25 Март, 2019 20:20 1 468 3

Мей все още няма нужната подкрепа

  • великобритания-
  • гласуване-
  • тереза мей

Премиерът на Великобритания говори пред парламента

Мей все още няма нужната подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей обяви, че все още не е събрала достатъчна подкрепа за провеждането на трето гласуване за споразумението с ЕС, съобщи The Telegraph.

В момента Мей преговаря за получаването на повече подкрепа при третото гласуване. Споразумението вече не успя да премине две гласувания в британския парламент.

„Моята позиция беше да излезем още на 29-ти март, но аз разбирам щетите, които могат да бъдат нанесени от Brexit без споразумение. В момента правителството е ангажирано да разбере, дали Камарата на представителите може да постигне консенсус по въпроса, но на този етап сигналите по-скоро сочат обратното“, заяви Мей.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че процедурата по излизането от ЕС се е превърнала в национална излагация.

Според него споразумението на Мей вече не е тема на разговори и е нужно правителството да започне работа по нов план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо шлифера

    1 4 Отговор
    Тереза Мей е политик N1 в света!!!!!
  • 2 Ernesto Guevara

    2 0 Отговор
    Ако беха взели Цвичката за шеф на парламентарната група досега да са гласували 1000 пъти квото иска.
  • 3 ГсП

    1 0 Отговор
    Еми Мей или Еприл е същото...
Новини по държави: