Last news in Fakti

20 Март, 2019 16:42 3 319 20

Русия към САЩ: Да намерим сили и мъдрост

  • ракети-
  • русия-
  • сащ-
  • договор-
  • сергей лавров-
  • мъдрост

Москва отправи призив за намаляване на напрежението

Русия към САЩ: Да намерим сили и мъдрост - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия призовава САЩ и другите западни страни да се върнат към съвместни усилия в областта на оръжейния контрол, каза днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Уверен съм, че всички ние ще успеем да намерим достатъчно сили и мъдрост, за да преодолеем кризата, да запазим и укрепим съвременната система от международни споразумения в областта на контрола над въоръженията и неразпространението, като я допълним с нови договорености", заяви Лавров на пленарно заседание на Конференцията по разоръжаването в Женева.

В същото време той подчерта, че процесът на съкращаване на ядрените оръжия на двустранна руско-американска основа вече се е изчерпал, както показва кризата около договора за ракетите със среден обсег, и е необходимо да му се придаде многостранен характер, приемлив за всички съответни държави.

Лавров отбеляза също, че Русия е открита за продължаване на действието на Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СНО-3), въпреки че представители на САЩ твърдят обратното. В Москва не искат печалната участ на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег да застигне и СНО-3, чието действие изтича на 5 февруари 2021 г., каза той. "Русия е за продължаването му за още 5 г. Това би позволило да не се допусне деградация в сферата на стратегическата стабилност, а също да се спечели време за проучване на възможните подходи към появяващите се сега в света нови видове оръжия, и на начините да се разпространят върху тях методите за контрол, тъй като не всички такива оръжия се покриват от действащия договор за стратегическите нападателни оръжия", подчерта Лавров.

Руският външен министър засегна и въпроса за планираното от САЩ разполагане на елементи на противоракетна отбрана в космоса. Според него това ще бъде заплаха за космическите обекти на неугодните на Вашингтон страни. Той обърна внимание, че държавите участнички в конференцията по разоръжаването отдавна не могат да стигнат до съгласие за началото на преговори по предотвратяване на разполагането на оръжие в космоса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин съм

    29 9 Отговор
    СЪЩ ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ !
  • 2 Путин съм

    35 11 Отговор
    Русия не иска конфликти за разлика от СЪЩ който искат битки за да взимат пари !
    Ама ако настъпят леко Русия ги чакат ракетите кинжал

    Коментиран от #8

  • 3 Шляхтиц

    30 11 Отговор
    Много хубаво предлага МОСКВА И ВЕЛИКА РУСИЯ, но за най-голямо съжаление няма кой да чуе. Нато предлага на ВЕЛИКА РУСИЯ да остане в договора за ракети със среден обсег. А ЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИ НА ОСРАНА КРАВАРИЯ ДА ОСТАНЕ, ТЪЙ КАТО ТЯ ПЪРВА ИЗЛЕЗЕ И НАРУШИ ДОГОВОРА Е Д Н О С Т Р А Н Н О. !!!!!!!!!!!!!! С фалшиви обвинения, каквито бяха и химическите оръжия на Саддам Хюсеин. !!!!!!!!!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    13 26 Отговор
    Хахахахаха - коня изплю камъчето - "...ама те ще изкарат оръжия в Космосааааа, а пък ние не можееееем.....". Затова реве за преговори и ограничения. Да, преговори ще има, но в тях ще се включат и ракетите с малък обсег а и другите страни като Китай притежаващи ядрено оръжие. Иначе е просто безсмислено! А орките вече ги е страх че при безконтролна надпревара ги пиши умрели - вече и Китай отделя много по-голяма сума за въоръжения и технологии от тях а за Щатите да не говорим.

    Коментиран от #15, #16

  • 6 Връщате заграбеният крим

    10 20 Отговор
    И светът започва да се отнася с вас като с покаяли се престъпници...
  • 7 golqm

    14 4 Отговор
    Ето я великата фащ

    http://www.usdebtclock.org/
  • 8 русофилска подлога

    10 25 Отговор

    До коментар #2 от "Путин съм":

    Не ,че не искат ,а са насрани.Има разлика.Просто днешна жалка русия няма никакви възможности за нищо ,а и е сама срещу света ,затова е длъжна да прави дудуци ,за да оцелява.СССР и те ли не искаха войни ?

    Коментиран от #10, #19

  • 9 262

    8 0 Отговор
    Сили може и да намерим, ама мъдрост??
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Матей

    17 8 Отговор
    Всички инициативи,заплашващи световния мир идват от САЩ,а те само отправят безпочвени обвинения към Русия.Имат намерение да възродят програмата "Звездни войни" като изкарат ядрени оръжия в околоземна орбита,руснаците веднага ще отговорят със същото.САЩ отдавна са си навили на пръста,че Русия трябва да бъде унищожена по някакъв начин,не успяха с АГЕНТИТЕ СИ гОРБАЧОв И Елцин,сега си опитват с подлости и заплахи да разколебаят руснаците.Нищо няма да постигнат ,ще си счупят главите като хитлеристите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 селянин

    6 12 Отговор
    Другарите свършиха денгите.
  • 14 Borislav Popov

    9 6 Отговор
    Кравар и договор ??? Бе кви договори , кви пет лева ? Нали се видя колко важат договорите с тия елементи ! Като крайпътен знак са - важат до следващото кръстовище !!!
  • 15 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Нищо не реве Лавров ! Ама не се усещате ! Нали сте скарани с дипломацията !!! Фатката е всички държави по света да разберат колко може да се разчита на вас !!!
  • 16 Rado

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Явно Русия са видели това оръжие на САЩ - LGM 30 Minuteman https://youtu.be/lOHHtIVP8Pw?t=201
    и са решили и че кинжала няма да им помогне
  • 17 русофил ска подлога

    8 13 Отговор
    Никой договор с руския обор не е по-ценен от листа хартия на който е написан. Договор с крепостниците е загуба на време. Руския обор е империята на злото!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Borislav Popov

    9 5 Отговор

    До коментар #17 от "русофил ска подлога":

    Направо го видяхме . И договорът с Иран , договорът за вредните емисии , и Търговското споразумение за тихоокеанско сътрудничество , и договорът НАФТА , и договорът за ракетите , и договорът за ПВО и т.н.
  • 19 ариец

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "русофилска подлога":

    Дрънчиш яко глупости - Русия не остава по-назад,дори в едни отношения превъзхождат американците,просто не искат конфликт,ясно скъпо ще струва,но защо да не ползват тези пари за нещо полезно,заради тази надпревара във въоръжаването изостават други жизнено важни отрасли като медицина,култура,астронафтика... щеше да покоряваме марс и другите планети още в началото на века - нищо не се случи,което и да се случи става бавно,трябват нови лекарства и нови изследвания,а мощните корпорации се броят на пръсти,за това също трябва и време и кадри.... А то виж ги големите сили - само си мерят пушките,ракетите и самолетите...Все по-малко фирми правят едър бизнес,защото нищо не е сигурно,само прибират пари за черни дни...
  • 20 ариец

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "русофил ска подлога":

    Колкото и да сееш глупости те няма да станат истини,повтори ги 11111 пъти и все ще са си същите глупости! Империята на злото е САЩ,защото си позволяват да всяват напрежение където и както си поискат,Русия се опитва да ги догонва,но те измислят нови и нови конфликти къде ли не по света,с пари и влияние купуват опозиционери и правят преврати ,които събарят суверенни държави ! Това редно ли е според теб? Русия това правили го?Анексира Крим само защото Крим искаше това! Това е нещо съвсем нормално стечение на нещАта! Дори и докато пишеш глупости тук Русия те пази от Империята на злото,защото така трябва да бъде! Ако не беше Русия и теб отдавна нямаше да те има! Засега липсва само мозъка ти,за него попитай своите американски партньори дали могат да ти налеят малко в празното канче ?!$
Новини по държави: