Last news in Fakti

31 Март, 2019 13:20 1 803 3

Тръмп реже парите за Латинска Америка

  • доналд тръмп-
  • мигранти-
  • мексико-
  • латинска америка

Президентът на САЩ предприема стъпки за спиране на преките помощи за Салвадор, Гватемала и Хондурас

Тръмп реже парите за Латинска Америка - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп предприема първи стъпки за прекратяване на пряката помощ за Салвадор, Гватемала и Хондурас, чиито граждани бягат на север и затрудняват работата на разположените по южната граница на САЩ федерални служители, предаде АР.

Държавният департамент съобщи, че ще работи с Конгреса за преустановяване на плащанията за 2017 г. и 2018 г. за трите централноамерикански държави. Оттам тръгват много от хората, присъединили се към колоните от мигранти, прекосили Мексико към границата със САЩ.

Президентът Тръмп превърна тези кервани в символ на това, което той нарича опасностите от незаконната имиграция.

Държавният глава на САЩ се върна и към предишна своя заплаха, която не е изпълнил - да затвори границата с Мексико. В петък той отново обърна внимание върху тази възможност, а вчера засегна въпроса и в Тwitter, въпреки предупрежденията, че затворената граница ще предизвика икономическа бъркотия и от двете страни.

Демократите в американския Конгрес изтъкнаха, че спирането на помощта за трите централноамерикански държави допълнително ще увеличи притока на мигранти към САЩ.

Тръмп реже парите за Латинска Америка

Съобщението на Държавния департамент за преустановяване на помощта по заповед на Тръмп съвпадна с вчерашна визита на водещи демократи от Камарата на представителите в Салвадор. Демократите нарекоха тази стъпка на президента "напълно контрапродуктивна".

Тръмп заплаши да затвори южната граница идната седмица, ако мексиканските власти не спрат незабавно всякаква незаконна имиграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ернесто

    6 17 Отговор
    Тръмп голям глупак си!

    Коментиран от #3

  • 2 Емил

    15 3 Отговор
    Не харесвам Тръмп, но решенията са абсолютно правилини! Плащаш, но иска нещо срещу парите си. Не може да прибират парите в джоба и да правят каквото си искат!
  • 3 Емил

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ернесто":

    Другарю Че, САЩ няма нужда от садисти!