Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Април, 2019 09:55 3 221 20

Зеленски е готов на преговори с Путин

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • русия-
  • преговори-
  • путин

Той иска диалог с Москва

Зеленски е готов на преговори с Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Зеленски, ако бъде избран за глава на Украйна, е готов за преговори с президентите на Русия Владимир Путин и САЩ Доналд Тръмп. Това заяви представителят на изборния щаб Александър Данилюк, съобщи TACC.

„Готов е“, отговори той на съответния въпрос на украинския канал ICTV. „Няма нито един човек, който да е готов да проведе преговори с такова ниво на сложност без подготовка. Ако говорим например за преговори за мирно урегулиране в Източна Украйна, тогава трябва да обмислите внимателно всички предложения в Мински формат“, добави Данилюк.

На 31 март в Украйна се проведе първия тур на президентските избори. Шоуменът и комик Владимир Зеленски получава над 30% от гласовете при преброени близо 98% от бюлетините. Той отива на балотаж, на който ще се изправи срещу сегашния президент Петро Порошенко, който събира близо 16%. Украинската ЦИК все още не е обявила окончателните резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само така

    42 6 Отговор
    Тоя пич потроши Потрошенко и проамериканския му мерак... Украйна и Русия отново заедно!

    Коментиран от #2

  • 2 1944

    6 30 Отговор

    До коментар #1 от "само така":

    зеленски е воювал срещу терористите от днр и лнр. дарявал е пари за армията. украйна си тръгна. жална ви майка на матушката без нея.

    Коментиран от #6, #18

  • 3 Реално

    43 5 Отговор
    Еми тези 5 години видяха американските благини-мизерия до шия...Какво друго им остава на украинците?
  • 4 1122

    27 2 Отговор
    Една добра новина.
  • 5 Историк

    6 42 Отговор
    По принцип с терористите не се преговаря, а Русия е терористична държава. Но в случая комика ще разкатае джуджето.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Абе Пепи чо

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Май е точно обратното дженди-жална им майка на украинците без матушка Русия-за пет години запада ги направи леж.То и за това,народа им гласува против всички действащи политици в момента--и избра човек който няма политически опит-схващаш ли защо стана така?...
  • 7 дамммммммм

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Ти така викаше и след Майдана-късаше си прашките да ни доказваш,че още малко и урките ще бутнат русите-и кво стана-още ги сънуваш тези розови сънища.

    Коментиран от #8

  • 8 Историк

    4 20 Отговор

    До коментар #7 от "дамммммммм":

    Заекваш ли даммммммммммм? От злоба бяс е, русофренията не прощава, често срещано е при путлерастите.
  • 9 БАРС

    20 3 Отговор
    Дай бог да управи Украина.Там е ужасна корупция и разбити пътищта особенно запъдна украина.никакви фабрики не са строят а това което са имали от соца отдавна са закрити харата се издържат като работят членове от семействата им в други държави като Полша Русия Италия Чехия Испания .Една търговия и нищто друго която и тя вече не върви много.Пълна анархия на строеж даваш рушовети и строиш дето си поискаш .Обърнали градовете на пазари никой не плащта данъци и да плащтат то малко.Там леките коли отдавна е отменено със закон да не минават преглед.Можеби едно хубаво имат не плащтат пътен данък за превозните средства данъкът влиза в горивото което зареждаш .А иначе Зелински на концертното предаване ВЕЧЕРНИЙ КВАРТАЛ всяка събота не страхуваше да оплува по комичен начин и янукович и порошенко и всички управници по време на тяхното управление даже са били и на коцертите им и по същтото време ги оплюваше.Напишете в ютуб ВЕЧЕРНИЙ КВАРТАЛ И ТАМ ЩТЕ ГО ГЛЕДАТЕ голям майтап са. особенно по старите години .Дай бог да е той новият президент и да направи нещто за страна с най красивите жени според статистиките

    Коментиран от #20

  • 10 Голям Слон

    14 4 Отговор
    Като тръгна дума за тубата, напишете там Дизель шоу. Ще разберете кой е официалният език в Украйна. :-) Ще чуете на какъв език разговарят хората в столицата на Украйна. Едва ли повечето ще са изненадани. Основно на фашагите ще им докиселее...
  • 11 куку руку ку

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Вярно, затова и Русия не преговаря със сащисаните. И общо-взето в българия русофоби и джендъри сте малко (ако не сте и едни и същи), но много кресливи. За доказателство си погледни оценката.

    Коментиран от #12

  • 12 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    Джендърите сте предимно русофили а русофоби просто няма. Има тиранофоби и противници на руските имперски амбиции.
  • 13 стоян

    5 5 Отговор
    То и Рейган беше комик -ама от сссрето остана спомен и глад който още го помнят
  • 14 Хрониките на Евразия

    3 5 Отговор
    Само за този месец Украйна загуби 9 от своите защитници , най младият на 19 години ..
    В плановете на канибалите , не влизат преговори .
    Че толкова за диалога с путинска Русия !
  • 15 Хрониките на Евразия

    3 3 Отговор
    “ Приятелите на Тръмп “ , имаше такава русофилска организация , си мислят , че ако Зеленски стане президент , Украйна ще се върне под влиянието на Русия .
    Но само едно не са отчели - в Украйна живеят граждани , а не население , както в любимата им Русия ..

    Коментиран от #17

  • 16 Сотспа

    9 2 Отговор
    И украинците и руснаците са един народ.Една кръв тече във вените им.Както на нас българите и на руснаците. Братя православни християни.Политиците играят за пари.
  • 17 Хрониките на кравария

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хрониките на Евразия":

    А колко милиона от тези украински "граждани" си изкарват хляба в Русия ? А защо им забраниха да гласуват?
  • 18 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Кога ли пък е успял и да воюва Зеленски? Може би между репетициите на комедийното шоу 95 - ти квартал и няколкото си филма, които той засне на руски език (а после преведе на украински) и имаше печалба в Русия около 7 милион долара от прожекциите. Филмите са леки, забавни и се харесваха на руския зрител.
  • 19 гост

    1 1 Отговор
    Маи има наказателен вот в украина.
  • 20 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "БАРС":

    А руснаците ходят да работят в Монголия. И са двайсет места по назад от укрите в класацията по корупция. За последните 19 години са закрили половината от заводите си, 60% от болниците и училищата, при поликлиниките процента стига до 75. А да световни лидери са по ХИВ позитивни и по изоставени деца с двама живи родители. А и доходите им са по - ниски от тези на най - бедната страна в Европа.
Новини по държави: