Last news in Fakti

26 Март, 2019 15:30 3 120 24

Москва: Тръмп отново наруши международното право

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • израел-
  • голански възвишения-
  • палестина-
  • бенямин нетаняху

Решението на САЩ за Голанските възвишения ще се отрази отрицателно на ситуацията в Близкия изток, смятат в Кремъл 

Москва: Тръмп отново наруши международното право - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на американския президент Доналд Тръмп да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения ще се отрази отрицателно на ситуацията в Близкия изток. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Решението на Тръмп "със сигурност има негативни последици и от гледна точка на процеса за уреждане в Близкия изток, и от гледна точка на общата атмосфера за политическо уреждане в Сирия. Това не буди съмнения у никого", каза той.

Това е "още една стъпка на Вашингтон, направена в нарушение на международното право", добави прессекретарят на руския президент. "Много съжаляваме в тази връзка", резюмира той.

Решението на Тръмп ще бъде обсъдено на среща на руския президент Владимир Путин с президента на Ливан Мишел Аун, посочи Песков, запитан дали са планирани някакви контакти на руския лидер с колеги от Близкия изток с подобна цел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    12 31 Отговор
    Ами пратете ватници, като във Венецуела, какво чакате!

    Коментиран от #3, #5, #15

  • 2 Киро

    3 0 Отговор
    Намериха ли биткойните?
  • 3 КОНТРАТА

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Що да не пратят? Трябва да ги е страх ли? Ти май не четеш!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Киро

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Абе ти да не си от ихтиман.
  • 6 Знам знам🙄

    13 1 Отговор
    Ми понеже бая се е оакал н международната сцена търси близост със силен съюзник, обаче Моше е хитър и не дава нищо без пари, Голанските възвишения за вярност.
  • 7 Еее

    20 4 Отговор
    Кой ще санксионира Тръмп, Америка и Израел? Защо санкции се налагат само към едни?

    Коментиран от #9

  • 8 Госあ

    21 2 Отговор
    ЕС пак ли ще мълчи ?
  • 9 Консерватор

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Еее":

    За какво да ги санкционират ?
  • 10 Справедлив

    15 6 Отговор
    А здрасти-за пореден пьт САЩ нарушават всички правила-морални и юридически..Те изтрепаха милиони по света,нарушавайки меж.право-та сега за Голанските ли вьзвишения някой ще се чуди...
  • 11 Пеньо

    9 20 Отговор
    И това го казва Кремъл! Същият, който анексира територии от чужди суверенни държави! Доста нагло!

    Коментиран от #12

  • 12 Ей Скорбут

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пеньо":

    Коя година точно водиха украинците война с турците за Крим?

    Коментиран от #18

  • 13 Антисоциалист

    7 10 Отговор
    Господа, г-н Песков заблуждава. Истината е друга. Голанските възвишения са превзети от Израел по време на арабската агресия срещу му (неодобрена тогава от СССР) през 1966 г. в боеве с части на Йорданската армия. Да отбележим, че те - най-слабите и количествено, и по въоръжение в обединението на арабските държави са се сражавали твърдо, грамотно и достойно. Масовият разгром на военно неграмотните им съюзници са довели до отдаване на тези височини със командно значение. Голанските възвишения са превзети от Израел след агресия срещу му и властта му над тях не е нарушение на международното право. Йордания е била съюзник на ЮАР, но не е навлизала в територията на Израел - не е участвала в пряко в агресията, имала е само охранителни функции и също не е престъпила международното право. Признаването от страна на САЩ на суверенитета на Израел над възвишенията, завоювани в защита на суверенитета на държавата Израел от агресор също не престъпва (не нарушава) правото. Обратното твърдение на г-н Песков е.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Хасан

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Антисоциалист":

    Иди на доктор ...защо тогава ООН излиза с резолюция против окупацията на Израел???..там не живеят и не са живеели евреи ....прияината е че там са 35%от водите на Сирия ..водата на 20 милионна държава ще бъде контролирана от 5 милионен Израел ...евреите просто си обричат своите деца и внуци на насилие

    Коментиран от #23

  • 15 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Недей писа с моя ник, иначе си глъмей на воля, но от свое име.
  • 16 Хахото

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антисоциалист":

    И какво излиза от твоя коментар? Който завладява чужди територии с него е международното право а? И да те светна ЮАР се намира в Южна Африка и няма нищо общо с ОАР (Обединена Арабска Република),която се разпадна.

    Коментиран от #21

  • 17 onq s konq

    7 1 Отговор
    Тия руснаци НЯМАТ УГОДИЯ!Веднъж-"Що не признавате Крим",после пък "Що признавате Голанските възвишения"...Абе на ВАС някой казва ли ви какво да признавате и какво-не?Естествено че НЕ,защото подобни "признания" нямат никаква международна политическа тежест или финансово значение.
  • 18 боярышник

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ей Скорбут":

    Твърде си плитък в разсъжденията си.По твоята логика,Русия трябва да анексира
    и България.
  • 19 боярышник

    4 2 Отговор
    Точно пък пиянкити ли ще ни говорят за морал - нарушение на международното право.Сигурно са били пияни по време на даването на оценката си.
  • 20 гост

    3 0 Отговор
    Писна ми от лицемерни коментари.Като не сте съгласни какво сте направили.От 40 години Израел е собственик на тези територии,защо никой не е направил нищо за да ги върне.Значи само с думи не става трябват и дела е казал Апостола.
  • 21 Антисоциалист

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахото":

    Да, прав сте в малкото - за грешката ми. Сбъркал съм и съм написал "ЮАР" вместо "ОАР", но в главното и същественото казвам истината, а Вие заблуждавате. Превземането на територия на агресор, т.е. престъпил международното право не е престъпление на международното право. Да е престъпление разделянето и окупацията на територия на агресора - държавата Германия от антифашистката коалиция? Не! "ѝабележете, "арабската" коалиция - не на всички, а само на част от арабските държави е агресор. Тя нападна държавата Израел, създадена си територията си по международното право и по инициатива и съгласие с държавите - победители във Втората световна война над агресивните държави от фашистката коалиция. Една от тях е Русия, но не Русия на пУТИН, а Русия на народите в СССР. Агресорите целяха да унищожат Израел, целят го и сега. Тогава бяха бити във започната от тях война. "ОАР" - един от агресорите се нарича "Обединена арабска република", но е тогавашната държава Египет. Дали и кои от всички араби и арабски държави е "обединявала" тогава държавата Египет и дали египетският народ с около 4-хилядна история е арабски? Историята показва, че нищо от това не е вярно... Нещо повече, Александър Македонски и без да е арабин е бил обявен в Египет за египетски фараон от египтяните! Араби ли са Тутанкамон и Птолемеите? Не, разбира се. Историята показва и, че за съжаление, по силата и властта на тогавашната управа на ОАР над народа си ОАР стана агресор и навлече беди на съюзниците си, н

    Коментиран от #22

  • 22 Антисоциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антисоциалист":

    ... и забележете! Чрез военно неграмотно организирана и водена агресия! И дивашката агресия продължава и сега. Ето защо отблъсналата агресора държава трябва в своя защита да властва над Голанските възвишения. По право и необходимост.
  • 23 Антисоциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Уважаемо, пишете, че причина за резолюцията на ООН е, "че там са 35%от водите на Сирия..", и съветвате мен да отида "на доктор". Щом считате, че причина за резолюция на ООН е вода и то на Голанските възвишения, то Вам и доктор не може да Ви помогне. Късно е. Не само за доктор...
  • 24 ели

    1 0 Отговор
    Повече от 30 години тези " кавбои" признават ли " международно право " ?
    Отговорът е НЕ ! Вечни войни , разрушаване на държави , санкции, заплахи ,ненаказани мислейки,че светът принадлижи на тях тъй като " Господ обича Америка и тя има право на всичко " Така мислят и то много американци -тези идиоти мислейки, че те имат право да определят съдбата на народите и тези народи или ще приемат " американския начин" на мислене или ще бъдат унищожени .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания