14 Март, 2019 15:55 2 550 12

Британският парламент вече гледа към нов референдум

  • великобритания-
  • парламент-
  • референдум

Парламентът ще гласува четири ключови поправки

Британският парламент вече гледа към нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на общините на Великобритания ще гласува поправка, която призовава за провеждане на втори референдум, съобщи The Telegraph.

Четири поправки ще бъдат предложени за гласуване. Сред тях е и поправката за втори референдум.

Сара Уолатсън предложи поправка за отлагане на Брекзит, за да се осигури повече време за организиране на нов референдум. Хилари Бен предложи поправка, която да позволи от следващата седмица да започнат дебати за алтернатива на излизането на Великобритания от ЕС.

Лейбъристите предлагат поправка за повече време за търсене на алтернативни варианти за Великобритания. Четвъртата поправка на Крис Брайънт предлага да се блокира възможността премиерът Тереза Мей да внесе предложение за споразумение за трети път.

Председателят на Долната камара Джон Бъркоу вече отхвърли предложението за поправка, изключваща възможността за втори референдум. Очаква се Великобритания да поиска отлагане от ЕС до 30-ти юни тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икономист

    30 4 Отговор
    Хайде сега на заден ход. Сетиха се, няма да има кой да им работи по нивите, понеже индийците смятат, че такава работа не е за тях, а чернилките от Африка и Ямайка само доят бюджета.

    Коментиран от #5

  • 2 Перър

    28 5 Отговор
    тея големи върти опашки. Как са станали навремето световна сила идея нямам.
  • 3 Borislav Popov

    30 4 Отговор
    Нали бяха много курназ ? Щяха да обединяват англоговорящите ? Нова общност да правят ? Ама нали са мързеливи и няма кой да работи . А много реваха против България и Румъния!!! Сега е крайно време ЕС да бие ритника на такива тарикати със или без споразумение !!
  • 4 Знам знам🙄

    9 2 Отговор
    Ха ха абе ще има англичани в европарламента. Лошото е че тия пак са с Г.. а на обратно. В Европа яко важи консервативната половина в момента. Крайно десни, националисти и т.н.А в Англия в момента са на почит лейбъристите. Явно пак ще е доста раздърпан европарламента. Някои проекти за присъединяване ще се по забавят, други направо спират(Турция). Отново ще има интрига юхуууу. Баланса на силата е важен кзва учителя Йода😁
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Boxer

    13 4 Отговор
    Референдуми до дупка! Докато не кажат ДА на евросъюза!
  • 7 РЗС

    12 2 Отговор
    е що се опитват да й сечат вотовете на тоя вамприр Мей, тя втори референдум не дава, но гласуване за нейната сделка има всяка седмица и изглежда докато не й приемат нескопосаната сделка ще им пуска вотове до безкрай. Едва ли има по некадърна премиерка
  • 8 Да го кажем направо

    12 4 Отговор
    Е това е демокрация-щом не ти изнася резултата от референдума-правиш нов,който след дьлга и правилна медийна пропаганда ще донесе желаният резултат...

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 РЗС

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Да го кажем направо":

    да де, правителството вече гласува против сделката на Мей, защо тя пуска нов вод по същия повод? Демократично ли ти се струва? Щом тая може да пуска по 10 вота, защо да не може втори референдум? Имаше доста силна пропаганда за излизане от ЕС преди референдума, сега след като всички знаят последниците няма пропаганда, а просто взимат правилното решение.
  • 12 638

    1 2 Отговор
    Шубето е голям страх.
Новини по държави: