Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 09:45 16 301 26

Албанската мафия превзе пазара на кокаин на Острова

  • великобритания-
  • кокаин-
  • мафия-
  • албания-
  • албанци-
  • наркотици

Албанската мафия стана доминираща

Албанската мафия превзе пазара на кокаин на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Албанската мафия е превзела пазара на кокаин във Великобритания, който се оценява на около 5 милиарда паунда, пише в. "Дейли Мирър".

"Албанската мафия стана доминираща, след като много албанци се преместиха в Обединеното кралство след падането на комунизма в тяхната страна през 1990 година. Сега опасните престъпници контролират целия пазар на кокаин във Великобритания, който е най-евтиният от 1990 г. и най-чистият за последните 10 години“, се казва в материала.

Според вестника албанската мафия завладява пазара, като постига споразумение с "търговците на едро" и пряко преговаря с колумбийските картели, което води до по-ниски цени и по-висока чистота на кокаин на пазара. Поради това сега Великобритания е изправена пред най-голям брой млади потребители на кокаин в Европа. "Мирър“ споменава като най-известна бандата "Хелбанианс", която има контрол над Гаскон в източен Лондон и чийто профил в Инстаграм, който беше закрит през ноември миналата година, имал 115 000 последователи.

Говорителка на Британската национална агенция за борба с престъпността заяви пред вестника, че албанските престъпници имат голямо влияние върху други престъпни организации в Обединеното кралство и са тясно свързани с престъпни групи, участващи в трафик на хора и оръжия, както и с пране на пари, предаде Канал 3. Вестникът съобщава за изявление на Мохамед Касим от университета „Лийдс Бекети“, според когото албанците имат сериозна репутация. "Те не мислят два пъти, преди да използват сила", казал Касим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    59 1 Отговор
    Кат приемат Албания в ЕС, всичка ще се оправи и легализира.
  • 2 Барчо

    63 6 Отговор
    Чисти глупости!!! По времето на соца нямаше никаква мафия в Албания. Ако някой е ходил там по онова време, знае много добре за какво става въпрос. По "мракобесното" време на соца те бяха държани в собствената си държава Албания в изолирани села комуни от които може да излизаш само с предварителна заявка и основателна причина. Албания тогава беше цялата "лагер". А причината е точно тази. Генетично многодетни, жестоки, неискащи нормална работа, необразоващи се, както и тесни родови връзки. Имат всички показатели да са престъпници. Все едно сега в БГ цялото население да е братя Ром. Представяте ли си? Няма от кой да откраднеш. Пък и не ти се работи, но ти се живучка. И естествено се започва по най-доходоносния и безтрудов бизнес. Не само Англия, а и цяла Европа тепърва ще пати. Не напразно в западните филми напоследък наред с руската мафия, която винаги я е имало, нареждат по жестокост не италианската, а албанската. Още повече, че тя си има и в подкрепа цял държавен апарат.

    Коментиран от #7, #13, #16, #26

  • 3 Нарко певици

    31 1 Отговор
    Странно защо изведнъж се пръкнаха цяла плеяда албански певачки- рита ора, дуалипа, изтрефи, бибирекша и т.н.

    Коментиран от #6, #14

  • 4 и ТЕ ТАКА

    20 1 Отговор
    Така си мислят и тука,че ще се справят с дрогата като изловят българите.Да ама не ,ще дойдат циганите,албанците,арабите.Там празно пространство не остава.За справка Атина,Рим,Неапол,Прага,Берлин и много други.Там местни дилъри няма но за сметка на това джа*алите са на всеки ъгъл.
  • 5 jambazina

    19 1 Отговор
    По-евтино и по-качествено е станало - това само може да радва ингилизите.
  • 6 Радко

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нарко певици":

    Заедно с Arilena Ara
  • 7 mediator37

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Защото тоталитарната държава не търпи паралелни силови структури. Където има тоталитарна държава там няма организирана криминална престъпност- справка Третият Райх, комунистически Китай, КНДР и т.н. По време на Хитлер с административна заповед 2000 рецидивиста са изловени за една нощ от есесовците и натикани в концлагери за камшик и превъзпитание. Който не влиза в правия път излиза през комина. По който начин в Райха криминалната престъпност е сведена почти до 0, а организирана липсва изобщо.

    Коментиран от #10

  • 8 Guest

    7 18 Отговор
    платена статия. как така балкански народ от 7 милиона души да създава най-могъщата мафия в света. невъзможно е албанската мафия да изпреварва руската, китайската и италияската, дори и българската мафия е по мощна. източника на статията е србският Курир

    Коментиран от #25

  • 9 Банскалия

    25 1 Отговор
    Имаме прекрасни примери. Ето ги. Дядо Хитлер /лека му пръст /. Мусолини/изкорени мафията само за една нощ /Мадуро /евала му /. Значи може. Може но не искат. Защо ли. Абе... Не ми се пише.
  • 10 Барчо

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Не знам на теб коя точно държава ти харесва! На работещите хора и нормалните и харесва да са в държава с въведен ред, без бандитизъм, без страх от това да те застрелят нарочно или случайно на улицата, без наркотици, без безработица. Храна, здравеопазване и образование достъпно и за глупаците, защото и те в края на краищата са в това общество. Или пък държава в която няма ред и същите тези глупаци забогатяват с престъпна дейност, защото те друго не искат и ограбват нормалните. Ти каква държава си избираш? По принцип де! Не че имаш право на избор.
    Аз имам много добър спомен от времето на соца и много добре виждам и сега какво се случва. Така че никой не може да ме убеди в нещо различно от видяното и преживяното лично от мен. А това е, че системата на соца колкото и да не е съвършена работеше изключително за да има средна класа за сметка не на бездомни и бедни а за сметка на богатата класа, която всъщност в БГ я нямаше. Кой притежаваше кораб, яхта, завод или милиони??? Системата на капитала е ясна. Богата класа за сметка на останалите. Факта че последните 5 г богатите са забогатяли със 70% за сметка на средната по статистика говори само по себе си. Това става естествено като се мъти водата. А тя се мъти много лесно. Пуска се бандитизма да работи за богатите.

    Коментиран от #11

  • 11 Мек Член

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Братче това за което пишеш беше НРБ,ама ненаскачаха се и неналудяха се да викат СДС и Демокрация.Аа и банани и тублерони им се беше прияло.
  • 12 123456

    3 2 Отговор
    А защо като ги има навсякъде няма албанска мафия и тук в България :) Явно нищо външно не вирее тук ;)
  • 13 АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    да прав си че АЛБАНИЯ беше лагер както БЪЛГАРИЯ ,Другото е измишлетина затощо неможеш да етикетираш цяла нация със постъпките на едни наркодилери или кавито и да са те .
    АЛБАНЦИТЕ са работлив и много толерантен народ, и всеки ден ще слушате хубави новини започващи од музика,спорта,бизнес итн.
    Нели ГУРИ е АЛБАНЕЦ и състезава се за БЪЛГАРИЯ ,има и много,много други велики имена .,,....
    лесно е да пишеш глупости и да плеш,ама това показва само едно ,че си долнопробен и неваспитан
    жалко за теб човече.....

    Коментиран от #15, #18, #24

  • 14 АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Нарко певици":

    ти си за едо ГОЛЯМО САЖЕЛЕНИЕ ЧОВЕК,ходи на доктор и вземи мрки
    излекувай се,затощо искаш или не всеки ден ще слушаш за успех од АЛБАНЦИТЕ въф спорта,музиката,бизниса итн.,..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Куровед

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Всяка диктатура измества другите
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ":

    Ти не си албанец, а македонски шиптър, като ти гледам неграмотните глупости. Жалко че ситото не работи за такива като вас и взимате от привилегиите, които ние българите даваме на братята си в Македония.

    Коментиран от #22

  • 19 Истината

    1 0 Отговор
    Е това не от днес още преди войната в косово германците предупредиха за албанскота мафия..силата най вероятно се състой от родствените връзки..и във франция ги има и южна америка и то доста отдавна ....факти
  • 20 Истината

    2 0 Отговор
    Е това не от днес още преди войната в косово германците предупредиха за албанскота мафия..силата най вероятно се състой от родствените връзки..и във франция ги има и южна америка и то доста отдавна ....факти
  • 21 Гошо

    5 2 Отговор
    А пазара на кокаин, амфетамини и цигари в Европа и Турция го държи Боко Тиквата

    Коментиран от #23

  • 22 АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Димов":

    жалко че си гадно настоен със омраза,аз сам АЛБАНЕЦ од КОСОВО
    за тебе пак съм АЛБАНЕЦ а иначе ние си казваме по междуси на АЛБАНСКИ че сам Shqipetare харесвало ти на теб или не ,а въф ситото се задържат само такива гад...ри като ти
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ъъъ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "АЛБАНЕЦ АМА РЕАЛИСТА МОЛЯ":

    Може ли да преведеш това което написа? На какъвто език смяташ, че знаеш добре.
  • 25 Чаверо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Guest":

    Ти наистина не си запознат с връзките на албанската мафия с другите групировки и силата и репутацията която притежават в Европа
  • 26 Албанския

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Лесна работа няма най лесно е да си седиш зак ко па и да пишеш мишка искам да те видя на живо колко голям мъж си.
Новини по държави: