Last news in Fakti

3 Април, 2019 07:33 3 525 5

Тръмп: Затварям границата, но да видим

  • доналд тръмп-
  • граница-
  • мексико-
  • сащ

Струпванията по граничните пунктове с Мексико нарастват с всеки изминал ден, съответно и времето за преминаване

Тръмп: Затварям границата, но да видим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е готов да затвори южната граница на страната заради наплива от имигранти, ако е необходимо, но добави, че през последните дни мексиканските власти са заловили хиляди хора и тези действия значително подобряват положението с незаконната миграция, предаде АР.

Говорейки с репортери преди срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Белия дом, президентът, каза, че е доволен от действията на Мексико, но добави: "Нека да видим как ще се развият нещата".

Тръмп отново посочи, че е готов да затвори границата и че ще го направи, ако Мексико престане да помага или ако той не успее да се споразумее с Конгреса за ревизия на имиграционните закони в САЩ.
Той негодува от сегашните правила по въпроса и каза: "Ние ще имаме или една надеждна граница, или ще имаме една затворена граница".

По-рано прессекретарят на президента Сара Сандърс каза, че администрацията "обсъжда всички опции": дали да бъдат затворени всички гранични пунктове и какви последствия би имало това. Според някои медийни твърдения Тръмп можел да премине към такива действия още тази седмица - заплаха, която той е отправял и друг път.

Струпванията по граничните пунктове наистина нарастват с всеки изминал ден, съответно и времето за чакане за преминаване. Това се дължи най-вече на факта, че около 2000 гранични служители, които трябва да проверяват преминаващите камиони, са прехвърлени да се справят с тълпите от мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 13 Отговор
    Сащ трябва да отвори границите си ..тия хора са коренното население на Америките и от хиляди години свободно са се придвижвали

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Eee

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Явно не си ходил на училище!
  • 3 Batushka

    10 2 Отговор
    Скоро САЩ ще бъдат испаноезична държава...латиносите са техните Алах акбари...
  • 4 123

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти да не мислиш, че тези, които напират да влязат в САЩ са индианци. Ако има чисти индианци са много малко. 90% са някакви метиси - смес между негри бели и индианци.
  • 5 Хан Крум

    6 0 Отговор
    Държава със разграден двор не е държава , не може всеки да влиза и да излиза от където си поиска, защото така му харесва.Държавата не е ЦИГАНСКИ КАТУН , който иска да има държава и да я съхрани за идните поколения, ТРЯБВА ДА Я ПАЗИ.