31 Януари, 2019 08:22 1 746 0

Няма да има втори референдум за името на Македония

  • македония-
  • гърция-
  • зоран заев

На гласуването през септември мнозинството от участвалите подкрепи споразумението с Гърция

Няма да има втори референдум за името на Македония - 1

Македонският парламент отхвърли искането на македонска емигрантска организация за провеждането на втори референдум за споразумението, според което името на страната ще бъде променено на "Северна Македония", съобщи АР.

Срещу предложението на Световния македонски конгрес гласуваха 49 депутати, а едва 9 го подкрепиха. Останалите депутати от 120-членния парламент не присъстваха.

Предложението беше подкрепено в парламентарна комисия, но председателят на парламента Талат Джафери заяви, че законът не позволява по въпрос, по който гласоподавателите вече са се произнесли, да бъде провеждан повторен референдум в рамките на две години.

На референдум през септември мнозинството от участвалите подкрепи споразумението с Гърция за името, но процентът на участие беше много нисък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: