5 Април, 2019 10:25 3 803 18

Германия стои твърдо зад "Северен поток - 2"

  • германия-
  • северен поток - 2-
  • хайко маас

Страната няма да надвишава бюджета си за отбрана

Германия стои твърдо зад "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

Германия няма да променя позицията си относно изграждането на проекта „Северен поток – 2“. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Известия.

Министърът заяви, че Германия няма да увеличи разходите за отбрана в рамките на НАТО. Той допълни, че страната ще изпълни ангажимента от разходи за отбрана от 8% от БВП, но няма да надхвърли това число.

„Ние няма да променим нашите аргументи по отношение на разпределението на тежестта, нито по отношение на „Северен поток – 2“. Няма да надхвърляме рамките за отбрана, определени от НАТО“, заяви Маас.

По-рано американският вицепрезидент Майк Пенс призова Германия да повиши разходите си за отбрана. Той определи и проекта „Северен поток – 2“ като опасен за всички европейски държави.

Американският посланик в Берлин Ричард Гренел вече отправи заплахи към компаниите, участващи в изграждането на газопровода. Това предизвика недоволството на германските представители.

Германия твърди, че проектът е с изцяло икономическа цел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    59 2 Отговор
    Дааа, немците няма да отстъпят от така важния за тях проект. Те са поредните дето го набутват "бавно и нежно" на краварската кочина! Само преди 10 години такова явно и упорито "неподчинение" от страна на реално все още окупираната Германия изглеждаше невероятно, обаче сега те са просто едни от многото които вече не искат "да слушат и изпълняват" всичките краварски прищевки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    30 1 Отговор
    Приятелство, приятелство, а сиринето е с пари!!!
  • 4 Адолф

    9 25 Отговор
    Още малко да си отиде баба Меркел с нейните протежетата и нещата ще се променят

    Коментиран от #5

  • 5 Гъдю Гъдев

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Адолф":

    Г-жа Меркел му подаде ръка, той се направи на разсеян. Грешка!
  • 6 Borislav Popov

    37 1 Отговор
    Турците си стоят на позициите относно С400! Германците относно Северен поток 2 ? Франсетата относно обща армия на ЕС която да пази от обора ! Италианците са за премахване на санкциите и приятелски отношения с Русия ! Абе кво става със солидарността към краварите ??

    Коментиран от #17

  • 7 тъжно соросче

    17 0 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 8 Мадуро

    28 1 Отговор
    А боко се хвали, че е спрял 3 руски енергийни проекта.

    Коментиран от #9

  • 9 Kcaniba

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мадуро":

    Па нали лапнал комисиона за по случая, що да не са фали!!!
  • 10 гост

    0 8 Отговор
    Председателят на „Нафтогаз Украйна“ Андрей Коболев смята, че проектът за газопровода „Северен поток 2“ няма да може да се използва практически за транспортиране на газ до 1 януари 2020 г., когато завършва действащият договор между „Нафтогаз“ и „Газпром“.

    Nord Stram 2 AG, проектната компания за „Северен поток 2“ съобщи в сряда, че Енергийната агенция на Дания е отправила искане до компанията за включване в оценката по ОВОС и възможността за преминаването на газопровода в изключителната икономическа зона на Дания на юг от остров Борнхолм. Компанията сега проучва това искане. Основният маршрут на газопровода е на юг от острова, но в териториалните води на Дания, а алтернативният – от северозападната част на острова в изключителната икономическа зона. Това означава, че на „Северен поток 2“ е предложен за обсъждане втори алтернативен маршрут.

    „Сега всички се интересуват какво ще се случи на 1 януари 2020 г. Но засега има само един въпрос, на който има определен отговор. При никакви обстоятелства „Северен поток 2“ няма да бъде пуснат в експлоатация до тази дата. Сега, след като това се случи в Дания, което разбира се, не е забрана , но е още едно голямо забавяне. Очевидно е, че последната дата, на която разчиташе консорциума няма да бъде спазена. Това означава, че този газопровод няма да има възможност да транспортира газ за Европа от 1 януари 2020 г.“, цитира украинската агенция Укринформ изказване на Коболев от петък по време на кръгла маса в Брюксел.

    Коментиран от #16

  • 11 гост

    2 6 Отговор
    Това означава, че този газопровод няма да има възможност да транспортира газ за Европа от 1 януари 2020 г.“, цитира украинската агенция Укринформ изказване на Коболев от петък по време на кръгла маса в Брюксел.

    При тази ситуация според него, на „Газпром“ ще се наложи или да намали доставките на газ за Европа, или да се договори с Украйна за условията за транзит по европейските правила !!!!!! Хахахахах !!!!
  • 12 гост

    0 6 Отговор
    На световния пазар за природен газ се наблюдава снижение на цените, което може да бъде сравнено само с колапса на пазара за петрол през 2014 година. Това се дължи както на увеличеното предлагане на втечнен природен газ от производители като Австралия, Катар и САЩ, така и на топлото време в ключови потребители на синьо гориво, информира S&P Global Platts.

    Процесът започна в Азия, където спот цените на природния газ се понижиха от 12 до 4.46 долара за милион британски топлинни единици или 156 долара за 1000 м3. Котировките на природния газа са били по-ниски само веднъж в историята - през пролетта на 2016 година, припомня dir.bg.

    В Европа се наблюдава същата пазарна ситуация. На газовия хъб в Холандия природния газ поевтиня с 50% в сравнение с нивото си от септември миналата година, пишат и експертите от Morgan Stanley. Така от 10 долара за милион британски топлинни единици цената слезе до 5 долара за същото количество на 21 март тази година.
  • 13 гост

    2 6 Отговор
    В Европа се наблюдава същата пазарна ситуация. На газовия хъб в Холандия природния газ поевтиня с 50% в сравнение с нивото си от септември миналата година, пишат и експертите от Morgan Stanley. Така от 10 долара за милион британски топлинни единици цената слезе до 5 долара за същото количество на 21 март тази година.

    В понеделник, 25 март сделки за доставка през май 2019 година се сключваха при цена от 171 долара за 1000 м3, което е над 30% по-ниско от цената на руския природен газ на "Газпром" през януари. Според плана на руската компания, през 2019 година цената на синьото гориво трябва да е 240 долара за 1000 м3.

    За първи път от 2015 година природния газ в Европа е с по-висока цена от доставките в Азия, което означава ,че за Катар и САЩ ще е по-изгодно да продават на европейските си партньори.

    През 2018 година производството на природен газ се увеличи с 22 милиона тона, а за 2019 година очакванията са то да се удвои и нови 36 милиона тона да бъдат предложени на пазара.това ще доведе до излишък, който няма къде да бъде продаден, освен в Европа, коментират експерти.

    За да бъде конкурентен на американския втечнен газ, "Газпром" ще трябва да свали своите цени до 140 долара за 1000 м3, коментират руски експерти.
  • 14 гост

    5 10 Отговор
    Абе тъпаци русконадупени , толкова ли не схващате , че Германия няма какво да губи от прословутите потоци !!! Немските фирми ще взимат процент и то голям от ТРАНЗИТА , който е гарантиран при всички случаи !!!! Оттам нататък Газпром трябва сам да си продаде газа на БОРСОВИ цени и дали печели или губи си е негов проблем !!! Което въобще не бърка германците !!! На какво се радвате и на какво скачате , захлупеняци неграмотни !!!
  • 15 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    НАШИТЕ "ВОЖДОВЕ" ТРЯБВА ДА СИ ДАДАТ СМЕТКА , ЧЕ СЛЕД РЕАЛИЗИРНЕ НА "СЕВЕРЕН ПОТОК-2" РУСИЯ НАМА ДА ИМА ГОЛЯМ ИНТИРЕС КЪМ "ТУРСКИ ПОТОК -Х " !?!?!? А "ЯХУЙЦИТЕ" ОТ САЩ МОГАТ ДА СЕ "ВТЕЧНЯВАТ" ДО БЕЗКРАЙНОСТ !?!?!?
  • 16 Ники

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    На Кобелев или който и да е му се иска да е така РУснаците ще изхарчат двойно повече но няма да се оставят да ги изнудват американските подлоги
  • 17 ссср

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Русия е най големия пазар, и Италия ,Германия и Франция го знаят. Те нямат никакъв интерес от тези санкции който краварите налагат. Още по малко ,че се видя ,че тези санкции не вършат никаква работа. В момента се възползва Китай , Виетнам , Индия и тем подобни държави който не са в европейската кочина. След време всичко ще си дойде на мястото и българските краварски подлоги ще вият на умрело , както винаги ние сме били винаги на грешната страна .
  • 18 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРАВИЛНО ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ "СМЯТА" АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ТЪПИ !!! ПРОБЛЕМЪТ ВИ НЕ Е " С.П.-2" - ПРОБЛЕМА ВИ Е В ЛИБИЯ ДНЕС И ПОСЛЕ В НИГЕРИЯ !!! ВЕЧЕ ЗАГУБИХТЕ ПОВЕЧЕТО ПЕТРОЛНИ ПОЛЕТА НА ПЛАНЕТАТА ,А РУСИЯ СИ ИГРАЕ С ВАС !!! САУДИТСКА АРАБИЯ ВЕЧЕ Е ПРЕОРИЕНТИРАНА И ЦИОНИСТИТЕ ТРИЛИОНЕРИ В ДОЛАРИ ,ЩЕ СИ ИМАТ ХАРТИЕНИ ТРИЛИОНИ В ОПРЕДЕЛЕНА ХАРТИЯ !
Новини по държави: