Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 07:23 1 567 17

Тръмп vs. Ким - сближаването продължава (СНИМКИ)

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун

САЩ и Северна Корея ще подпишат съвместен документ за денуклеаризацията, наречен Ханойска декларация

Тръмп vs. Ким - сближаването продължава (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

САЩ и Северна Корея са се споразумели досега по най-малко три точки на съвместен документ, който Доналд Тръмп и Ким Чен-ун ще подпишат в края на срещата на върха в Ханой. Това съобщи източник от местните дипломатически кръгове, цитиран от ТАСС.

Документът ще бъде наречен Ханойска декларация. В него ще бъде определено понятието "денуклеаризация", ще бъдат обозначени по-нататъшните стъпки на двете страни за постигането ѝ, а също така ще бъдат посочени задачи и въпроси, които ще бъдат обсъдени по-нататък.

Днес е вторият ден от срещата на върха САЩ-КНДР. Тръмп и Ким проведоха среща на четири очи, продължила повече от половин час, след което пристъпиха към преговори в разширен състав.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че не би участвал във втора среща на върха с президента на САЩ Доналд Тръмп, ако не е склонен да изпълни обещанието си за денуклеаризация, предаде АР.

Попитан от американски репортер дали иска денуклеаризация, Ким отговори: "Ако не съм склонен, сега нямаше да съм тук".

Тръмп vs. Ким - сближаването продължава (СНИМКИ)

Тръмп каза, че откриване на американско дипломатическо представителство в Северна Корея е "добра идея", а Ким заяви, че би "приветствал такава стъпка".

Ким беше попитан и дали лидерите са говорили за човешки права, но Тръмп отговори вместо него: "Обсъждаме всичко".

Те направиха тези коментари на срещата в разширен състав, в която участват държавният секретар Майк Помпео и съветникът по националната сигурност Джон Болтън.

Тръмп vs. Ким - сближаването продължава (СНИМКИ)

Срещата на четири очи се състоя на остъклена тераса на територията на най-стария хотел в Ханой "Метропол".

След това двамата лидери, съпровождани от преводачи, се разходиха в градината, където се срещнаха с държавния секретар на САЩ и заместник-председателя на ЦК на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смяна на партньора

    9 4 Отговор
    Русия ухажва Турция, а САЩ ухажва Северна Корея.

    Коментиран от #7

  • 2 хаахххахааааа

    3 3 Отговор
    Тия ще се взимат-горчиво....горчиво....
  • 3 Солидарният

    12 1 Отговор
    В комунистически Виетнам президентът на САЩ среща комуниста Ким, нарича го велик лидер, а Корейската Народна Демократична Република страна с невероятен икономически потенциал.
    Къде сте български журналисти, икономисти и политолози?

    Коментиран от #15

  • 4 Я па тия

    8 3 Отговор
    Май рижавия стана булка хаахаа

    Коментиран от #6

  • 5 Гогата

    11 2 Отговор
    "Мисля, че вашата страна има страхотен икономически потенциал. Мисля, че вашата страна ще има страхотно бъдеще, вие сте велик лидер", обяви Тръмп пред Ким.
    Интересно, какво мисли Тръмп за блюдолизеца Борисов и базарната икономия на банановата република РБ?
  • 6 Справедлив

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Я па тия":

    Еми какво да прави рижавия палячо-като видя четвъртитя на Кимчо-взе да го величае--"вие сте велик лидер"...ужас-падението на САЩ е тотално.
  • 7 1944

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Смяна на партньора":

    русия без турските проливи е като венецуела с ракети. затова и кремълската шлюха пуска на анадолския султан.
  • 8 Румяна Костова

    4 1 Отговор
    Дали Тръмпи няма да грабне Нобеловата награда за мир,а Заев и Ципрас да останат с пръст в устата?Най-важно според журналистите е единия или по -малък процент п@д@ри и джендъри в Северна Корея да получат своите човешки права.Как ли обаче са коментирали и когато от САЩ ти кажат ,че президентът на твоята страна нещо не не им се харесва,ти да имаш човешкото право да ги оставиш те да ти изберат държавен глава?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    1 2 Отговор
    Дано се разберат тези двамата ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Олеле

    5 1 Отговор
    Ким се изсмя когато Тръмп каза че Северна Корея има голям икономически потенциал. Ким не е глупав. Няма начин да се откаже от Пхенян. Американците ще го натискат да си продаде Пхенян. Няма да стане казах ви. Ще ядосат Ким Чен Ун. Оставете му Пхенян на мира. Това е работа между Северна и Южна Корея. Америка кви сте вие уе. Вие така натискате нашите политици да приемат ф16 или оставка. И после лъжете че не ги натискате и не им прилагате натиск и че не се мешите и че не се бъркате в сигурността на държавите. Лъжци!! Долу САЩ! Дано Ким Чен Ун ви взриви!!! Заслужавате си го!!
  • 14 горби

    2 1 Отговор
    Болшевиките в паника Гледат и не вярват на ушите си Не искат ДЕНУКЛЕАРИЗАЦИЯ
  • 15 123

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Солидарният":

    Политика, баце, едно говориш, друго мислиш, трето правиш.... това не е нищо повече от любезни слова, понеже знае, че диктаторите обичат да им казват колко са велики.
  • 16 Цар Вул

    2 0 Отговор
    След като облиза задника на Ким-чо със словцата "за великата Корея,нейния велик народ и още по велик водач" на ред е "Я надуй дядо
    кавала"!И всичко ще е у ред!Ха наздраве и вечна му памет на Тръмпчо Глъмчо!Отиде си още един МИТ ЗА НЕПОБЕДИМАТА АМЕРИКА!!От тук нанатък само по нанадолнището по гол задник!!
  • 17 един

    2 0 Отговор
    Доколкото имам понятие от преговори, на това не му се вика "пълен провал", даже напротив! Всеки пише разбрал, недоразбрал, прочел, недопрочел, превел, недопревел!