4 Април, 2019 13:29 3 379 48

Как така руснаците нямат пари за обувки?

  • русия-
  • обувки-
  • дмитрий песков

Проучване подразни Дмитрий Песков

Как така руснаците нямат пари за обувки? - 1
Снимка: Shutterstock

Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков заяви, че не може да разбере проучване, според което руснаците трудно си позволяват да си купят нови обувки, съобщи РИА Новости.

Данните са от държавната социологическа агенция Росстат. Според доклада анкетираните домакинства не могат да си позволят да закупят по два нови чифта обувки на човек годишно.

Според доклада 80% от анкетираните семейства са затруднени да посрещнат ежемесечните си разходи. Все пак в него се посочва и подобрение в някои части на семейните финанси.

„Защо обувки? Защо една трета? От къде са тези числа? Ще съм благодарен ако от Росстат дадат обяснение“, заяви Песков.

Проучването засяга 60 000 домакинства, като според него близо половината от тях не могат да си позволят да отидат на годишна почивка. Експерти вече коментираха, че икономическите трудности са основно предизвикателство за руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    41 32 Отговор
    А,ние понеже имаме купуваме само втора употреба и китайски боклуци.

    Коментиран от #3

  • 2 Хрониките на Евразия

    28 12 Отговор
    За какво им са обувки ?
    Нали вече си имат Мерседес 😂
    Пък и бреза за цървули бол ...
  • 3 гост

    25 25 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Ако обичаш ,говори от първо лице,единствено число,защото Аз имам възможност да си купувам 2 чифта обувки,първа употреба ,кожени.

    Коментиран от #5, #8, #17

  • 4 серьожа

    32 11 Отговор
    е що да си купат обувки като могат да си вземат 2 бутилки водка ?
  • 5 Госあ

    14 14 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А кожени пури дърпаш ли ? 😂

    Коментиран от #46

  • 6 Batushka

    13 13 Отговор
    Айде бе аз съм с маратонки за 15 лева ...и съм като бог ...ходя по улиците и гледам червеите с анцузите отвисоко.. Путин завинаги!
  • 7 русофилска подлога

    27 26 Отговор
    Е кой очудва това ? Руснака е беден и мизерен.Българите живеем по-добре от руснаците.Руснака го поддържа само бояришника ,пък дрехите и нормалния живот са недостижим лукс за него.Извън москва и санкт петърбург ,пътищата и електричеството също са недостижим лукс.Хората нямат връзка с градовете и е спорно дали знаят и коя година сме в момента.

    Коментиран от #22

  • 8 Стоянов

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На мен ми остават и за един чифт чорапи :)))
  • 9 гостгост

    23 17 Отговор
    Руснаците имат един от най-ниските стандарти на животи.Парите са им кът.Съвсем нормално е да немогат да си позволят нови обувки.
  • 10 Да го кажем направо.

    26 10 Отговор
    И най-накрая ще излезе че данните са взети от някое НПО...Аз досега на Ч.Море не видях боси руснаци...

    Коментиран от #21, #28

  • 11 Да уточним

    11 9 Отговор
    че мужиците нови обувки казват на галошите,а с цървулите ходят в града.
  • 12 обущаря

    15 5 Отговор
    Ейй, два нови чифта годишно! И по един нов мерцедес на три години. Някой яко ни взема за мезе.
  • 13 Крим наш

    18 15 Отговор
    Важното е, че имат дебилен Милиционер, който ги обича.
  • 14 Изненадан

    5 3 Отговор
    Ето каде е бил ключа от палаттката!
  • 15 Черна Врана

    13 14 Отговор
    Според проучване, 100 000 000 в САЩ страдат от системно недохранване.

    Коментиран от #18, #36

  • 16 ортопед

    16 5 Отговор
    За какво му е на руснака обувка! Той е свикнал да носи ботуш.
  • 17 Пешо

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Калинките знаем, че имате пари, но останалите почтени хора нямат.
  • 18 русофилска подлога

    20 16 Отговор

    До коментар #15 от "Черна Врана":

    САЩ е страната която изхвърля най-много храна на боклука,а и са най-богатата страна в света с един от най-високите стандарти на живот.Мислиш ли ,че си интересен с опита си да оправдаеш бедните и жалки пияници в руския обор ?
  • 19 ФАКТ

    17 6 Отговор
    В САЩ и Русия, дори Норвегия, има 2,5% от популацията недохранване, толкова и в Куба. Но в България гладуват 3,4% от популацията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 NikNay

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "русофилска подлога":

    Присмял се хърбек на щърбел
  • 23 Марк Енгелс

    8 2 Отговор
    Казват, че Сорос е ляв, но направил ли е синдикат за работници и стачки? Има Путин-неоконсерватизъм-плутокрация и западни НПО-Сорос, друго няма. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" http://www.dokumentalni.com/?p=3139 "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок Георги Ганев - каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, ...., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят - което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството - чрез търсенето. ... ... Заради ниските заплати, българите имат битие и бит на безработни от западен изостанал квартал, и всичко плаче за ремонт и боя, и
  • 24 Кичка

    5 4 Отговор
    При Толко проститутки по света да ходат боси-едва ли. Още помним една мамаша която зачена непорочно(от свирка) от Борис Бекер, взе му 50000000$.Всички тези ако дадът 1% то руснаците ще ходят със златни пантовки!
  • 25 Брях

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Зимна джапанка":

    Дървесина бол Лятото с налъми Сабото на Путин зимата с Валенки макар и те да са скъпи за тях
  • 26 Марк Енгелс

    5 2 Отговор
    Казват, че Сорос е ляв, но направил ли е синдикат за работници и стачки? Има Путин-неоконсерватизъм-плутокрация и западни НПО-Сорос, друго няма. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок Георги Ганев - каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, ...., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят - което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството - чрез търсенето. ... ... Заради ниските заплати, българите имат битие и бит на безработни от западен изостанал квартал, и всичко плаче за ремонт и боя, и подмяна. .
  • 27 ОБУЩАРЯ ОТ БЕГЕ ГЕТОТО

    4 3 Отговор
    ИЛАТЕ И ПРИ МЕНЕ ДА МИ ПОМАГАТЕ ЧИ ХОРТА КЪРПЯТ ПО ДЕСЕТ ПЪТИ СТАРИ ОБУВКИ.ПОРЪЧКИ ВАЛЯТ И ОТ ЕДНОМЕСЕЧНИ ПОКУПКИ С КИТАЙСКИ ПРОИЗХОД...
  • 28 322

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да го кажем направо.":

    Олигарсите им със сигурност не са боси. В статията пише, че трудно си позволяват почивка (не олигарсите разбира се)
  • 29 Полу - защитник

    3 2 Отговор
    Руснаците ходят с ботуши, носят ватенки и имат най - много оръжие на глава от населението. Въпросите не са зададени правилно.
  • 30 Интересно

    2 4 Отговор
    А в БГ, някой да се е интересувал от проблемите на българите и да е искал още информация? Неее - ние живеем в Рай - ТОЧКА!

    Коментиран от #33

  • 31 1944

    9 3 Отговор
    руския педофил няма икономически трудности, те са за робите в империята. а на мен ми е чудно как дъщерята на мустакатия мародер харчи в париж повече, отколкото изкарва тате като държавен служител. щастливи сме, че циганчето-еничарче от правец не успя да ни продаде на руската кочина.
  • 32 СССР

    9 2 Отговор
    Дрогари и дрогарки , пари за обувки може да нямаме , пари за пенсии тоже , но дрогаря Путкин дава от залъка си за да има за безаналогови самальоти и ракети ! Виждал съм ги на картинки така че ако не ми вярвате мога да ви ги покажа ? Храната и водката не са всичко дрогари и дрогарки - бъдете над тези неща !
  • 33 1944

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Интересно":

    проблема на българия са управляващите я руски подлоги. и въпреки това сме по-добре от евразийския "рай". какъв ли ще им е ада? хахахаха...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 1944

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Товарищ":

    тавариш, ко стоиш тука? бегай в рая. или мечтите са безплатни? децата мият чинии в англия май? или берат чесън в испания?

    Коментиран от #43

  • 36 322

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Черна Врана":

    Те за това всички в Щатите са с наднормено тегло - защото страдат от недохранване.
  • 37 каскет с каскет

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "Товарищ":

    Е защо не заминеш към тоя руски рай бе каскет ? Защото и ти самия не си вярваш на глупостите.Русия е по-зле от Полша и Триниад и Тобаго по БВП на глава от населението ,ти ни говориш ,че внука ти услял с 300 зора да си купи американска кола.Никой на тоя свят няма да замине за Русия ако иска да прави пари и да има добро бъдеще.Твойте внуци може би са първите такива.Гледам Русия я пишеш с главна буква ,а на България викаш Мангалия.Не те ли е срам .дърт комунист ?

    Коментиран от #44

  • 38 Хрониките на Евразия

    7 1 Отговор
    Хвалят се , че в Русия започнали да сглобяват
    Mercedes-Benz.
    Ами ако беше победила Германия , сега дали щяха да сглобяват LADA Kalina в Щутгарт ?
  • 39 Кирил

    10 1 Отговор
    За чий са им обувки.руснака е свикнал да го мачкат и ритат с ботуш и налагат с камшик
  • 40 Ю Кортес

    8 2 Отговор
    За това пък Песков носи часовник за 700 000 долара,дреме му за народа
  • 41 до Товарищ

    12 2 Отговор

    До коментар #34 от "Товарищ":

    Товарищ защо синковеца ти си купи упадъчен американски автомобил като е отишъл да живее в обетованата земля расия а не си купи Лада ?

    Коментиран от #45

  • 42 Песков гьонсурата

    6 1 Отговор
    Като нямат обувки ,да ходят с валенки .
    Ние в Кремъл си имаме от всичко в изобилие !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Товарищ

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "каскет с каскет":

    Слушай "каскет с каскет". Аз никога не съм бил член на никоя политическа партия. А съдейки по твоите коментарии, ти си един тъпанар и такъв ще си останеш завинаги!
  • 45 Товарищ

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "до Товарищ":

    Лада се произвежда в АВТОВАЗ, а тази фирма е собственост на френската РЕНО. Така , че Лада не е руски автомобил , а френски.
  • 46 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Явно ти дърпаш и ти идват в повече. За няколко копейки какво ли не би направил!😀😀😀😀
  • 47 Усмивката

    2 0 Отговор
    При една война между Русия и България ,първото нещо което ще крия са обувките.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания