Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 21:30 2 820 10

Берлин: Тръмп заслужава само похвали

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • сащ-
  • северна корея

Германски вестник обяснява защо стопанинът на Белия дом заслужава овации, независимо дали го харесваме

Берлин: Тръмп заслужава само похвали - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ заслужава похвала за това, че е привлякъл за преговори севернокорейския лидер Ким Чен-ун след десетилетията на напрежение, пише в редакционна статия германският всекидневник Allgemeine Zeitung.

Излизащият в Майнц вестник си задава въпроси: Дали ако на мястото на Тръмп беше предшественикът му Барак Обама, щяхме да сме толкова скептични относно втората среща, дали щяхме да призоваваме за ясен напредък и да настояваме за денуклеаризация на Северна Корея и да заклеймяваме всичко като провал на президента в някаква помпозна среща на върха?

"При такъв сценарий не е ли повече от вероятно, че щяхме да хвалим уменията на Обама да предизвика диалог след години на ескалация, през които Северна Корея извършваше един след друг ракетни тестове? Диалог, който предлага възможност за действителна деескалация?", продължава с въпросите всекидневникът.

"Независимо дали харесвате Тръмп, или не, за момента той успява да смекчи конфликта със Северна Корея", констатира изданието. То признава, че в Ханой се срещат двама "мегаломаниаци", но все пак те не разпалват война един срещу друг, а разговарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешовете

    25 6 Отговор
    Почнаха да се четкат по между си. Жалка картинка!
  • 2 Берлин

    21 3 Отговор
    Браво шут, здраво ни разсмя.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    7 7 Отговор
    То признава, че в Ханой се срещат двама "мегаломаниаци" - Хахахахаха, германците казаха на глас и официално това което американците не смеят да изрекат. Да добавят в карето пути и ердомуз и могат да си спретнат едно белотче в Карлуково!!!
  • 5 ъъъ

    14 2 Отговор
    Не разбрах защо требе да го фалиме...?
  • 6 Ivan

    2 1 Отговор
    Nema razlika,vsi4ki sa nazna4eni ot Sinagogata.
  • 7 КРЪГОМ И ПАК НАПРЕД !

    2 1 Отговор
    Успех, че Америка печели дори и когато губи ! Младежа му СКРОИ ШАПКАТА ! Ким е от стара коза яре ! Той не е САДДАМ нито МОАМАР ! Ким играе с Белите фигури - постави УСЛОВИЯТА СИ И НИ ШАГ НАЗАД ! Трамп, Помпено, и Болтън ОМЕКНАХА ! И КЛЕКНАХА ! Ким им скри ШАЙБАТА и на ТРИМАТА !
  • 8 kjl

    1 0 Отговор
    "Независимо дали харесвате Тръмп, или не, за момента той успява да смекчи конфликта със Северна Корея"
    Как го смекчи? Като спря да ги провокира. Като отстъпи и се зае с подлизурстване. Като видя как летят ракетите и Южна Корея и Япония почнаха да дават назад от военните им провокации, защото техните задници щяха да изгорят. Пълен провал за имперсктото поведение и пълен провал за мачкането на непокорните. По як ритник не си спомням някой да е отнасял.
  • 9 Именно

    1 0 Отговор
    Това което заслужава са 50 тояги на голо!

    Коментиран от #10

  • 10 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Именно":

    ... и една на тъмно
Новини по държави: