Last news in Fakti

13 Март, 2019 17:50 1 797 5

Великобритания трябва да напусне с добро споразумение

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер заяви, че ще гласува срещу напускане без споразумение

Великобритания трябва да напусне с добро споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей обяви, че ще гласува срещу варианта Великобритания да напусне ЕС без споразумение, съобщи The Telegraph.

Гласуването в британския парламент ще се състои по-късно днес. През вчерашния ден британските депутати отново отхвърлиха споразумението, договорено от Мей с ЕС.

„Искам да напуснем ЕС с добро споразумение и вярвам, че разполагаме с такова. Ще гласувам за внесеното от мен споразумение“, заяви Мей.

Германският канцлер Ангела Меркел вече заяви, че възможностите за Великобритания стават все по-ограничени.

„Ние не сме се отказали от идеята за споразумение с Великобритания, но последните събития показват, че вариантите са все по-ограничени“, заяви Меркел.

В същото време главният европейски преговарящ Мишел Барние заяви, че Великобритания ще трябва да оправдае евентуално отлагане на излизането си. Той подчерта, че Европа няма да прави повече компромиси.

Мей настоява, че договореното от нея споразумение е достатъчно добро за всички страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    7 1 Отговор
    На Великобритания Европейският Парламент трябва да и бие толковя як шут в задника,че да не си подават мутрите от острова години наред--ама нали тия в Брюксел са меки китки...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кире

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера за какво става въпрос. Със споразумение, без споразумение, Ирландска граница, предпазни клаузи!!!!!?????
  • 5 Брекзит

    1 0 Отговор
    ...е в резултат от загубата на войната в Сирия, тя още не е приключила, но кулминацията и отмина, вече е ясно че газопровод от Катар през Сирия за ЕС няма да мине. Следователно няма да има енергиен ресурс за данданията с източноевропейските аборигени които работят в западна европа, и постепенно ще утихне и постепенно всяка жаба ще се върне в гьола си.
Новини по държави: