Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 11:50 3 584 32

Тръмп: Ким поиска твърде много

  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • сащ-
  • виетнам-
  • виетнам

КНДР е настояла за отмяната на всички наложени международни санкции

Тръмп: Ким поиска твърде много - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви на пресконференция във Виетнам, че Северна Корея е поискала прекалено много на срещата в Ханой, предаде АР.

По думите на Тръмп в замяна на закриването на севернокорейския ядрен комплекс в Йонбьон КНДР е настояла за отмяната на всички наложени ѝ международни санкции.

Тръмп и държавният секретар Майк Помпео бяха категорични пред журналистите, че Съединените щати няма да сключат подобна сделка, докато Северна Корея не се откаже и от тайните си ядрени съоръжения извън Йонбьон, както и от балистичната си и ядрена програма.

Тръмп заяви, че Ким е поел ангажимент и в бъдеще да продължи да не извършва ядрени и ракетни опити.

Американският президент каза, че срещата с Ким е завършила в приятелски тон, но отбеляза, че по време на преговорите си с Ким не е поемал ангажимент за следваща среща.

Според Тръмп не са необходими допълнителни санкции срещу Северна Корея. Не бива "да говорим за налагането на още санкции. В Северна Корея има много забележителни хора, които също трябва да живеят", посочи американският лидер.

Тръмп: Ким поиска твърде много

Помпео допълни, че му се е искало на срещата в Ханой двете страни да стигнат по-далеч в преговорите. Според американския държавен секретар Ким Чен-ун не е бил готов за това.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс посочи, че въпреки липсата на постигнато споразумение на срещата във Виетнам, разговорът на Тръмп с Ким е бил продуктивен, а преговорите на САЩ с КНДР ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    39 2 Отговор
    ЦИРК !!!
  • 2 бббббб

    72 12 Отговор
    Значи Кимчо не се е поддал на натиска.Отстоявал е националните си интереси.Ако, беше Тиквуча щеше всичките си отверстия да предостави на Тръмп без вазелин.

    Коментиран от #21

  • 3 Borislav Popov

    27 5 Отговор
    Щото пък краварите нищо не искат ! То Водородния като не е поискал и обора да си унищожи ядреното оръжие - пак добре !
  • 4 сталин

    20 2 Отговор
    тръмпчо бутмас
  • 5 Зайко Байко многознайко

    38 7 Отговор
    Защо да не се поразходят, да имитират активност? От това нищо не правене обикновените хора страдат по-малко. Тиквоций Едно трябваше да иде там да се помоли на Тръмп а той да каже на Путин да ни пуснат руска газ. Помните ли, как тоя гл.пак изпорти всичко за да се хареса на Брюксел? Това се нарича предателство на националните интереси !
  • 6 Да го кажем направо

    51 4 Отговор
    Жълтура е играч-направи американците за смях...тях "великите и изключителните" кравари.Докаде паднаха американците-да преговарят на равно със страна живееща във 18 век-според нашите соросоиди...Явно САЩ тотално губят влияние и мощ-отиват на бунището на историята.
  • 7 стоян георгиев

    26 4 Отговор
    тръмп си мисли че още е в предаването стажантът!!!!за кво прави тази среща и биха толкова път?да си кажат тва дето си казват от 70 години?ким го интерасува просперитета на севернокореиците точно толкова колкото и тръмп.та сделката свалете оръжията ще инвестираме и при вас няма как да мине тук.
  • 8 Кълвач

    44 0 Отговор
    Много изгодна сделка са предложили US :
    Затваряте ядрения комплекс, а санкциите остават!!!
  • 9 айде бе

    36 3 Отговор
    E те какво си мислеха говедата, че корееца ще си свали гащите до глезените и ще им се надупи удобно........то беше ясно че няма да стане така! Пробваха се пак с трици да ловят маймуни ама не се получи.
  • 10 един

    11 37 Отговор
    Този тлъст човек, любител на руска водка, измъчва народа си и иска да управлява света. Така и не мога да проумея, явно е въпрос на умствен капацитет, как Христос е изтърпял адски мъки, за да изкупи греховете на хората? Като гледам било е напразно. Грехът властва ежедневно, ежеминутно, той е вечен и непобедим! Всички диктатори би трябвало да изкупват греховете си в ада, но дали е така? Защото докато са живи, са недосегаеми! Мъчно ми е за гладуващите, за живеещите без капчица достойнство, за промитите мозъци, за тези, които се кланят на една празна и жестока идея. Защото теорията е едно, а действителността съвсем друго! Безумието на един човек не трябва да е определящо за живота на хората! А на нашите защитници на севернокорейския режим, пожелавам да отидат да живеят там, при великия вожд. И да разберат най-после за какво става въпрос! Защото да искаш да живееш в най-развитата и велика държава на света, а да се правиш на защитник на диктатри, е некоректно, глупаво и празно!

    Коментиран от #13, #16, #17, #19

  • 11 СССРБарета

    25 1 Отговор
    Евала това круши което Ким Чен Ун нанесена краварника има отпечатъка на халката на дясната ръка на Путин хахахаааа! Айде честито джендъри настрани навеждайте гори и Продължавайте да лижете за дребни центове и да се подмокряте при новината че Рамбо може да победи целия свят!
  • 12 jforfk

    25 2 Отговор
    Ами то никой ръководител на която и да е страна, който поне мъничко мисли за националните интереси, не може да се споразумее със САЩ. Защото за тях има само едни интереси - техните собствени. А на другите, майната им. Когато се правят договори винаги има две страни. За да се подпише нещо и ДВЕТЕ страни трябва да отстъпят по нещо. Ама САЩ иска само другите да отстъпват, те да диктуват условията, а после, когато им скимне, ЕДНОСТРАННО да напуснат съответния договор. Ама така не може да се правят договорки. Или каквито и да е договори. А и едва ли др. Ким не знае колко тежи думата на г-н Тръмп, като гледа как едностранно САЩ, когато им скимне излизат от всички договори.
  • 13 Borislav Popov

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "един":

    А бай дони какъв е бе ! Неговия личен адвокат го но направи за смях пред цял свят по телевизията ! Каза че бай дони бил -"лъжец , мошеник и расист "!!!!!! ..И то официално пред конгреса !

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Рашка с чашка

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Как се нарича негър който управлява самолет?
  • 15 чичко Сорос

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Няма нищо лошо в това. Ние ционистите слагаме всички от тези браншове в малкия си джоб.
  • 16 Хасан

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "един":

    А мислиш че един пенсионер с 200 лв заплата живее по добре от един севернокореец ???..това са 6,6 лв на ден ...2 лв за закуска,обяд и вечеря ...без ток и вода ...и викаш диктаторите са лоши
  • 17 Хасан

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "един":

    Един либиец при Кадафи не емигрираше в Франция а напротив български,френски,немски специалисти и работници идваха в Либия...а след Кадафи Либия има гражданска война,хаос,насилие,смърт и много бежанци към Европа.....и една шепа оръжейни,енергийни компании спечелиха но цял народ загуби ..
  • 18 ерГолям

    8 2 Отговор
    Все пак не е поискал САЩ да потъне, значи не е много !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 въпрос

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Какви са му националните интереси? Това е въпросът. Народът да яде трева, а той да внася руска водка за себе си и генералите. Това ли наричаш национални интереси? И да събаря планини, да унищожава плодородна земя за ядрените си опити. Браво, голям ум, голямо нещо. Я да отидеш да живееш в Северна Корея и да защитаваш интересите на Ким, т.е. националните.

    Коментиран от #24

  • 22 Тръмп сбърка

    11 0 Отговор
    Грешката на САЩ бе, че конфискуфаха руската водка на Ким и ето ти на!
  • 23 Инфо

    10 4 Отговор
    Корейският народ яде не само трева, но и камъни - затова е корав. Виж, ако разчиташ на филии с мас и пържени картофи, ставаш като шкембелия като Боката Борисовия или Шкембак Войвода.
  • 24 Пистолерос

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "въпрос":

    Живяло ли си там, че да знаеш как е живота в Северна Корея??
    Кой ти разказва приказки за С. Корея и ти вярваш като зомбирано??
    Преди години и за нас разказваха зад желязната завеса, че през соца сме яли трева и не е имало месо и хора са умирали от глад, ама попитай някой над 50 годишен дали е било така ... да те светне малко по въпроса с тревата
  • 25 ДЖАНКИТЕ са ТРИЦИ !

    5 0 Отговор
    САЩ клекнаха пред Младежа ! С подвита опашка обратно , но ПОБЕДИТЕЛИ както винаги ! Хип , Хип, Хюрей ! Хип, Хип, Хюрей ! Кръгом и пак напред ! Никога назад !
  • 26 Ти лети, лети, дестски спомен мой

    3 0 Отговор
    Детски смях - Връщаш ми отново, отминалите дни ! Едно хвърчило детско ! Американските Мечти , УВИ ! А беше пролет и бе красив денят ! Тъй ве - Вървях един следобяд, без цел и посока - до ХАНОЙ !
  • 27 Защо не им върви на Джанките

    3 0 Отговор
    В ХАНОЙ, незнам ? А ти ?
  • 28 А къде пък им върви ?

    3 0 Отговор
    ДЖАНКИТЕ са нонграта навсякъде !
  • 29 Гюрза

    4 0 Отговор
    На Ким,му дреме за санкците..има сухопътна връзка с Россия и Китай,той предложи в замяна..дипломат.консулство,и закриване на ядрения комплекс..ама рижа мачка по гръб..лега ли?
  • 30 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    О Тръмпе...Значи вие не предлагате нищо ,пък Ким искал много!!!И явно пак ще си остане в 17 век,понеже сте ,,много,, добри и загрижени....
  • 31 Гост

    2 1 Отговор
    Ако беше поискал реципрочно разоръжаване тогава много или малко би поискал.Аз съм за ядрено разоръжаване на цялата планета.А не да тъпчат и крадат идни държави а други да се правят на демократи.
  • 32 Каракуд

    0 0 Отговор
    Единствено Мелания се преструва че не знае че Тръмпича много лъже.