Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 19:10 14 261 51

Ето как САЩ ще свалят изстреляните ракети на Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • ф-35-
  • изтребители-
  • ракета-
  • междуконтинентална-
  • пентагона

Нова стратегия на Пентагона

Ето как САЩ ще свалят изстреляните ракети на Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжените сили на Съединените американски щати имат нова стратегия по какъв начин да свалят изстреляна от Северна Корея междуконтинентална балистична ракета. Проблемът обаче е сериозен – това трябва да се случи малко след изстрелването.

Новата стратегия на Пентагона е разработена на фона на втората среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която се проведе във Виетнам. Срещата приключи без споразумение за премахване на ядрените оръжия в Северна Корея. Вашингтон и Пхенян бяха на ръба на ескалиране на конфликта, след като режимът в Пхенян проведе редица ракетни и ядрени изпитания.

От Пентагона вече има нова стратегия по какъв начин да свалят ракета, ако тя бъде изстреляна от Северна Корея, предаде Reuters. Стратегията включва разполагането на стелт изтребители от пето поколение Ф-35 в близост до азиатската страна, която разполага и с ядрен арсенал. Щом ракетата бъде изстреляна към Щатите, изтребителите ще имат задача да я прихванат и свалят с ракета въздух-въздух, преди да достигне определена височина. Ракетите въздух-въздух ще имат приблизително 200 секунди, за да ударят балистичната ракета, преди тя да достигне височина в атмосферата, на която въздухът е твърде рядък за маневриране. На изтребителите Ф-35 ще им отнеме приблизително 50-60 секунди, за да засекат и прихванат ракетата, и да изстрелят ракета въздух-въздух.

Поради тази причина изтребителите трябва да летят в близост до Северна Корея. Именно географията усложнява задачата на американските въоръжени сили. Том Карако, експерт към Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, заяви, че самолетите, натоварени със задачата да свалят изстреляната от Северна Корея ракета, не трябва да нарушават въздушното пространство на азиатската страна. Това обаче ще ги остави твърде далеч, за да бъдат способни да реагират. Според експерт от Масачузетския технологичен институт дори модифицирана ракета въздух-въздух ще бъде прекалено бавна, за да свали корейската ракета, преди тя да достигне голяма височина.

Експертите са сигурни в едно – за да има шанс тази стратегия на Пентагона, то изтребителите Ф-35 трябва да „кръжат“ много близо до Северна Корея. Дори ракетата въздух-въздух да лети пет пъти по-бързо от скоростта на звука, то изтребителите Ф-35 трябва да бъдат на не повече от 80 километра от зоната на изстрелване. Това предполага съвсем различна стратегия – а именно, американските изтребители трябва да летят във въздушното пространство на Северна Корея. Ф-35 трябва тайно и незабелязано да „патрулират“ над Северна Корея, за да осигурят сигурността на САЩ. Макар индикациите през последните месеци да са за намаляване на напрежението, във Вашингтон не изключват възможността да се стигне до конфликт, и искат да са подготвени за него.

Ето как САЩ ще свалят изстреляните ракети на Северна Корея
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ето как САЩ ще свалят изстреляните ракети на Северна Корея
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Вал

    158 30 Отговор
    Абе те краварите да се молят Ким да не натиска копчето, ще ще свалят единствено гащите за да акат скорострелно!

    Коментиран от #7

  • 2 Инкогнито

    132 11 Отговор
    Среща не е имало, Доналд отиде да дразни Ким Чен Ун с условия и затова всичко приключи много бързо. Краварите ако останат без врагове В. П. Комплекс приключват!
  • 3 ВД 0410

    116 8 Отговор
    Ако това е стратегията на ПЕНТАГОНА на тия стратези да им дадът по един боюук овци и да хващат прерията .
  • 4 Лети ли рапторчето?

    77 10 Отговор
    А ще запали ли на време? Гледали са пак Завръщането на Джедаите!
  • 5 Ха ха

    112 12 Отговор
    И кво стана с високотехнологичната противоракетна отбрана?Че кравите ако на ким ракетите не могат да свалят,какво остава за хиперзвуковите на изостаналите руснаци.Че за какво викате ще служи противоракетния щит?Да не би да е нападателен?
  • 6 Хъш

    83 5 Отговор
    Да не се готвят за конфликт а за фалит.
  • 7 1944

    13 63 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Вал":

    и кой според теб е доказал, че страна живееща в каменната ера има възможност да произведе ядрено оръжие? да не стане като с оръжията на садам?

    Коментиран от #17, #49

  • 8 Аз един от народа

    59 8 Отговор
    Еееееейййй тия се насраха брат!
  • 9 Гогата

    54 8 Отговор
    ПРО на САЩ ще има доста малко време за реакция. Ракетата от КНДР пристига до Вашингтон за половин час, бавна е само в началната фаза - но може да се изстреля от всяка точка на КНДР, до която има шосе. Или от подводница . След това развива до 9-10 км/сек при поразяване на целта.
    Отделно може да има залпово изстрелване с десет лъжливи бойни глави на ракета и пр.
  • 10 Asterix

    23 74 Отговор
    Нещастни болшевишки протежета,стиг сте писали безмислени статии!Днес злепоставихте достатъчно България,хайде,време е да спинкате!!
    Лека и спокойна вечер ви пожелава Asterix!
    п.с. Целунете от мен тлъстата рускиня,която домъкнахте на времето от колхоза в България!

    Коментиран от #12, #15, #16, #30, #31, #46

  • 11 Груба грешка

    62 4 Отговор
    Да , лошо е САЩ да нямат посолство в Пхенян. Не могат да извикат Ким на пресконференция в Министерския съвет. Както Бойко в София - макар че и Бойко е бил комунист, но от кекавите.
  • 12 2045

    51 9 Отговор

    До коментар #10 от "Asterix":

    Гледахме по телевизията ракетите. И ще тръгне ли Тръмп да се моли за срещи с Ким ако няма ракети?
  • 13 До Asterix

    30 3 Отговор
    Целунете от мен тлъстата рускиня,която домъкнахте на времето от колхоза в България!
    Asterix, ако видиш жена ми - е, не е рускиня а киргизка,не е и в първа младост, но ще паднеш от балкона! Пианистка, под 60 кг, с малък крак 36 и пр.

    Коментиран от #29

  • 14 рапо

    29 7 Отговор
    да не става по-добре нужда от прихващане щот нема да остане много от ФАЩ или Хим ...
  • 15 Обелиск

    44 9 Отговор

    До коментар #10 от "Asterix":

    Ееей много се напъваш бе майна! Като виждаш че идва краят на герп. Само внимавай от напъване да не се изтървеш нещо!
  • 16 Име като гост

    23 4 Отговор

    До коментар #10 от "Asterix":

    Целуни мии....на кравата,с която искаш да се чифтосваш
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Йккой

    17 5 Отговор
    Само Рашаааа
  • 19 Шойгу

    37 8 Отговор
    Ф35 стелт, па и хипер дупер модерен, с ракети "въздух-въздух" срещу балистична такава? В Петоъгълника на какви наркотици са, или ГМО понички съвсем са им се размекнали мозъците? Времето на пуск на мобилна балистична ракета е до 5 мин, а да излезе в горните слоеве на атмосферата - 3 мин. Какви стелтове, какви ракети ги гонят? На руската Топол-М й трябват 40 сек от хоризонтално положение, до излитането. https://www.youtube.com/watch?v=QIzXI-mlJjs
  • 20 СССРБарета

    39 7 Отговор
    Да бе всичко е хипотетично и в сферата на фантазията на краварника! Северна Корея е държава с размерите на България и от двете и страни се намира морета от северната и страна е Русия която няма да позволи самолет да лети над въздушното и пространство още повече американски! Имаха доста шансове да се опитат да свалят севернокорейска ракета но не реагираха и затова са принудени да преговарят краварите!
  • 21 Ъмм по океана ок

    11 8 Отговор
    Ама заметресенията в Япония кой ще му мисли? Ние българите ли? Японците са най издръжливата нация. Раждаемостта там е огромна. Японците са девствени. Малка част раждат. Но японците са умни независимо че са девствени не се убиват като нас. Японците оцеляха дори Хирушима. Японците ценят уважението си един към друг. Затова там има много духове и демони и зомбита. Защото те са добри културни. И много работливи. Най издръжливата нация на света.
  • 22 СССРБарета

    33 7 Отговор
    Леле тия колко ниско паднаха! Какъв е този детски анимационен план за действие! То има много акота! Ако това ако онова ако второ ако трето! Ужас! Бих добавил че Северна Кора може да направи няколко заблуждаващи ракети без ядрени бойни глави и коя ще гонят въпросните постоянно летящи 24 часа да ножчето 7 дни в седмицата 31 дни в месеца и 365 дни в годината самолети! По-тъп план не съм чувал!
  • 23 1944

    6 28 Отговор

    До коментар #17 от "ГАЛЕВ":

    джендърите са в евразийския рай. тука сме скучни хетеросексуали. ама нещо сме попрочели за разни технологии. и като спомена любимия ви сорос защо ватниците десетилетия папкаха доларчета, а комунето орбан даже беше негов стипендиант?
  • 24 СССРБарета

    37 7 Отговор
    Ракетите са ясни Познайте кое ще е следващото приятно занимание за учените на Ким Чен Ун? Руската Мега военна сила зададе нови хоризонти а именно безпилотни ядрени подводници! Ха да видим тях с какво ще ги сваляте. Дори не е нужно да цели някаква цел Достатъчно е да експлодира близо до Западния бряг на САЩ и няма да ви казвам какъв хубав фантастичен реален филм ще се получи за апокалипсиса! Краварника все още има известна икономическа тежест но това ще е до време скоро ще измислят начин по който американските тоталитарни санкции няма да работят! Просто ще трябва малко време!

    Коментиран от #32

  • 25 бай Ганьо

    3 21 Отговор
    Прихващането и унищожаването на различни летящи обекти е рутинна функция на изтребителите прихващачи. Какво точно ново има ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рачо

    23 6 Отговор
    Краварите много филми гледат ....
  • 28 Pluton

    29 3 Отговор
    никoй не изстрелва само една ядрена ракета! Изстрелват се залпово поне 50 и никoй не знае коя е късата клечка (ядрената)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 1944

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "СССРБарета":

    колко време трябва, тавариш? вече минаха 102 години.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 капитан Америка

    6 28 Отговор
    До всички руски писоари дето квичат некомпетентно! Наближава "видовден"за всички диктаторчета по света!Скоро

    Коментиран от #35, #36, #38

  • 35 Курами Дая Деш

    16 4 Отговор

    До коментар #34 от "капитан Америка":

    Пий си диазепама и в леглото
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хюайде

    0 3 Отговор
    късмет
  • 38 Жан Валжан

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "капитан Америка":

    Имоерията на лъжата САЩ залезна
  • 39 АВИОМЕХАНИК

    14 3 Отговор
    Самолет МиГ 21 на Индийските ВВС е свалил Ф16 на Пакистан!
  • 40 патриотъ

    15 0 Отговор
    Не е вредно да сънуваш,вредно е да вярваш на сънищата си!Американците не искат да се примирят,че вече залязват и правят последни плахи опити някъде с някого да се договарят,но не им се получава,пък и никой вече не се съобразява с тях!Те имат още малко време да се осъзнаят и да седнат на задника си,като оставят света на мира,в противен случай ги чака нерадостна съдба и ужасен край!
  • 41 Waffen

    14 1 Отговор
    Ще ви натиска скоро време Бай ви Кимчо краварчета , мъжко момче е не е клекнал пред перуката ., перчем , перука към теб - с тези криви устни можеш само някакви продажни правителства като наще да стреснеш
  • 42 Реалист

    6 4 Отговор
    Тези нещастни кравари пак станаха за смях .
  • 43 Смях от болшой театър

    4 5 Отговор
    Дааа Щатите точно на джендърските путкофилски медии ще кажат тактиката за война с
    Комунистическите откачалници ха ха ха
  • 44 trol

    2 2 Отговор
    кат почнат да смучкат азиатските миничурита
  • 45 СеСеСере

    4 5 Отговор
    Русофилнята се подмокрят! Жалки предатели!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ха-ха-ха

    2 0 Отговор
    Смях се със сълзи.
  • 48 цирк Масква

    1 1 Отговор
    този път путкофилските медии се изпуснаха в гащите с тази фейк новина
  • 49 Дивуй

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "1944":

    Май ти си още в каменнта ера.
  • 50 457

    0 0 Отговор
    Тия кравари яко си насилват късмета.Ами случайно пък не успеят и какво става след това ???Няколко американски мегаполиса ще бъдат изравнени със земята ,както и няколко милиона каубои ще се изпарят..МНОГО СА НАГЛИ СПОР В ТОВА НЯМА..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: