Last news in Fakti

25 Март, 2019 08:45 1 754 2

Времето изтече, Тереза

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей-
  • време-
  • оставка

Петиция за оставане в ЕС събра пет милиона подписа

Времето изтече, Тереза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският таблоид "Сън" пише в редакционна статия на първа страница, че премиерът Тереза Мей трябва да обяви, че ще подаде оставка, щом сделката ѝ за Брекзит бъде одобрена и Великобритания напусне Европейския съюз, предаде Ройтерс. „Времето изтече, Тереза“, пише "Сън" и добавя, че единственият шанс на Мей да издейства одобрение на сделката ѝ от парламента е да обяви дата за оттеглянето си.

Британският премиер свика спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон с участието на ключови министри, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други видни дейци на управляващата партия. Те пространно дискутираха стратегията на Мей и въпроса дали има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставен на гласуване идната седмица нейния договорен с Брюксел проект на споразумение за напускане на ЕС, съобщи говорител на "Даунинг стрийт", предаде БНР.

Срещата продължи няколко часа и според, британските медии, сред участниците в нея е бил ръководителят на премиерския кабинет Дейвид Лидингтън, който се смята за възможен приемник на Мей, в случай на нейната оставка. Журналист на "Дейли телеграф" посочва, че оскъдната информация от разговорите означава, че те не са завършили с успех.

По-късно в Лондон се очаква да има серия от гласуване по предложени от депутати поправки, свързани с излизането на страната от Европейския съюз. В същото време петицията с искане Брекзит да бъде отменен и Великобритания да запази членството си в ЕС премина прага от 5 милиона събрани подписа. Според британските разпоредби, на всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, трябва да бъде даден официален отговор от правителството, а след набиране на 100 000 подписа, тя трябва да бъде разгледана от парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тереза

    3 0 Отговор
    Мей би или не би !
  • 2 ВИЗИЯ БГ

    2 0 Отговор
    НАЧИНЪТ - НАЧИН: СЪБИРАМЕ 2 МИЛИОНА ЛЕВА, И ОЩЕ В СМЕТКИ И ЧРЕЗ СМС И ПЕЙПАЛ И ДРУГИ. ЗА ДА ПЛАЩАМЕ НА 200 ЧОВЕКА В БРЮКСЕЛ, КОИТО ЩЕ БИЯТ ТЕНДЖЕРИ И БЛОКИРАТ ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ И ДВИЖЕНИЕТО НА ЕВРОДЕПУТАТАТИТЕ. И ДА ИСКАТ И ВИКАТ: 100 ЕВРО СОЦИАЛНА ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИ С ДОХОД ПОД 40% ОТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. 200 ЕВРО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ! 600 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА! 20 БЕЗПЛАТНИ БОЛНИЦИ С БЮДЖЕТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ВСЯКА.
Новини по държави: