Last news in Fakti

22 Март, 2019 12:45 4 287 21

Русия: ЕС проявява пълна безпомощност

  • косово-
  • безпомощност-
  • ес-
  • русия-
  • сърбия-
  • сергей лавров

Русия и Сърбия не признават Косово

Русия: ЕС проявява пълна безпомощност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Начело на самопровъзгласилото се Косово стоят хора, които „пет пари не дават“ за плахите съвети на Европейския съюз за нормализирането на отношенията с Белград. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

„В момента в Косово управляват хора, които пет пари не дават за прекалено плахите съвети, които се опитва да им дава Западът за необходимостта от нормализирането на отношенията с Белград. Евросъюзът много години се опитваше да играе ролята на посредник. Прищина напълно игнорира постигнатите споразумения, които бяха насочени за осигуряването на правата на сърбите в Косово. В отговор ЕС проявява пълна безпомощност“, подчерта Лавров в интервю за НТВ.

Преди 20 години започнаха бомбардировките на НАТО срещу Югославия заради прочистването на косовските албанци от режима на диктатора Слободан Милошевич. След малко повече от два месеца интензивна въздушна кампания на алианса Сърбия загуби войната. В резултат Косово беше отделено и през февруари 2007 г. обяви независимост. До момента тя е призната от повечето страни-членки на ЕС и САЩ. Против нея се обявяват Сърбия, подкрепяна от Русия, припомня РИА „Новости“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    19 12 Отговор
    Режими доктатори! В кой век живеете, за боко токвата защо не викате Геноцида на боко, а използвате други думи!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El comandante

    7 22 Отговор
    А? КЪДЕ СА КОПЕЙКАДЖИИТЕ.???
  • 4 Batushka

    7 22 Отговор
    A? КЪДЕ СА РУСОФИЛИСТИЦИТЕ.???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анти Седераст

    7 34 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 7 Опа

    16 1 Отговор
    Само паразитиращ, лизач и бездушник, може да пише кухи съчетания!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Опа

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Само паразитиращ, лизач и бездушник, може да пише, кухи съчетания!
  • 10 куку руку ку

    27 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "от режима на диктатора Слободан Милошевич."... само дето този "диктатор" бе оправдан от съда в Хага, макар и посмъртно. А и малките деца знаят, че този трибунал е всичко друго, но не и независим и зависи от същите, които бомбандираха сръбските градове.

    Коментиран от #12

  • 11 русофилска подлога

    8 28 Отговор
    Пак гледаме пияната мутра на тоя малоумник Лавров.Никой не го пита ,а кретена сам се обажда.И той иска свойте 5 минути слава.Безпомощните са едни и те са в руския обор.
  • 12 Хахаха

    5 14 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    Хем "оправдан" хем трибуналът нищо не чини. Значи и "оправдаването" му нищо не чини. А истината е, че процесът просто беше прекратен поради смъртта му.

    Коментиран от #13

  • 13 куку руку ку

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Ами не беше прекратено делото, а има ИЗДАДЕНА ОПРАВДАТЕЛНА присъда, само че скрита на стр. триста и някоя си от 4 хиляди и не знам колко си страници. И е показателно, че и зависим от враговете на Югославия съд, оправда Милошевич.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Наблюдател

    5 19 Отговор
    Това, което не признават руските и шумадийските свине няма абсолютно никакво значение. Със същият ефект могат и да не признаят съществуването на гравитацията. А руско-арменския ром Лавров е по-добре да не се закача и да дава квалификации на ЕС а да си гледа мръсната руска кочина.
  • 16 Кико

    3 17 Отговор
    Когато губиш изпадаш в паника и не знаеш какво правиш и говориш. Само Турция им остана но там е брак по сметка. Русия се държи като слон в стъкларски магазин!
  • 17 Хрониките на Евразия

    4 16 Отговор
    И още каза :
    -Причината за бомбардировките на НАТО в Югославия през 1999 година беше желанието на НАТО да се доближи до границите на Русия -
    заяви Сергей Лавров, след като на своят рожден ден прекали с кокаина ..

    Коментиран от #18

  • 18 Guest

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на Евразия":

    С малки съкращения от мен.

    "Когато се почувстваш нещастен, иди в Русия. Всеки, който опознае тази страна, ще разбере, че е истинско щастие да живее в което и да е друго кътче на света."
    Казал е това маркиз Астолф дьо Кюстин, известен френски пътешественик, журналист и писател в книгата си "Русия през 1839".
    Поканен от руския император да посети Русия и я опише, за да излъска имиджа ѝ, значително пострадал в Европа след жестокото потушаване на полските бунтове от руските казаци.
    Маркизът обаче не постъпил като Дидро, нает от Екатерина със същата задача. Дидро угоднически ласкаел императрицата и Русия като прекрасна, културна и просветена страна, за което бил щедро и пожизнено заплатен от нея.
    Въпреки, че бил посрещнат като кралска особа , Кюстин само след две седмици се измъкнал от Петербург и тръгнал да пътува из руската необятност. А после я описал така , че книгата му станала бестселър, който се издава отново почти всяка година чак до наши дни.
    В предговора към изданието от 1951 година американският посланик в Москва Уолтър Смит пише:" Толкова драматично и точно описание на Русия и руснаците, сякаш пред нас е най-доброто съвременно произведение, писано някога за Съветския съюз". А Збигнев Бжежински в анотацията си за книгата признава: " Нито един съветолог не е успял още да добави нещо към прозренията на Кюстин за руския характер и византийската природа на съветската политическа система. За да се разберат американо- съветските отношения, трябв
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    Лекетата да ходят да подмият бочката,за да е свеж с обясненията цецови...
  • 21 Правилно ли разбрах?

    1 3 Отговор
    Русия обвинява ЕС, че не се намесва във взаимоотношенията между Сърбия и Косово. Такова поведеное в руското съзнание не съществува.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания