Last news in Fakti

5 Март, 2019 07:55 1 416 9

ЕНП започва процедура за изключване на Орбан

  • енп-
  • виктор орбан

Между ЕК и Будапеща има напрежение по редица въпроси, най-вече около безконтролната имиграция

ЕНП започва процедура за изключване на Орбан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската народна партия (ЕНП) е започнала официална процедура за изключване от партията срещу унгарския премиер Виктор Орбан, съобщи високопоставен чиновник в Брюксел, цитиран от AFP.

Говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач по-рано отхвърли предположенията, че партията на Виктор Орбан - "Фидес", ще бъде принудена да напусне ЕНП, позовавайки се на процедура, която може да бъде започната само от най-висшите ръководители на ЕНП или в случай на съвместно писмо от най-малко седем партии членки на ЕНП в пет страни.

Премиерът на Унгария определи членовете на ЕНП, които искат партията му да бъде изгонена, като "полезни идиоти", изтъквайки в интервю за германския в. Die Welt, публикувано в неделя, че те са играчка в ръцете на левите противници и ще предизвикат разделение в Общността.

Между Европейската комисия и унгарското дясно правителство има напрежение по редица въпроси, най-вече около безконтролната имиграция, която Орбан смята за пагубна за европейското благоденствие.

По-рано множество плакати, разлепени из цяла Унгария с участието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заедно с привърженика на миграцията Джордж Сорос, целящи да покажат тяхната близост, предизвикаха гняв в ЕС, като председателят на Европейската комисия осъди кампанията, наричайки я "лъжи".

Той настоя унгарската управляваща партия "Фидес" да бъде лишена от членство в дясноцентристката ЕНП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юнкер

    29 1 Отговор
    Така е, който скача на господин Сорос го изключваме, ние в ЕНП слушаме само г-н Сорос.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 а бе

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    аз съм за европа без държави но съм ПРОТИВ емигратни да напълнят континента ни ...това прави ли ме глобалист ??? за какво ни трябват 27 държави и 27 съпътстващи ги структури когато целите на европейците са едни и същи ?? защо да издържам 240 търтеи,правителство и т.н...по-добре е да издържаме 5 депутата в европейският марламент . освен това ще има по-голям външен контрол и нашите дупетати няма да могат да приемат лобистки закони които да ги обслужват ...просто на зяапад журналистиката и гражданското общество са още живи
  • 4 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    12 0 Отговор
    ЩЕ МУ ПРЪДНАТ НА ГРЕЗДЕЯ,В МОМЕНТА ИМА КИТАЙСКИ ИНВЕСТЦИИ ЗА СТОТИНА МИЛИАРДА,А СКОРО И ГАЗ ПРЕЗ ТУРСКИ ПОТОК.!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бойко Борисов

    11 0 Отговор
    Ние в Бг само чичко Сорос слушаме
  • 7 Ххх

    3 0 Отговор
    Щом са 👨‍👨‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👧!
  • 8 Ххх

    2 0 Отговор
    Щом са 👨‍👨‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👧!
  • 9 Джо

    2 0 Отговор
    Орбан не значи обратен! Некой сигурно е в грешка!
Новини по държави: