът русофил

    22 5 Отговор
    Аз не разбира, как така САЩ напускат договора, пък ще готвят отговор. Ами по пътя на логиката трябва да е обратното?! Но всичко е ясно - САЩ и ЕС искат природните богатства на Русия и пред нищо няма да се спрат. Дилемата тук е машината срещу човека. Изкуственият западен интелект иска да пороби целият свят, дори и малкото останали независими държави, като Русия, Сърбия, Венецуела, Индия, Китай.

    Коментиран от #47

  • 35 Гурбетчия Ханко брат

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Руските свине":

    Не се пени толкова че може да се задавиш..март се прибирам отпуска , дали не искаш да ми го кажеш в очите...в коментара по горе посочих какво работя , така че знаеш ли колко ми е лесно да те открия
  • 36 PACO

    19 4 Отговор
    ...истината е че на САЩ им трябва война ,но не регионален конфликт, а война,за да си "изтъркат"многотрилионния дълг, който не могат вече дори и да си обслужват лихвите само, па камо ли главницата..... и накрая като запукат бомбите,такива като нас ,"членове" на НАТО ще го отнесем...
    Истината е,че за човешка цивилизация се водело според англосаксонците, само САЩ и Великобритания, останалото са марионетки и пионки...

    Коментиран от #41

  • 37 някой

    9 2 Отговор
    Подлетното време на ракети с малък и среден клас ракети е между 5 и 10 минути.Те ще са насочени към нас.Няма да има време и за прощаване с близките ни.И най важното-времето за реакция е много малко!Не ми се мисли ако има фалшив сигнал за изстрелване както през 1985!Всичко отива по дяволите!Сега ще има още повече радари и след това се чудете защо има толкова ракови заболявания и инсулти.Всеки грамотен човек знае какво причиняват радарите.
  • 38 999

    11 10 Отговор
    Какво прави немски войник при среща с немски офицер? - Вдига си дясната ръка.- А при среща на руски офицер? Вдига си и двете ръце.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Alpha_Lone_Wolf

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "US Top Gans":

    Томахоук срещу с400 58:0
  • 41 До PACO

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "PACO":

    Имам един любим въпрос към всички пу--фили. Е като УСА си печата доларите неограничено, защо взима заеми ? Никой от всезнайковците не ми е отговорил на въпроса . Смях. Че да си напечатат $ и да си върнат заемите ! ? Смях.

    Коментиран от #44, #48

  • 42 Да го д@ хаш 7424

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "US Top Gans":

    Чичо Дончо съвсем изперкаа и си мисли ,че само той може да казва кое е правилно и кое не ! Не вижда ли че никой не го еве за слива ?
  • 43 Венелин

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Краварите,, били по -добри",не е вярно догонват Руснаците
  • 44 Хи хи

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "До PACO":

    Едно време французина им караше кораби с долари и искаше насреща злато.Защо краваря измуча мощно тогава още на втория кораб?Нали доларът е обезпечен в злато?хй хи.
  • 45 1944

    4 2 Отговор
    пиксар винаги ще са по-добри от союзмултфилм.

    Коментиран от #63

  • 46 Роко

    5 10 Отговор

    До коментар #33 от "Гурбетчия Ханко брат":

    Повервах ти да знаеш които лъжеш поне гледай да е поне малце да изглежда като истина. За С-400 го казаха руските военни като се опитаха да обяснят защо Тръмп шибна 52 шамара на Асад под формата на 52 архаични ракети Томахоук, а прехваленото С-400 не можа дори да ги засече. Та те казаха че заради кривината на земята С-400 не видял нищо, но ако видиш ли летяли високо и на не повече от 40 километра (оказа се че са излъгали и за обхвата на С-400 не бил 400 а само 40 километра) щял да го свали всичките.

    Коментиран от #49, #53, #56

  • 47 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Джентълменът русофил":

    Споко пич няма да ги вземат западняците гнома вече ги продаде на Китай
  • 48 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "До PACO":

    Айде отговори на 44 бе кравофил с голяма разработена уста.Любима тема викаш?
  • 49 Абе спри се бе

    8 4 Отговор

    До коментар #46 от "Роко":

    С400 досега не е влизало в действие.Както и ф35 не се виждат ама наистина около нея.Тръмп изстреля 100нови и умни както каза томахоук и уцели една сграда извън града.РЕЗИЛ.
  • 50 СТАРОТО

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    язовец а твоите язовчета къде учат а и работят в момента,бре Сигурно не в Гладна Русия!!!
  • 51 Генчо

    14 2 Отговор
    Всичко което правят от САЩ е един театър за глупаци. Винаги си намират някой враг с който да плашат за да могат да продават оръжията си или да оправдаят колонизирането на още нови държави с цел ограбване на ресурсите им. Плашиха ни със Северна Корея и в същото време въоражиха за милярди долара Филипините, Япония и Южна Корея като вземат парите напред а не се знае кога изобщо ще си изпълнят поръчката! САЩ се управлява от корпорации и те се интересуват само от пари и нищо повече!
  • 52 Мунчо

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Вероятността да са ти изтъркали задника от чукане чебурашките е 150%, предвид на злобата, която извира от задните ти части, нямайки възможност да бъде задържана вонята. ха хахахахахаха
  • 53 Тони

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Роко":

    Роко много си прост и това е защото те мързи да четеш но поне гледай телевизия че да не плещиш глупости че ставаш за смях. При удара на Тръмп с умините му ракети Сирия още нямаха даже и С-300 а само по старите С-120 и С-200.В Сирия С-400 имат само в руската база а по нея краварите не са сртеляли. На всичко отгоре не нашите а западните медии отразиха новините за резила на удара с умните ракети на Тръмп които почти на 100% бяха отразени! След като руснаците доставиха С-300 в Сирия Израел спряха полетите докато измислят нова тактика да се крият зад граждански самолети или да стрелят с ракети чак от Ливан където ако бъдат свалени ще загинат и цивилни от друга държава и това ще им развърже ръцете за война с Асад!
  • 54 Милан

    2 1 Отговор
    Проблема не Русия и САЩ- проблема е грешно избран президент
  • 55 Милан

    2 3 Отговор
    Проблема не Русия и САЩ- проблема е грешно избран президент
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Истината

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Какво му е доброто, като сега ще разположат ядрени ракети в България и Румъния и ще станем първа мишена. Целта е да превърнат Европа в главна цел за да може когато САЩ предизвикат война ние да поемем основния удар, а Америка да оцелее.

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 тошко

    3 2 Отговор
    Тоя Тръмп да не си мисли за президент на целият свят
  • 62 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    ВЕЧЕ ГО ИМАТЕ!!!!Иначе не бихте напуснали договора с който ПРЕЦАКАХТЕ Русия....Освен това освен ВОЙНА вие друго като отговор нямате....ТОВА Е ВАШАТА ИСТОРИЯ---САМО ВОЙНА И ПРЕЦАКВАНЕ НА ДОГОВОРИТЕ/щом наберете сила/!!!!Нищо ново.
  • 63 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "1944":

    така е ...прав сии...МОРАЛЪТ Е ТРУДНО СМИЛАЕМ....И НЯМА ПАЗАРЕН УСПЕХ...Просто моралът НЕ е пазар.
  • 64 Баце

    5 2 Отговор
    Сащ не могат да готвят НИЩО, даже така наречената им национална кухня не предлага ястия, а хамбургери, стек и попкорн за промити мозъци. Това могат да готвят, а за военни технологии и въоръжение да седят мирно и да се репчат на васалите от източна Европа. И те така с готвенето.
  • 65 простотакис

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Хей,Злобюл, какво пак се ежиш не разбрах?какво пак ровиш аките на глупавите хора на запад брей глупако?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 настаяшчий мужик

    1 1 Отговор
    Дони, айде почвай ни, че да се свършва това мужикско тегло -като крепостни селяни сме и живеем за един хляб и малко самагон. При нас даже бояршчик няма. да живьот СССР и вотка до гроп! Това сегашното не е живот.
  • 68 Putin

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Китаец":

    Акопаз мина на странана на янкитепще видидте кон боб яде ли
  • 69 238

    0 0 Отговор
    "те разбират заплахата, която представлява нарушението на договора от страна на Русия"

    ЕХААА , А? А НЕ РАЗБИРАТ ВОЕННИТЕ БАЗИ ОКОЛО РУСИЯ .. Е, ЩЕ ПЛАЩАТ, ИСКАТ ВСИЧКО ДА ПАПКАТ, ДА ИМ ПОДГЪЗВАМЕ, РАБОТИМ И ПЛАЩАМЕ.. ТЕ ДА ПРЕУСПЯВАТ, А КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯТА БЕЗ ВОЕННИТЕ СИ БОТУШИ... КРИЗИ !!!!!! ТА ЩЕ СЕ ОТВОЮВАТ ЯКО, SOON.