Last news in Fakti

3 Март, 2019 12:41 2 666 16

Орбан vs. Юнкер - война до дупка

  • жан-клод юнкер-
  • виктор орбан-
  • унгария

Спорната кампания на Унгария против ЕК ще завърши на 15 март

Орбан vs. Юнкер - война до дупка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дясното националистично правителство на Унгария ще приключи спорната си кампания с плакати срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 15 март, съобщи правителственият говорител Золтан Ковач, цитиран от DPА.

"Унгарците имат право да знаят какви промиграционни планове се изготвят от брюкселската бюрокрация. Затова започнахме информационна кампания, която ще приключи на 15 март", каза Ковач.

От десетина дни на публични места в Унгария са разлепени плакати с широко усмихнатите лица на Юнкер и на американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос. Плакатите са придружени от лозунги, внушаващи, че двамата искат да насърчат незаконната имиграция в Европа.

Тази кампания предизвика остри реакции в най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, тази на Европейската народна партия (ЕНП), в която членува и партията "Фидес" на унгарския премиер Виктор Орбан. В групата се чуха гласове, че "Фидес" трябва да бъде изключена от ЕНП заради тези плакати.

Юнкер стана председател на Европейската комисия като кандидат на ЕНП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    51 5 Отговор
    Браво на Орбан! А еврогейовете да вървят на Сорос в ауспуха.
  • 2 Анти седераст

    44 3 Отговор
    Орбан наева евреина Сорос и неговия ЕС.
  • 3 Ерудит

    38 2 Отговор
    Соросиди, яжте фекална материя.
  • 4 К. за БХК на евреина Сорос

    20 2 Отговор
    Като се върне Чичу, в Йерусалим ще заживеят 10 милиона мигранти.
  • 5 Hagen

    47 2 Отговор
    Орбан мачка като валяк Унгарския Хелзинкски Комитет на Сорос.
  • 6 стоян георгиев

    2 49 Отговор
    орбан е глезеното дете на европа.позволява си да иска неща дето ако му се случат ще се обеси.дано не пресоли манджата щото унгарците могат да бъдат подлъгани ,но ако бъдат прецакани ще стане много страшно за тоя палячо.като толкова не му харесва евроГеиския съюз да излиза и да влиза в евразииския.да видим как ще го приемат унгарците.много е лесно да вземаш от европа 10-12 млрд и да им се сърдиш.като е толкова гадно да спре да взима парата и да затваря границата.тук местните пропутинови фенове вият в унисон,но техните мераци ги знаем.москвич,панелка и веф!

    Коментиран от #13

  • 7 Бончо

    0 8 Отговор
    Един унгарец с много никове,впечатляващо
  • 8 До Стоян

    33 2 Отговор
    Унгарците си върнаха заема ,Стоенчо,още преди няколко години.Затова е тоя рев срещу Орбан,защото не могат да го командорят.

    Коментиран от #14

  • 9 Дедо ви

    26 0 Отговор
    Ако дойде Орбан да участва в нашите избори за какъвто си поиска ще ги спечели, гаранция !
  • 10 Биоробот

    10 0 Отговор
    Музиката в Кауфланд е ужасяваща! Изобщо ако може да се ннарече музика това виене и крясъци. Заради тази музика ходя там само в краен случай и гледам да избягам колкото се може по-бързо.
  • 11 Patriot

    19 0 Отговор
    Нали приключиха с войната в Сирия и вече «всичко е точно»,трябва да започнат да ги връщат обратно «бежанците»,ама май не искат да се връщат и не това им е целта.А Юнкер да си пие питието,че този делириум...
  • 12 Биде

    20 0 Отговор
    От къде изкопаха това велико и неадекватно недоразумение Юнкер, че и го туриха начело на ЕС???!!!Орбан е на свтлинни години от тъпотията и пиянсвото му
  • 13 Дивуй

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Някакви мишки взели да плюят по Орбан , ама си наплюли брадите.
  • 14 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "До Стоян":

    няма рев срещу орбан.орбан е нечестен крадец играещ срещу ес и особено срещу държавите от периферията като българия.тои от една страна се прави на радетел на националните политики ,но от друга странба не го е срам всяка година до усвоява огромни еврофондове.доста по-големи от българските.от една страна е против конфликта с русия ,но подписва всички декларации срещу нея.мрази сорос и евреите ама ходи в израел всяка година.та тва е орбан един хитрец дето му се позволява да бъде такъв.големия му вои срещу чужденците реално удря българия,но тук му ръкопляскате с две ръце и с крака.на унгарците не им прави чест да са толкова късопаметни,като виждат кво им даде европеиския съюз като икономика,пазари свободи и т.н.,но уви и те са като нас пострадали от комунизма.

    Коментиран от #15

  • 15 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Манджата отдавна са я пресолили тук. Но плакатите не са по-крайни от предните, които директно говореха за миграционен план. Сега просто пише: вие също имате право да знаете какво готви Брюксел.
    Нищо лошо не виждам в това. А инак взимат 5 млрлд в евро и няма да им ги спрат, защото са си написали домашното отдавна и защото унгарците не са по-изобретателни от българите, но масово са по-умни и са разбрали, че може да живеят по-добреq само ако спазват правила, нещо което българина не иска и му харесва да живее в кочина. Ще го видим до къде ще го избие това. В крайна сметка няма нищо незаконно в тези плакати, само е натрапчиво и вече втръсва.
  • 16 Чичолина

    4 0 Отговор
    Единственият политик,който мисли за народа си си е Орбан.Де да имахме и ние такъв.....
Новини по държави: