Last news in Fakti

29 Март, 2019 20:10 1 450 10

Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико

  • доналд тръмп-
  • мексико-
  • заплаха-
  • граница-
  • президент-
  • наркотици

Тръмп посочи, че САЩ губят много пари заради Мексико

Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико следващата седмица, предаде "Ройтерс". Тръмп каза, че ще затвори цялата граница или големи части от нея, ако Мексико веднага не спре незаконната имиграция към Съединените щати от региона.

Тръмп посочи, че САЩ губят много пари заради Мексико, особено като се вземе предвид трафикът на наркотици. Президентът разкритикува Мексико, че "те само ни взимат парите и просто си говорят". В предизборната кампания през 2016 г. Тръмп отправи нападки към Мексико и дори обвини мексиканците, че били изнасилвачи и убийци, отбелязва ДПА.

След като зае президентския пост, Тръмп донякъде смекчи тона към Мексико и договори с Мексико и Канада ново споразумение, което да замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

Тръмп направи днешното си изказване на фона на информациите за нов керван от мигранти, който се движи от Централна Америка към САЩ. Повечето мигранти не са мексиканци, но преминават транзитно през Мексико. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви вчера, че наистина има такъв проблем, но подчерта, че страната му не е отговорна за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    5 5 Отговор
    Врещи от безпомощност
  • 2 Meganoob BG

    10 3 Отговор
    Какви пари ви взимат бе? Тези пари дето се печатат безразборно и не са покрити със злато в хазната ли? А световната банка ако реши че не е редно да губи пари заради вас и вашият дебел и мързелив народ? Тогава пак ли Мексико ще са ви виновни?

    Коментиран от #9

  • 3 Джудже

    6 2 Отговор
    Този не спря да плаши! Ама наистина прилича повече на бостанско плашило.
  • 4 Хасан

    9 9 Отговор
    Натискат Турция и Европа да взима бежанци ,а самите си затварят границите си

    Коментиран от #6

  • 5 Повторението е майка на знанието

    16 0 Отговор
    Асане, рекох ти го и пак ти го казвам : бежанец е сивото вещество от пространството под чалмата ти. Ислямофашистите, пресичащи незаконно граници, са не "бежанци", а ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 6 Айде мюслимчето Асанчо

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    да ни открехне КОЛКО ПЪТИ от началото на т.н.”бежанска” криза са се събирали мюслимските държави от т.н. ”Организация за ислямско сътрудничество”, за да си разпределят и обгрижат закъсалите си ”правоверни” братя ? Жокер ще му трябва ли?
  • 7 Запознат

    2 0 Отговор
    Тия, като ги назначават на работа, искат ли им медицинско и свидетелство за съдимост? И тия говедарите са гола вода. Щом избраха цели два пъти чернилка за президент и не го утепаха и тоя няа кой да го утепа. Кук клус клан били.
  • 8 Чичо Ердо

    3 0 Отговор
    Чичо Дони вече става за смях и на децата в детската градина, всеки ден плаши някого с нещо, накрая май е най добре да застане в средата на бостана и да плаши гаргите
  • 9 Голем смях

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Ватенка,дай ми мнооооого долари безразборно печатани и без покритие.Дреме ми на сайдера.Само знам ,че целия свят ги иска и то в големи количества.А такива икономисти като тебе сме ги виждали.А и да знаеш,че в САЩ се работи мноооого.Както казват,американеца живее за да работи,а европееца работи за да живее.Не случайно са най-развити в света и целия свят ИСКА В АМЕРИКАААААА.
  • 10 Банскалия

    2 0 Отговор
    Винаги съм бил за братята руснаци и те сякаш са ни в кръвта но не можем да отречем, че държавата им не е подредена. Голяма, широка, ресурси... Но защо живеят така мизерно? Явно лоша организация. Въпроси, въпроси и все без отговор. Ха сега вижте САЩ. Направили са си го хората. Чисто, подредено. Има яснота по всички въпроси. Ето защо хората предпочитат Америка. Или с малко думи :В Америка е хубаво а в Русия е лошо. Разликата е от тука до Америка.