Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 21:20 3 035 6

Македония пред нов важен избор

  • вмро-дпмне-
  • георге иванов-
  • македония-
  • зоран заев

Председателят на парламента в Скопие насрочи президентски избори за 21 април

Македония пред нов важен избор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на парламента на Република Македония Талат Джафери определи 21 април за дата на президентските избори в страната, предаде Reuters.

"Убеден съм, че всички участници в изборния процес ще дадат своя принос, така че изборите да бъдат проведени в честна и демократична атмосфера", заяви Джафери, след като обяви датата.

Действащият президент от ВМРО-ДПМНЕ Георге Иванов, който е към края на втория си петгодишен мандат, няма право да се кандидатира за трети, отбелязва ДПА.

Иванов е гласовит противник на споразумението с Гърция за промяна на името на страната на Република Северна Македония.
Ролята на президента в Македония е предимно церемониална, но той подписва приетите от парламента закони и е главнокомандващ въоръжените сили, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    6 0 Отговор
    Тия всеки ден взимат важни решения
  • 2 Румяна Костова

    2 5 Отговор
    То северните македонци е ясно какъв път са поели ,продадоха се ,какво ни занимавате с тях .Решенията им от тук нататък ще зависят от ония ,които им дърпат конците.Можем само да им гледаме сеира как ще затъват и затъват.Кастата на техните политици еднозначно показа по време на референдума за новото име;че не и дреме какво мисли народът.
  • 3 истина

    3 0 Отговор
    "Фактибг" винаги ни носи "най-важните" новини, решения и т.н.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 антрашпиц

    3 1 Отговор
    Македония,Северна Македония ,незнам си каква Македония!..Няма такава държава.Що за кандидат националност и държава ,щом още не са я кръстили и освен това други народи решават как ще се казва държавата...
  • 6 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    коминтерна ряпа да яде спрямо днешните продажници!!!И С.М. ВЕЧЕ е употребена ---и ТЯ има КОНТИНГЕНТ В Авганистан!!!!интересно като КАКВА!!!?????
Новини по държави: